*Bu Öğretmen 2 gün rapor alırsa; Pazartesi ve salı günü toplam 14 saati varsa 14 saate girmediği için 16 saat derse girmiş olur. 16-15=1 saat ek ders.
Öğretmen 1 gün gelse dahi Kişilik hizmetlerinden 2 saat ekders yazılır.
Öğretmen 3 gün rapor alırsa hiç ek ders alamaz planlama da dahil. Öğretmenin okula gelmediği her gün için 7 saat ek dersi kesilir. Sadece diğer iki günde nöbet tutmuşsa 3 saat nöbetten alır.
ÖZETLEMEK GEREKİRSE (KAÇ GÜN RAPOR ALINDIĞINDA KAÇ LİRA EK DERS KESİLİR) Rapor almadan tüm günler okula gittiğinizde haftalık 20 saatlik ek ders ödemesi yapılır. (Yaklaşık 555 lira ödenir) 1 gün rapor alındığında 7 saatlik ek ders kesilir, 13 saatlik ek ders ödemesi yapılır.
Yeni zam oranına göre bir öğretmenin Ocak ayı ile birlikte %15 vergi dilimi kapsamında ders başına alacağı ek ders ücreti net olarak 51,15 TL oldu. Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri 30 saat derse girdikleri takdirde, bir haftada toplam 20 saat ek ders ücreti alacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
2-Kararın 6. Maddesine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmeninin azami girebileceği ek ders saati sayısı 15, sınıf öğretmeninin ise 12'dir.
Ek ders hesaplama için kullanılabilecek en basit yöntem toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders sayısını çıkarmaktır. Buna ek olarak sınıf öğretmenliği olması halinde ekstra 2 saat ek ders eklenmelidir. Ayrıca verilen ders sayısı 10 un her katında 1 saat ek ders eklenir.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
*Bu Öğretmen 2 gün rapor alırsa; Pazartesi ve salı günü toplam 14 saati varsa 14 saate girmediği için 16 saat derse girmiş olur. 16-15=1 saat ek ders. Toplamda 16+5(DYK)=21 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 1+2+2=5 saat ek ders alır 15 saat ek dersi kesilmiş olur.
30 SAAT DERSE GİREN BRANŞ ÖĞRETMENİ KAÇ SAAT EK DERS ALIR? 30 saat derse giren branş öğretmeni sınıfı yoksa 18 saat sınıfı varsa 20 saat ek ders alır.
ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 56 saati geçemez.
İdari izinliyken ek ders kesilir mi sorusu cevap buldu. Milli Eğitim Bakanlığı resmi yazıda idari izinde olan öğretmen ve idareciye ek ders ödenmesinin mümkün olmadığını, ödenmiş ise geri istenmesi gerektiğini ifade etti.
Bilindiği üzere mevzuat gereği öğrenci derse gelmezse öğretmenlere ek ders ücreti ödenmemektedir. Bu durum da özellikle dönem sonlarında öğretmenleri ek ders sıkıntısına sokmaktadır. MEB son açıklamasıyla 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan kalmayacağını belirtti.
Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.
25 Saat ders alan biri kaç saat ek ders alır? 15 saat maaş karşılığına girer. 10 saat normal ek ders alır.
En Basit Yöntem İle Ek Ders Nasıl Hesaplanır? Ek ders hesaplama için kullanılan en basit yöntem toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders sayısını çıkarmaktır. Aynı zamanda sınıf öğretmenliği olması halinde ekstra 2 saat ek ders eklenmelidir. Ayrıca verilen ders sayısı 10 un her katında 1 saat ek ders eklenir.
Toplam ek ders: 18
Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri 30 saat derse girdikleri takdirde, bir haftada toplam 18 saat ek ders ücreti alacaktır.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
eleman.net verilerine göre, Sınıf Öğretmeni 2023 yılında ortalama 21.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sınıf Öğretmeni , Temmuz 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 16.500 TL maaş alıyordu.
Sınıf Öğretmenleri haftada 30 saat derse girer. 30 saate 3 saat hazırlık =33 saat maaş karşılığı 18 saat olduğundan 33-18=15 saat saat +2 nöbet ücreti toplam 17 saat ek ders ücreti alırlar. Ana sınıfı öğretmenleri haftalık yine nöbet tutuyorlarsa 17 saat ek ders ücreti alırlar.
Yukarıdaki maddeye göre sınıf öğretmeni 30 saat ek derse girer. Bu 30 saatin 18 saati maaş karşılığıdır. 30 saat derse giren bir okul öncesi veya sınıf öğretmeni maaş karşılığı düştükten sonra geriye kalan 12 saat ek ders ücreti alır. ayrıca ek ders ücreti ödenir.
Ücretli öğretmen için 5 saate 1 saat uygulaması
Buna göre; resmi görevi bulunmayan ücretli öğretmenlere, fiilen girdikleri HER 5 SAAT İÇİN 1 SAAT daha ek ders ücreti ödenir. Böylece örneğin ayda 100 saat derse giren bir ücretli öğretmen, bunun karşılığında 120 saat ek ders ücreti alacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri