Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (1997 ve sonrası doğumlu) olmak gerekir.
MSÜ YAŞ SINIRI VAR MI? ÖSYM kılavuzunda başvuru koşullarında yer alan bilgilere göre; Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak2003 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmi bir) yaşında olmak gerekiyor.
En sık sorulan sorulardan birisi yaş sınırlaması oluyor. Sınava katılmak için yaş sınırlaması var. Harp Okulları için gün ve aya bakılmaksızın en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu) şartı bulunuyor.
b. Evli, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri (01 Ocak 2023) itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, [1 Ocak 2002 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.
Yukarıda belirtildiği gibi, zorunlu yaş 20'dir ve 19 yaşında orduya katılamazsınız. 7179 Sayılı Askerlik Kanununun 3. Maddesinde bahsi geçen ve her erkeğin 20 yaşını doldurduğu yılın Ocak ayının birinci gününden başlar.
İlgili 23 soru bulundu
Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (1997 ve sonrası doğumlu) olmak gerekir.
2026 yılı askerleri arasında yer alacak olan 2005 doğumluların kendilerinin veya velilerinin askerliğe hazır olduklarına dair başvurularını 30 Mart 2021'e kadar yapmaları gerekiyor.
İlk seçenek lisans eğitimi almaktır. İkinci seçenek ise ortaöğretimi askeri lisede okumaktır. Askeri lisede okumak için ortaokul mezunu olduktan sonra askeri lise sınavlarına dahil olmak gerekmektedir. Lise mezunları ise deniz, hava ve kara kuvvet komutanlıklarında gerekli başvurularını yapmalılar.
11. Sınıf öğrenciler, henüz mezun olmadıklarından başvuru yapmaları mümkün değildir. Öğrencilerin sınava başvurabilmesi için 12. Sınıfta ya da mezun olmaları gereklidir. Kayıt sürecinden önce öğrencinin kesin mezuniyet belgesi almış olması gereklidir.
Astsubay olmak için adayların liseyi bitirilmesi yeterlidir. Lise bittikten sonra ise, üniversite sınavlarından aldıkları puan ile birlikte askeri mülakatlara girerek yeterli puan aldığı halde astsubay olunabiliyor.
ASKERLİK 12 AY MI OLDU 2024? Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
1. Lise ve altı öğrenim kurumlarından mezun olanlar ile yapılan seçim sonucunda yedek subay adayı ve yedek astsubay adayı olarak ayrılanların dışında kalanlar askerlik hizmetlerini er olarak yerine getirirler. 2. Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi altı aydır.
MSÜ sınavına adaylar istedikleri kadar girebilir. Bunun için herhangi bir kısıtlama yoktur.
Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir. Uzmanlık eğitimi alan doktorlar için belirlenmiş yaş sınırı 35'tir.
Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, kilo sınırı 60-82 ; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm, kilo sınırı 51-70 olarak uygulanacaktır.
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2 Nisan 2023 tarihinde uygulanan 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın (2023-MSÜ) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.
2) Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engeldir. şeklinde düzenlenmiştir.
Başarılı olan öğrenciler eğitim öğretim görmüş olduğu programa ait ön lisans diploması, astsubay diploması ve yurt dışında geçerliliği olan bir diploma eki ile birlikte astsubay çavuş olarak mezun edilmekte ve sınıf okulu eğitimi sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliklerine atamaları yapılmaktadır.
Lise ve daha üst seviyede bir öğrenim kurumundan mezun olanların mesleki eğitim merkezleri ile meslek okulu eğitimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.
2. Ağustos 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 31 Mayıs 2023 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir.
Türkiye'nin en güçlü askeri Kuvvetleri içerisinde bordo bereli yer almaktadır. Bu konuda bordo bereli olabilmek için önce gerekli kriterleri tamamlamak suretiyle Türk Silahlı kuvvetlerinde bir rütbe almak gerekir. Daha sonra üç ayrı dalda 47 ders olmak suretiyle yurt içi ve yurt dışı, üstelik İhtisas eğitimleri alınır.
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
19 yaşında askerlik yapılmaz. Türk Silahlı Kuvvetleri 20 yaşından küçük kimseyi askere almaz. Reşitlik yaşı her ne kadar 18 olsa da 20 yaşına gelmeyen kişilerin askere gitmesi mümkün değildir.
20 yaşına giren tüm erkek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları askerlik yapmaya mecburdur. 7179 Sayılı Askeralma Kanunu'nun 3. Maddesinde askere gitme yaşı açık bir şekilde belirtilmiştir. Erkek bir vatandaş 20 yaşına girdiği yılın Ocak ayının ilk gününden itibaren askerlik görevini yerine getirmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri