Taahhüt, telekomünikasyon şirketleri tarafından sunulan sözleşmelerde yer alır. Taahhüt, müşterinin belirli bir süre boyunca şirketin hizmetlerini kullanmayı kabul edilmesi anlamına gelir. Bu taahhüt süresi genellikle 12 ay, 24 ay veya 36 ay olabilir.
Taahhütlü internet genellikle 12 veya 24 ay üzerinden satın alınabiliyor. İnternet sağlayıcı şirket, taahhütlü internet paketi ile kişilere sabit fiyat garantisi sunuyor. Yasal bir anlaşma ile satın alınabilen taahhütlü internette; hizmeti alan taraf, koşulları bozduğunda bazı prosedürler ile karşılaşıyor.
Birçok sektördeki firma, iki yıl vadeli satışlarla vatandaşın kafasını karıştırıyor. Oysa 12 ayın üzerinde taahhütlü satış yapmak yasak ve abonelerin ceza ödemeden cayma hakkı bulunuyor.
Kampanya süresi içinde taahhütlü bir kampanyaya katılması durumunda müşterinin üzerindeki 3 aylık indirim / dakika kampanyası otomatik olarak sonlanacaktır. Belirli taahhütlü kampanyalardaki Türk Telekom Bireysel ev telefonu müşterileri taahhütleri bittikten sonraki 3 ay kampanyadan yararlanabilir.
Faturalı hat abonelik sözleşmeleri, kullanıcılar ile paylaşılıyor. Abonelik sözleşmesi yaparak, belirtilen süre zarfında abone kalmayı taahhüt etmiş oluyorsunuz. Böylece alacağınız hizmetin bedelinde indirim elde edebiliyorsuz. Abonelik taahhütnamesi de sözleşme gibi kullanıcılar ile paylaşılıyor.
İlgili 45 soru bulundu
GSM operatörlerinin taahhüt süresi dolduktan sonra başka bir alternatif yokmuş gibi yüksek bedellerle aboneliklerini yenileme oyunu bozuldu. Artık tüketicilerin sözleşmesi bittikten sonra aynı fiyat tarifesi üzerinden paket yenileme işlemi yapılacak.
Günümüzde birçok sözleşme ve senet taahhütlü olarak imzalanmaktadır. Taahhütlü senede imza atan kişi borcunu belirtilen süre zarfında ödeyeceğini beyan etmiş olur. Sözleşmelerde ise aboneliğin iptal edilmesi için belli bir miktar cayma bedeli ödenmelidir.
Taahhüt sözleşmesine göre kullanıcıların bu süre boyunca ilgili operatörde kalma sorumluluğu vardır. Eğer süresi içinde operatör değişikliği yapılmak istenirse cayma bedeli ödenmesi gerekir. Bu bedel geriye kalan taahhüt süresine ve operatöre göre farklılık gösterebilir.
Abonelik sözleşmesi yapıldığında tüketiciye kolay ve anlaşılabilir bir taahhütname/sözleşme örneği verilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.
Yani 12 aydan uzun taahhütlerde kullanım süresi 12 ayı aşmışsa herhangi bir cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebilirsiniz.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır. Fesih talebinin yerine getirilme süresi günlük süreli yayınlarda 15 gün; haftalık süreli yayınlarda 1 ay; aylık süreli yayınlarda 3 aydır.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Aslında internet taahhüdünüzün ne zaman biteceğini önceden bilirseniz ihtiyaçlarınıza uygun hizmeti araştırmak ve internet taahhüdünüz bittikten sonra seçeceğiniz operatöre karar vermek için vaktiniz kalır. Böylelikle internet taahhüdünüz bitince acele karar vermek durumunda kalmazsınız.
Cayma bedeli, taahhütlü hizmet alımlarında müşteriye yansıtılan bir ücrettir ve genellikle hizmetin standart fiyatının altında olur. Taahhüdün iptal edilmesi durumunda, müşterinin indirimli tarifeden faydalanması nedeniyle ödediği fark ücreti talep edilir.
*Belirtilen fiyatlar, tarifeye yeni hat tesisi ya da numara taşıma yoluyla gelerek, 12+12 fatura dönemi boyunca Türk Telekom faturalı mobil tarifelerinde kalma sözü veren bireysel müşterilerimiz için ilk 12 fatura dönemi geçerli olacak fiyatlardır.
denmek suretiyle, 1 yıldan uzun süreli taahhüt içeren abonelik sözleşmelerinde, tüketicinin hiçbir sebep göstermeden, herhangi bir cezai şart ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkı olduğu açıkça düzenlenmiştir.
Taahhüdü ihlal suçunun cezası kanunumuzda düzenlenmiştir. Buna göre ödemelerini herhangi bir neden yokken aksatan borçlunun cezası 3 aya kadar tazyik hapsi olacaktır. Borçlu tazyik hapsine başlandıktan sonra borcun tamamını veya o zamana kadar yatırmak zorunda olduğu kısmı öderse tahliye edilir.
Abonelerin ceza ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkı var
Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu, "2014 yılında yürürlüğe giren yeni tüketici yasası, 1 yıldan uzun süreli taahhütlü aboneliklerde tüketiciye istediği zaman cayma ve sözleşmeyi fes etme hakkı getirdi hem de herhangi bir cezai bedel ödemeden" dedi.
Yasal bir anlaşma olan bu anlaşmada hizmeti alan taraf koşulları bozduğu takdirde cayma bedeli ödemeyi kabul eder. Taahhüt demek ben bu sözleşmedeki şartlarla belirlenen süre boyunca hizmeti almaya söz veriyorum demek.
Sözleşmenizin yedinci ayında vazgeçerseniz, bu durumda sözleşmenizin bitimine 5 ay kaldığından sizden 5 aylık süre için cayma bedeli alınabilir. Bir diğer değişle cayma bedeli tutarı 6 aylık tasarrufu geçemez.
Taahhüt sözleşmesi bitmeden önceki son faturanızın döneminde, istediğiniz zaman operatör değiştirebilirsiniz.
Eğer taahhütlü posta alınmazsa, kabulde alınmış olan ücretler geri iade edilir, bu da taahhütlü posta alınmazsa ne olur sorusunun cevabı olmaktadır. Hadi gelin iade taahhütlü posta nedir adlı yazımızı beraber inceleyelim.
Taahhüt: Yapacağına söz verme, üzerine alma, yüklenme, bir işin yapılmasını üstlenme hâlinde yapılan resmî sözleşme anlamına gelmektedir.
Mektubunuzu gönderirken "Alma Haberli" özelliğini de kullanabilirsiniz. Bu durumda mektup karşı tarafa teslim edilirken posta memuru, alıcıya mektubu teslim aldığına dair bir belge imzalatır. Alıcının teslim aldığına dair imzaladığı kağıt size ait adrese geri dönecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri