Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
AÖL'de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.
5- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER? Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri, Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
Size zorunlu olarak verilen derslerden başarı ile geçtikten sonra ek dersler yolu ile 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz. Eğer açık liseyi hızlı bir şekilde bitirmek istiyorsanız, derslerin verdiği kredileri karşılaştırıp her sınavınızda yüksek kredileri veren dersleri seçebilirsiniz.
➢ Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır. ➢ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri eksik evrakı ve evrakında eksik bilgisi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belgeyle ilk kayıt işlemi yapmayacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
En İyi Cevaplar
Yılda yapar 105 kredi. 8 dönem minimum okuman lazım buda 2.5 yıla tekabul eder. Ortalama 240 kredi alabilirsin 2.5 yılda. 192 kredi ile mezun olabiliyorsun. Eğer biraz çalışırsan 2.5 yılda mezun olursun.
Milli Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında liseler için yeni bir düzenleme yaptı. Yeni sisteme göre 8 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek ancak 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek ve Açık Liseye yazdırılacak.
Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.
Açık lise diploması da örgün eğitimden alınan normal lise diplomasıyla kişiye aynı hakları sağlayabilmektedir. Örneğin bireyler açık lise diploması sayesinde üniversite sınavına girebilmektedir. Bilindiği gibi lise mezunu olamayanlara üniversite sınavına girme hakkı yoktur.
Açık liseye geçtikten sonra geri dönebilir mi? Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
2) 18 yaşını bitirmemiş öğrencilerden (13 Eylül 2004 tarihi ile 17 Temmuz 2006 tarihleri arası doğumlu öğrenciler) halk eğitimi merkezlerine müracaat etmeleri halinde ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ücretsiz olarak yapılacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı, açıktan eğitim alan lise öğrencileri için her yıl toplam üç sınav organize eder. Öğrenciler bu sınavlarda mezuniyet için gerekli kredi ve diğer şartları sağlamaya çalışır.
Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 192 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden başvuru yapan öğrenciler geçtiği derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.
Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğine göre 17 yaşını tamamlamış öğrencilerin bir öğretim yılında üç dönem okuması imkanı getirilmiştir. 17 yaşını tamamlayan öğrenci ilgili dönemlerde haftalık ders programına uygun hareket ederek istenilen krediyi tamamlaması durumunda 2,5 yılda açık liseden mezun olabilir.
Bu Öğrenciler İçin Bundan Sonraki Dönemleri De Kapsayacak Şekilde Mezuniyet Şartı, 5 Dönem Olarak Uygulanacak. Böylece 18 Yaş Ve Üstü Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerimiz, 2 Yılda Okullarını Bitirebilecek. Açık Öğretim Lisesinde Öğrencilerin Alması Gereken Zorunlu Ve Ortak Dersler Vardır.
Üstten ders alıp , yaz okulu ile birlikte en erken yarım dönem farkla mezun olunur ama bir senede bitmez.
Açık lise ve normal lise arasında bir fark yok.
“Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık” mesleği için hukuk mezunu olmak zorundasınız. “İdari Yargı Hakimliği” için ise hukuk fakültesi, İİBF ve SBF mezunu olmanız gerekmekte. Bu fakültelerin herhangi birinden mezun değilseniz maalesef ki sınava giremezsiniz.
Meslek öğrenirken ücret alırsınız. İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırsınız. Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak meslek lisesi diploması alırsınız ve teknisyen unvanına sahip olursunuz. 4 yıl sonunda ustalık belgesi alarak kendi işyerinizi açabilirsiniz.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN MEZUN OLMAK İÇİN;
Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.
Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Bugün gazetemizde resmi ilan yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milyonları ilgilendiren düzenleme geldi. Yeni sisteme göre 18 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek ancak 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek ve Açık Liseye yazdırılacak.
19 Yaşında ki bir insan Üniversite 1. sınıf durumunda olmalıdır.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerin, kayıtları sırasında 18 yaşından küçük olma şartı aranmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri