Yedek astsubaylar da yedek subaylar (Asteğmen) gibi askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirirler. Terhis olmalarına son 30 ila 90 gün kala astsubay çavuş rütbesine terfi edilirler ve bu rütbe ile terhis edilirler.
Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Askerlik hizmet sürelerini, ihtiyaca göre bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya Cumhurbaşkanınca karar verilebilecek. Bu şekilde belirlenen hizmet süresi 6 aydan az olamayacak.
- Burada esnek bir model uygulamak suretiyle geçişler var. Erbaş, er ve uzman erlerden gerekli kriterleri yerine getirenler astsubaylığa geçebilecek.
Lisans ve ya lisans üstü mezunlara yedek subaylık imkanı tanınmaktadır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunu olan kişilere de yedek subaylık şansı verilmektedir. Bu eğitimi gören kişilere yedek astsubay olma imkanı da verilmektedir.
Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek subay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve asteğmen rütbesine naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
İlgili 28 soru bulundu
Normal Bekleme Süreleri Asteğmen 8 Ay (1) Teğmen 3 Yıl Üsteğmen 6 Yıl Yüzbaşı 6 Yıl Binbaşı 5 Yıl Yarbay 3 Yıl Albay 5 Yıl Tuğgeneral - Tuğamiral 4 Yıl Tümgeneral - Tümamiral 4 Yıl Korgeneral - Koramiral 4 Yıl Orgeneral - Oramiral 4 Yıl b) En az bekleme süreleri: Madde 31 – Subayların en az bekleme süreleri aşağıda ...
Türkiye'de doktorlar 12 ay askerlik yapar ve kısa dönem yoktur.
Yedek astsubaylar da yedek subaylar (Asteğmen) gibi askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirirler. Terhis olmalarına son 30 ila 90 gün kala astsubay çavuş rütbesine terfi edilirler ve bu rütbe ile terhis edilirler.
Yedek Subay maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 28 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Yedek Subay maaşları 24860 TL'dir. En düşük Yedek Subay maaşı 19890 TL iken, en yüksek Yedek Subay maaşı 35760 TL'dir.
Asteğmen Olmak İçin Gerekenler
Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.
Yedeksubaylara Garnizon Komutanınızın vb. aksi yönde bir emri olmadığı sürece ve talep ettiklerinde TSK tarafından silah veriliyor. Askerliğiniz sırada taşıdığınız silahın sivil yaşantınız ile hiçbir bağı yok.
İki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek astsubay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve astsubay astçavuş naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
Sözleşmeli er başvurusunda öğrenim şartı nedir? En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak şartı aranmaktadır.
2024 yılı Ekim ayı itibariyle, Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalara göre askerlik süresi uzatılmayacaktır. 2023 yılında yapılan değişiklikle birlikte, tüm askerlik süreleri 6 ay olarak belirlenmiştir. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak uygulanmaktadır.
Asteğmen olmak için gerekli kriterler öncelikle üniversite mezunu olmak şeklinde öne çıkar. Tabii bu durum 4 yıllık herhangi bir lisans bölümü olabilir. Ancak aynı zamanda meslek grubu bu konuda önemli yer taşır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri kapsamında ihtiyaç duyulan meslek grubuna göre Asteğmen kadrosu açılır.
İlk 2 aylık dönemde asker harçlığı verilecek astsubaylara, 10 aylık görevlerinde ise profesyonel asker maaşı bağlanacak. 12 aylık askerliğini tamamlayan yedek astsubaylar isteğe bağlı olarak orduda kalabilecekler. Yapılacak sınavlardan başarı ile geçebilenler astsubay çavuş rütbesinden devam edebilecekler.
Binbaşı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Binbaşı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 38.000 TL civarındadır.
2023 yılı itibari ile 70 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Teğmen maaşları 36150 TL'dir. En düşük Teğmen maaşı 28920 TL iken, en yüksek Teğmen maaşı 85690 TL'dir. Güncel Teğmen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Temmuz 2023 itibariyle emekli albay maaşı 32500 tl dir.
Yedek astsubay maaşları ilk defa yatırılacaksa çift maaş şeklinde yatırılmaktadır.
Kurada çıkmamaları durumunda erteleme hakkı olan yükümlüler, askerliklerini erteleyebiliyor ya da eğitim durumlarına göre yedek subay, yedek astsubay veya er/erbaş olarak vatani görevlerini yerine getirebiliyor.
Yedek subaylar iki farklı şekilde acemi birliğine katılırlar.Eğer askeriye için önemli bir bölümden mezunsanız sizi meslek kurasına tabi asteğmen olarak , aksi halde ise takım komutanı olarak askere alır.bunu kesin olarak silüste sevk başlangıcı tarihiniz ile aşağıdaki sarı yazıdaki(Milli savunma bakanlığı TRT Duyurusu ...
Bunların her türlü özlük işleri, Sağlık Bakanlığınca yürütülür. Bunlardan usulüne uygun olarak askerlik müddetince kamu sağlık hizmetinde çalıştıkları Sağlık Bakanlığınca, Bakanlığa bildirilenler, asker hizmetini yerine getirmiş sayılır. ve 'Asteğmen' olarak terhis edilir.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin o anki ihtiyacına göre kişi uzun dönem yedek subay veya yedek astsubay olarak 12 ay ya da kısa dönem er olarak 6 ay ile askerlik görevlerini tamamlarlar.
Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi altı aydır. Erbaş ve erlerden istekli olanlar, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesi ile terhise hak kazandıkları tarihten itibaren altı ay süre ile sınırlı olmak üzere askerlik hizmetlerine devam eder ve bu sürenin sonunda terhis edilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri