Eğer dolgu kalıcı bir dolguysa maalesef bu dolguları eritmek mümkün değil. Bunlardan kurtulmanın tek yolu cerrahi müdahaledir. Bu da kesi izleri anlamına geliyor.
Hyalüronik asit içeren dolgular 6-12 ay, Poly L Laktik asit içeren dolgular 1-2 sene, Hidroksi apatit içeren preparatlarda 3 yıl, Kalıcı dolgular ise ömür boyu devam eder.
Yüz dolguları hyalüronik asit içeren dolgular olduklarından dolayı kalıcı dolgular değillerdir. Yaklaşık 8-12 ay içerisinde etkileri yavaş yavaş ortadan kalkarak eski haline gelir.
Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Ayrıca amalgam diye adlandırılan gümüş dolgular hala en sağlam dolgu olmasına rağmen dişe mekanik olarak tutundukları için dolgu ile diş arasından bakteri sızıntısı olabilir, dolgunun altında kolayca yeni çürük oluşabilir.
Genel itibari ile eski dolgulu dişin ağrıması artık dolgunun vaktinin dolmasından kaynaklanır. Özellikle dolgunun erimesi, kırılması ve dişin hava almasından dolayı gerçekleşir. Çürük iyi temizlenmediyse yine içeride çürüğün ilerlemesinden dolayı da ağrı meydana gelebilir.
Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin kalıcılığı ortalama 8-12 ay kadardır. Bu süre enjeksiyon yapılan bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.
Dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler. Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir.
Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır!
Bu maddeler, tükürükle birlikte sertleşir ve geçici dolgunun yerinde kalmasını sağlar. Geçici ve kalıcı dolgu arasında en dikkat çekici fark renkleridir. Kalıcı dolgu, dişin kendi rengiyle uyum sağlayarak fark edilmeyecek şekilde tasarlanır.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Nazolabial bölge dolgusu kalıcılık süresi eğer kaliteli ve yeterli bir dolgu ise dudak dolgusuna göre daha uzundur ve ortalama 12-18 ay kadar kalıcılığı vardır. Ve dudak dolgusunda da olduğu gibi dolgunun hepsi erimez.
Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.
Kalıcı yumuşak doku dolgu maddesi (Artefill) - Bu dolgu, ağız çevresindeki derin kırışıklıkları düzeltmek için kullanılır. Vücut bu tür bir dolgu maddesini ememez, bu nedenle yeniden enjeksiyon gerektirmez. Kalıcı yumuşak doku dolgusu genellikle ilk yüz dolgusu tedavisi olarak önerilmez veya kullanılmaz.
Eğer kalıcı dolgu yapıldıysa, dolguda erimeyen kimyasal içerikli maddeler kullanıldığından yapılan işlemin maalesef geri dönüşü çok zor olmaktadır. Uygulamada, Hyalüronik asit bazlı dolgu kullanıldıysa zamanla bu madde eriyerek vücuttan atılır.
Dolgu maddeleri güneşe maruz kalma veya başka ısılarla daha hızlı emilmez.
sırasında dolgu maddesi bu damarlardan birine. gelirse ve damarı tıkarsa. yuzde damarın besledigi alanda. doku kaybı olusur.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Mustafa Karataş: Merhabalar Türkan Hanım. Dolgu derinin altına yapılır lazer epilasyon teknolojilerinin etki derinliği ise ciltle sınırlıdır. Yani uygulamanın dolgunuza olumsuz herhangi bir etkisi olmaz.
Yüz dolgusu sonrası sertlik, çene dolgusu sonrası sertlik, nazolabial dolgu sonrası sertlik, ışık dolgusu sonrası sertlik hepsi erken dönemde yapılan işleme, bölgeye ve verilen dolgunun yapısına göre ilk birkaç gün bazen de özellikle çene hattına yapılan dolgularda bir haftaya kadar uzayan sertlik olması normaldir.
Dolgulu dişlerde çürüme görüldüğünde, diş hekimi çürük bölgenin temizlenmesi için dolgu malzemesinin çıkarılması gerekebilir. Bu işlem sırasında diş hekimi, dişin çürük dokusunu, kırıntıları ve eski dolgu malzemesini çıkarmak için özel bir alet kullanır.
Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.
Eğer dolgu yapılan dişlerden birinde kontak gerçekleşmiyorsa, bu durumda dolgulardan biri sökülüp, o kontak sağlanacak şekilde yenilenebilir. Ayrıca eski dolgularda çatlak ve kırık varsa dolgu değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri