% 70 lerdedir. Eğer aracın motorunda bi sağlıksız durum yoksa, buji yağ filtre ve bobin değişimiyle fabrika değerine çok yakın sonuçlar alınır. O yüzden bu yüzde olayı bakımdan önce ve sonra çok farkeder. Su yakma vs yoksa da bakım ile %95 civarı alınabilir en az.
%75 ise motorun 4 te 1 i yani çeğreği ölü vaziyette 4 te 3 ü sağlam demektir. Bu oran %80 ise motorun 5 te 1 i ölü geri kalan 5 te 4 ü sağlam anlamına gelir.
Aracın beygir gücü ne kadar yüksekse aracın performansı da o kadar fazladır. 1 HP 746 watt güce karşılık gelir. Araç genellikle şehir içinde kullanılıyorsa aracın 90 HP ve üstünde güce sahip olması gerekir. Kötü arazi koşullarında araç kullanılacaksa daha yüksek güç seviyesine sahip araçlar tercih edilmelidir.
Halk arasında yanlış yaygınlaşmış bir durum olan motor yüzdesi kayıp gücün motor gücüne olan oranıdır. Bu oran tüm araçlarda üretim aşamasında ortalama %85 gibi bir değere tekabül eder. Yani hangi aracı ölçerseniz ölçün sonuç bir çok zaman %85 yakın çıkacaktır.
Bu nedenle ağırlık gibi değerleri değiştirilmeyen bir aracın beygir gücü (HP) artırılırsa genellikle ulaşabildiği maksimum hızı da artar. Aracınız ile yüksek hızlara çıkacaksanız da beygir gücü'nün yüksek olması gerekir. Şehir içerisinde araç kullanacaklar için 90 HP ila 100 HP aralığında beygir gücü yeterlidir.
İlgili 40 soru bulundu
Motor hacmi büyüdükçe daha az tüketiyor. Yakıt sarfiyatında yüzde 10-15'lik fark çıkabiliyor.
Mekanik ve Motor Kontrolleri
Elde ettiği sonuçlar otomobil arızaları hakkında bilgi verir.
Motor gücü ne kadar yüksek olur, kasa ne kadar hafif olursa o kadar az yakar. Tersi durumda ise çok yakar. Ayrıca lastik ebatlarının da yakıta etkisi vardır. Detaylar için Tıklayınız.
70 KW motor gücü, 93.87 beygir gücüne denk gelmektedir.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
2. El Motor Alırken Kaç En Fazla Km Olmalıdır? Motosiklet gibi pratik ulaşım araçları da tıpkı arabalar gibi ne kadar uzun yol kat ederse, yıpranma payı o kadar artar. Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır.
1.2 motor araba yokuş çıkar mı konusu birçok kişi tarafından merak edilen konular arasındadır. 1.2 motor hacmine sahip araba modelleri doğru sürüş tekniği kullanıldığı takdirde yokuşları çok rahat bir şekilde çıkabilmektedir.
Motor performans testleri dinamometre cihazı kullanılarak yapılır. Manüel, otomatik, önden çekişli ve arkadan çekişli araçların motor gücünün ve torkunun minimum hata payı ile ölçülmesi ve grafikler ile anlaşılır şekilde raporlanmasına motor performans testi denir.
Motor yüzdesi diye bir kavram yoktur. Yani ekspertize aracınızı götürdüğünüzde bu aracın motoru %98 veya %95 gibi terimler kullanıp aracın motoru çok iyi durumda demesi, bu terimler baştan aşşağa yanlış ve hatalı bilgilerdir.
Motoru yenilenen araç, oto ekspertize danışılarak, işinde bilgili ve tecrübeli kişilerden bilgi tavsiyesinde bulunularak satın alma işlemi yapılabilir. Burada bilgisine güvenilir, görüşüne önem verilir bir oto ekspertizle anlaşmak gerekir.
Daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse aslında tork, motorun tekerleklere aktardığı itme kuvveti de denebilir. Araçların çekiş gücünü belirleyen faktör torktur. Özellikle yokuş yukarı çıkmaya çalıştığınızda aracın performansının iyi olmasının asıl sebebi torkun yüksek olmasıdır.
Aracın yüksek hızlara hemen ulaşması isteniyorsa yüksek araç tork gücüne sahip araçlar tercih sebebi olmalıdır. Eğer aracın uzun yolda aniden hızlanması istenmiyor, ancak hızını koruması isteniyorsa da yüksek araç beygir gücüne önem verilmelidir.
Benzinli araç için 4000 d/dk civarında en az 160 Nm, dizel araç için ise 1500-3500 d/dk aralığında en az 220 Nm olmalı bence.
% 70 lerdedir. Eğer aracın motorunda bi sağlıksız durum yoksa, buji yağ filtre ve bobin değişimiyle fabrika değerine çok yakın sonuçlar alınır. O yüzden bu yüzde olayı bakımdan önce ve sonra çok farkeder. Su yakma vs yoksa da bakım ile %95 civarı alınabilir en az.
keyboard_arrow_downEkspere sokmadan araç alınır mı? 15 Ağustos 2020 tarihli ikinci el araçların ticaretini düzenleyen yönetmelik uyarınca belirli şartlardaki araçların Oto Ekspertize sokulması zorunludur.
Motor hem pahalı bir mekanizmadır hem de aracın beyni olduğu için diğer mekanizmaların da zarar görmesinde etkilidir. Aracın motor kısmındaki ısınma, üfleme ve yağ oranına bakarak, motor sağlığını ölçebilirsiniz. Özellikle sesli ve hırıltılı çalışma durumlarına karşı da analiz yapmalısınız.
Tıkalı bir hava filtresi, bozuk bir gaz kelebeği veya kötü bir hava sensörü, yakıt-hava oranında dengesizliğe yol açarak motorunuzun teklemesine neden olabilir. Tıkalı yakıt enjektörleri veya kötü bir yakıt pompası, motorunuzun çalışması için gereken yeterli miktarda yakıtın, motorunuza ulaşmasını önleyecektir.
Chip Tuning olarak da adlandırılan bu olay otomobillerin mevcut kontrol ünitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Chip tuning işlemi ile araçların sahip oldukları kontrol ünitesine erişilmekte ve bu ünitede yer alan yazılım istenilen biçimde rahatlıkla değiştirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri