Donanım haber sitesinde de transporterlerin de minibüs sınıfına girip yolcu sayısı 14+1'den daha fazla olmadığı sürece "B" sınıfında kullanılabileceği 24.08.2013'te bu forumda belirtilmiştir.
Bu kapsamda B sınıfı ehliyeti olan kişiler Sürücü dahil 9 koltuklu araçlardan fazlasını kullanamazlar. Sürücü dahil 9 kişiyi aşan araçları kullanabilmek için D1 ve üstü ehliyete sahip olmak gerekir.
Crafter ve dolmuş ya da transporter da minibüs sınıfına girdiği için bu ve benzeri araçlar B sınıfı ile kullanılamaz. B ehliyet ile motor kullanılır mı ? : B sınıfı ehliyet ile sadece moped tarzı motosikletleri kullanabilirsiniz. M sınıfına giren motorlar harici motorları bu ehliyet sınıfı ile kullanamazsınız.
ARTIK VW TRANSPORTER VE CRAFTER MİNİBÜS SINIFINDA OLACAK VE B EHLİYET KULLANACAK.
Bizde 2011 model uzun şasi Volkswagen Transporter var. Araç şasi uzunluğu sebebiyle HGS'de 2. sınıf. Ruhsatta araç sınıfı N1 ve cinsi panelvan olarak görülüyor.
İlgili 41 soru bulundu
5. Sınıf Araç: AKS adedi-dingil sayısı, 6 ve daha fazla olan araçlar, 5. sınıf araç grubundadır. Tır ve dingil sayısı 6'dan fazla olan; kamyonlar, treylerler bu sınıfa dahildir.
Transporter kamyonet geçiyor. Ama 0 alacaksan 2sinide almadan önce araştırmış biri olarak transporter derim.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
B sınıfı ehliyet ile maksimum 9 koltuklu araçlar kullanılabilmektedir. Bu sınırın geçilmesi halinde aracın tipi minibüs/otobüs olarak değişecektir.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
Tüm ticari araçlar için SRC belgesi gereklidir. Kamyonet, minibüs, otobüs ve treyler gibi ticari araçlar yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm sürücülerin alması gereken SRC belgesi, ulaşım operatörlerini eğitmeyi, tescil ettirmeyi ve ulaşım sektöründe standartları yükseltmeyi amaçlıyor.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
B sınıfı ehliyet belirli bir kiloya kadar olan otomobil ve kamyonetlerin kullanılmasına izin veren ehliyet türüdür. B1 sınıfı ise; motor gücü 15 Kw'ı, ağırlığı ise 400 kilogramı geçmeyen 4 tekerlekli motosikletlerin sürülmesi için alınması gereken ehliyet türüdür.
BE Sınıfı Ehliyet
Otomobil ve römorklu yük taşımacılığı yapanlara verilen ehliyet türüdür. BE sınıfı ehliyet yaş sınırı 18'dir. BE sınıfı ehliyet alma koşulu, B sınıfı ehliyete sahip olmaktır. “BE ehliyet sınıfı hangi araçları kullanır?” sorusunun yanıtı ise BE'ye ek olarak M, B1, B ve F sınıfı araçlardır.
Yani 14 yolcuya kadar B sınıfı ehliyet kullanabiliyor. Arkanın çift teker olması bişey değiştirmiyor. koltuk sayısı 14 olan sprinteri kullanabilirsin. kendim volt kullandı 14+1.
D1 Sınıfı Ehliyet
16+1 kapasiteli minibüsler içindir. Geçerlilik süresi 5 yıldır. 21 yaşını doldurmuş olma zorunluluğu vardır. D1 sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin B sınıfı ehliyete sahip olması gereklidir.
B Segmenti Araçlar
Uzunlukları 3,7 ila 4 metre arası olan küçük araçlardır. Uygun fiyatlarıyla öne çıkar. A segmentine göre daha ağır ve güçlüdür. En çok satan araç sınıflarından biridir.
B Sınıf Sürücü Belgesi
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor.
Caravelle daha çok hususi için tasarlanmış bir araç. Transporter ise adından da belli ticari amaçlı daha çok. Ama ülkemizde nedense hususi için de kullanılıyor.
Binek Araç Konforu
2021 Model Volkswagen Transporter her ne kadar ticari sınıfında yer alsa da binek bir aracı aratmayacak özelliklere ve konfora sahip.
Mercedes Vito, Sprinter, Renault Kango, Renault Trafic, Renault Master, Citroen Nemo, ford Courier, Ford Transit, Fiat Doblo, Fiat Fiorino, Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter, Fiat Ducado, Dacia Sokker gibi marka-modeller ülkemizde çok tercih edilen hafif ticari araçlar arasında yer alıyor.
1. Sınıf Araçlar Başa dön. AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR.
1) L Sınıfı – İki ve üç veya dört tekerlekli motorlu araçlardır. 1.1) L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i, içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³'ü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW'ı geçmeyen iki tekerlekli araçtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri