) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü; a)6-30 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1 öğretmen norm kadrosu verilir.
c) 42'den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu daha verilir.
6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.
b) Norm fazlası branş öğretmenlerinin sözleşmeli olması durumunda atamaya esas KPSS puanına göre, c) Norm fazlası branşta hem kadrolu ve hem sözleşmeli öğretmen bulunması halinde sözleşmeli öğretmen norm fazlası olarak değerlendirilecektir.
Zira, MEB Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 6. Maddesine göre Aylık karşılığı ders görevini (15 saat) tamamlayan genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate kadar ek ders görevi verilebileceği yazılmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 20 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar." hükmüne yer verilmiştir.
a) 15-41 saate kadar 1, b) 41-81 saate kadar 2, c) 81-121 saate kadar 3, c) 81-121 saate kadar 3, d) 121-161 saate kadar 4, e) 161-201 saate kadar 5, Toplam ders yükünün 201'den fazla olması halinde her 40 saat ders yükü için ilave 1, atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu verilir.
“Ek Madde 1 –Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz.” Maddesi yürürlüğe girmiştir. Okul Yönetimlerinin Sorumlulukları: Okul yönetimleri norm kadro fazlası öğretmenleri bildirmekle yükümlüdürler.
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.
Kadrolu öğretmenler: Norm kadro fazlası kadrolu öğretmenlerin tespiti; ilgili mevzuat hükümleri çerçevesi ile hizmet puanı üstünlüğüne göre okul/kurum müdürlükleri tarafından belirlenecektir.
MEB norm kadro yönetmeliğinin 26. maddesi gereğince, öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak yeni derslik/şube açılması, yeni alan veya bölüm açılması, alan veya bölümün kapatılması, sınıfların kapatılması vb. gibi durumların varlığı halinde, süre şartı aranmaksızın norm kadro düzeltmesi yapılabilmektedir.
Hiçbir okul müdürü, Norm Kadro Fazlası atama başvurularında hiçbir öğretmeni tercih yapmaya zorlayamaz. Tercih yapmak istemeyen hiçbir öğretmenin yerine başvuru yapamaz.
1. Durumda önce toplam ders saati sayısına göre tolam bölge normu hesaplanır. 70 saat ders 3 norm olur. 4 norm için 21+21+21+15 saat ders olmalı.
3. Daha sonra boş kalan eğitim kurumlarına ilçe emrindeki ve okullardaki norm kadro fazlası öğretmenlerden hizmet puanı en düşük olandan başlanılarak aynı ilçe içerisindeki ihtiyaç sayısı kadar re'sen atama yapılacak olup ilçe dışına re'sen atama yapılmayacaktır.
Norm fazlası başvurusu yapan öğretmen ve yöneticiler sonuçları mebbis.meb.gov.tr adresine giderek kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilecekler.
a) 6-31 saate kadar 1, b) 31-42 saate kadar 2, c) 42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.
Cevap: 3 yıla kadar istekleri dahilinde aynı kurumda kalabilirler. Özür durumlarında norm fazlası öğretmenler önceliklidir.
Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB'in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Yani aslında norm kadronun mantığı öğretmen başına düşen ders sayısının 21 olmasıdır.
8. Resen yapılacak atamalar; o alandaki en düşük hizmet puanından başlanarak değerlendirilecektir. GENEL AÇIKLAMALAR: 1. Norm fazlası durumdaki öğretmenler bu duyuruya müracaat yapabileceklerdir.
* 53. Madde 2. Fıkrasına göre norm fazlası öğretmenlerden İl içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanların atamaları, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın (3 yıl şartı aranmaksızın) tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına yapılabilir.
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Branş öğretmeninin istemesi durumunda, 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek dersin üzerine, 9 saat daha Destek Eğitim Odasında ek ders görevi verilebilir. Bir branş öğretmeninin, branşındaki dersleri ile Destek Eğitim Odasındaki dersleri toplamı haftalık 30 saati geçemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri