1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Vize sınavının ortalamaya etkisi %40 olmaktadır. Örneğin: vize sınavından 80 alırsanız o notun (80x40)/100 'ü kadar not gelecektir, yani 32 puan gelecektir.
Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir. Üniversite öğrencileri için vize sınav sonucunun ortalamaya katkısı %40 olarak kabul edilmektedir. Final sınavının ortalamaya etkisi ise %60 olarak kabul edilmektedir.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir. Örneğin vizesi 100 olan bir öğrencinin finali 39 olduğunda (ham notu 100*0,40+39*0,60=63,40 olmasına rağmen) öğrenci dersten kalacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Eğer vizeden 15 aldıysan, vize oranı %40 ise, finalden minimum 90 alman gerekiyor ki dersi geçebil. o zaman 74 puan alırsan geçiyorsun. Alttaki siteden hesaplamayı yapabilirsin.
BB: 75 - 79 / Başarılı CB: 70 - 74 / Başarılı CC: 60 - 69 / Başarılı
Buna göre vizeye girmeyen finale girebilecek. Ancak vizenin finale etkisi yüzde 40 olduğu için bu sınava girilmemesi halinde final sınavından yüksek not alınması gerekecektir.
vizeden avantajlı bir skor çıkartamazsan,finalde turu sıkıntıya sokarsın. yok yaz okulu varsa o zaman final daha önemli. çan eğrisi varsa ikisi de önemli. Vizeden iyi bir not alman gerekir ki finalde çok zorlanmayasın çünkü finalde vizede çıkan sorular,konular da çıkıyor.
Üniversitede almış olduğunuz dersin vize sınavından ve final sınavından düşük aldınız size son bir şans olarak bütünleme sınavı hakkı verilmektedir. Bütünleme sınavı final sınavınız yerine sayılmaktadır. Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır.
Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %30' u, bitirme(final) notunun ise %70' i dikkate alınarak hesaplama yapılır.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Üniversitelerde finalden önce girilen sınavlara vize denir. Vize sınavının yazılı mı yoksa test mi olacağına öğretmen karar verir. Dönem sonunda yapılan sınavlara ise final denir. Son sınav anlamına gelen finalin notlarıyla vize notlarının ortalaması alınır.
Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
Merhaba, öncelikle sorunun başlığı konusuna açıklık getirmek istiyorum. Sadece vize sınavı düşük geldi diye dersten kalma gibi bir durum söz konusu olmaz.
Mutlak notu %40 ın altında olan öğrenciler, bağıl notlarına bakılmaksızın FF notu alırlar. Geçme notu 40 ise her türlü geçer.
2) Uygulamalı derslerde ara sınav notu ortalamasının %60'ı ile yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavı notunun %40'ı toplanarak hesaplanır. 3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri