12 volt akü 13.8V volt ile şarj olur. Akü dolduğunda otomatik keser. Böylece akünüz korunmuş olur. 3,5 amper anlamı; 1 saatte doldurduğu amperdir. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Lityum-İyon pillerin şarj voltajı 4.2 volttur.
Tam şarj kapasitesini geri yüklemek için pili ifade eder, dolu, şarj cihazını sürekli olarak ölçmek için, genellikle yaklaşık 14.5 voltta, en yüksek 14.9 volt'u geçmez. Şarj cihazının bağlantısını 24 saat kestikten sonra, genellikle yaklaşık 13 volt ile 13,5 volt arasında. Bir hafta sonra yaklaşık 12,8 ila 12,9 volt.
pil voltajı 14,4 volt ve kapasitesi 2000mah. şarj cihazı vçıkış voltajı 7,2-18 volt ve akım değeri 1,6 amper. öğrendiğim kadarıyla ben bu pilleri en sağlıklı 16 volt ile şarj edebilirmişim ve akım olarak ise 1 amper civarı idealmiş. 2 amper ile şarj etsem daha kısa sürede şarj olur ama bu sefer pilin ömrü kısalıyormuş.
Şarjlı pil/piller, genellikle AC (Alternatif akım) güç kaynağı kullanılarak veya USB kablosu ile şarj edilebilir. Öncelikle şarjlı pilin şarj cihazına takılması gerekir ve daha sonra şarj cihazının prize takılması veya USB bağlantısının yapılması gerekir.
İlgili 19 soru bulundu
Sürekli olarak biten pilleri yenisiyle değiştirmek istemiyorsanız satın alacağınız ürünün şarj edilebilir olması gerekir. Bunun için 1.5 volt şarjlı pilleri tercih edebilir ve ihtiyaçlarınıza cevap bulabilirsiniz.
27 amper 12 volt pil yine günlük hayatın içerisinde birçok cihaz ve sistemin çalıştırılması için kullanılır. Mevcut her çeşidin kendine özgü kodu olmakla birlikte standart bir kodlama sistemi tercih edilir. 27A ürün boyut olarak küçük yapı olarak ise incedir.
Şarj edilebilir pilleri doldurmanız için kullanılan 9V pil şarj cihazı elektriğe takılarak kullanılır. İçerisinde pillerin girebileceği boyutlara uygun oyuklar bulunan cihaz sayesinde tüm pillerinizi kısa sürede kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
Pillerle ilgili Sıkça Sorulan Sorular。
Yeniden şarj edilebilir piller, kullanım durumuna göre 500 -1000 kez şarj edilebilir. Yaygın olarak kullanılan yeniden şarj edilebilir pil tipleri arasında nikel metal hidrat (NiMH), nikel kadmiyum (NiCd) ve lityum iyon (Li-iyon) piller bulunmaktadır.
9v pil şarj cihazları kullanımı kolay bir tasarıma sahip üretilir. Pilinizi takıp şarj düğmesine basabilirsiniz.
Lityum piller sadece emebileceği kadar akım alabilmektedirler [19]. Li-Ion piller tipik olarak 4.20V / hücre voltajına kadar şarj edilir.
Şarj voltajı: 16.8V - 18.1V. Aşırı şarj - deşarj koruma. Aşırı akım koruma. Sürekli şarj akımı (üst sınır): 20A.
Bir pilin şarj edilebilen yapıda olup olmadığı üzerindeki mAh değerinden anlaşılır. Bütün şarj edilebilen pillerin üzerinde mAh değeri yazar. Bundan üzerinde mAh değeri varsa o ürün şarj edilebilen pil demektir.
AAA piller, AA alkalin piller, C, D ve daha pek çok farklı çeşitlerde üretilebilen bu ürünler şarj edilme özelliği ile sıklıkla tercih edilen piller arasında yer alır.
Normal piller 1,5 volt olmalarına karşın 1,2 volt olan şarjlı pillerin verebileceği akımı veremezler. Bu 1,5-1,2 gerilim farkı pillerin kimyasal yapısından kaynaklanıyor.
Lityum iyon pillerde hafıza etkisinin olmayışı, uzun ömürlü olması, hızlı şarj ve yüksek deşarj kapasitesine sahip olması lityum iyon pillerin tüketicilerce ilk sırada tercih edilmesini sağlar.
Kullanılan şarjlı piller ters elektrik akımı ile kimyasal reaksiyon tersine çevrilip bu sayede yeniden kullanım sağlarlar. Şarjlı pillerin, en çok bilinen türleri nikel-kadmiyum, nikel-metal hidrit, kurşun asit, lityum polimer (Li-Po) ve lityum iyon (Li-Ion) pillerdir.
Örneğin; alkalin veya çinko-karbon yapıdaki piller genellikle tek kullanımlık iken, nikel-kadmiyum, nikel-metal hidrit, kurşun asit, lityum polimer (Li-Po) ve lityum iyon (Li-Ion) yapıdaki piller şarj edilebilir yapıdadır.
9 volt da güvenli bir gerilimdir, elle tutulmasında çarma yapmaz, ancak dilinize değdirdiğinizde çarpma hissi oluşur. Bunun dışında piller kişileri çarpmaz ancak kısa devre olmaları durumunda çok kısa sürede boşalarak yüksek akımla deşarj olabilmekte ve yangına sebep olabilmektedir.
Şarj edilebilir piller için hiçbir marka paket veya pil üzerine üretim ve son kullanma tarihi anlamında bir kod oluşturmaz. Bunun nedeni, şarj edilebilir pillerin ortalama raf ömürlerinin (veya ideal şartlarda, hiç kullanmadan, saklama ömürlerinin) 6 ile 7 sene civarında olmalarıdır.
Dokuz voltluk pil (9V) En yaygın biçimi, erken transistörlü radyolar için tanıtıldı. Yuvarlak kenarlı dikdörtgen prizma şekli ve üst kısmında kutuplanmış bir ankraj konektörü vardır. Bu tip Walkie-talkie telsiz konuşmaları, saatler ve duman dedektöründe yaygın olarak kullanılır.
1 x Duracell Alkaline AA Kalem Pil 1.5 V-MN1500-4 Adet.
İnce formuyla uyum sağlayan AAA kumanda pili 1.5 voltluk güce sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri