Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamat ne zaman yapılır ? Herhangi bir rahatsızlık durumu olmadan, sağlığın korunması ( detoks amaçlı ) ya da sünnet maksadıyla yaptıranların, yılda 2 kez ( mevsim geçişleri olan ilkbahar ve sonbaharda ) hicri güne riayet ederek ( Hicri 17-19-21. günlerinde ) hacamat olması tavsiye edilmektedir.
Bazı hastalarımızda 3 kez üst üste ayda bir sefer hacamat yaptırmasını önermekte iken bazı durumlarda aynı ay içerisinde farklı noktalara da tarama hacamatı şeklinde uygulama yapılması gerekli olmaktadır.
Genel olarak, hacamatın sıklığı tedavi amaçlarına, hastanın ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna bağlıdır. Bazı kişiler ihtiyacına ve bünyesinin durumuna göre ayda 1 kere veya daha sık hacamat yaptırabilirken, bazı kişiler ise daha seyrek olarak yılda 3-4 kez bu geleneksel tıp uygulamasını yaptırmayı düşünebilir.
Hacamat ile kirli kanın vücuttan alınması depresif ruhsal durumların azalmasına yardımcı olurken, rahatlama ve direnç verdiği için panik atak sorunlarına da iyi geldiği bilinir. Hacamatın Faydası Kaç Günde Belli Olur? Hacamat yapıldıktan sonra 1 hafta gibi bir sürede olumlu sonuçlar göstermeye başlayan bir tedavidir.
İlgili 45 soru bulundu
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
Hangi Bölgelere Hacamat Yapılmaz? Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır. Bu noktalarda yapılan her müdahale akıl hastalıklarına ya da zihinsel problemlere neden olabilmektedir.
- Hacamat kas ve bağ dokusundaki esnekliği artırır. Dokulardaki ve eklemlerdeki sertlikleri yumuşatır. - Hacamat kan damarlarındaki geçirgenliğini artırır, böylece organlara daha fazla oksijen gider, hücreler yenilenir.
Hacamattan sonra en az iki saat bir şey yenilip içilmemelidir; su, çay, kahve, sigara, meşrubat vb. içilmemelidir. İki saat geçtikten sonra ise bir bardak suya bir çay kaşığı sirke koyup içilebilir. Çünkü sirkenin, hacamattan sonra vücuttaki mikropları kırma özelliği bulunur.
Beş dakika kadar beklendikten sonra uygulanan kupa uygulandığı yerden alınır ve bu kısım neşterle veya zemberek denilen bir aletle 1 mm'den derin ve 5 mm'den uzun olmayacak şekilde çizilir. Bir şekilde 15-20 çizik atılır.
Unutkanlık, dikkat eksikliği ve baş ağrılarında kafa hacamatı çok faydalıdır. Hacamat, çocukların gelişiminde, gençlerde ise daha dengeli bir ergenlik geçirmelerine yardımcıdır. Metabolizmayı düzenleyerek, sindirim sitemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur. Detoks etkisiyle psikolojik rahatlama sağlar.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
İhramlı iken saç kestirmemek şartıyla hacamatın caiz olduğu hususunda âlimler arasında görüş birliği vardır. Aynı şekilde Hz. Peygamber (S.A.V) oruçlu iken de hacamat yaptırmıştır. (Buhârî, Tıb II; Ebû Davûd, Siyâm 29).
Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Yanlış yapılan hacamat kalıcı iz bırakabilir." şeklinde konuştu. Can, hacamat sonrası vücutta oluşan yara izlerinin birkaç hafta kalmasının olağan olduğunun altını çizerek, "Ama daha uzun süre kalan, ömür boyu kalıcı iz, hacamatın yanlış yapıldığını bize gösterir.
Akciğer, safra, tansiyon, bağışıklık sistemi, panik atak, evham, vesvese gibi rahatsızlıklar için kalbin arka bölgesine hacamat yapılır. Karaciğer temizliği, safra taşları, halsizlik, kolestrol, tansiyon rahatsızlıkları için karaciğer arkasına hacamat yapılır.
- Hacamat yapıldıktan sonra vücutta az da olsa kızarma ve morarma gibi durumlar görülür. Bu durumlar genellikle iki ya da üç gün içerisinde geçmektedir. Bunun haricinde hacamat yönteminde ilgili herhangi bir zarar görmek mümkün değildir.
Zira insan aç iken kandaki toksinler, ağır metaller, zehirler kan yüzeyine çıktığı için hacamat veya sülük tedivisi ile bu zararlı unsurları dışarı atmaktayız. ( Hastanelere, kan tahliline aç karna gidilmesi gerektiğini örnek olarak gösterebiliriz. ).
' ZAYIFLAMAK İÇİN KURU HACAMAT(zeytinyağı yada kantoron yağıyla masaj şeklinde gezdirerek) YAPILABİLECEK NOKTALAR.Hacamattan sonra ılık bol su içmek önemlidir, vücudumuzdaki toksik maddelerin vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Kahil noktası (iki kürek kemiği ortası), kalp arkası, boyun, bel, omuz, kuyruk sokumu, baş arkası, kulak arkası, diz, ayak üstü, alın (üçüncü göz noktası), mide boşluğu, çene altı, yüz bölgesi başlıca hacamat noktalarıdır.
Birikmiş olan, dolaşımda olmayan zararlı kanı dışarı atmamızı sağlar. Bu sayede pis, zararlı kandan kurtulmuş oluruz. Bu şekilde de hücre yenilenmesi sağlanır. Hacamat en etkili psikolojik rahatlama yöntemlerinden birisidir, bunu stresi azaltarak yapar kişi stresi azaldığı için rahatlama sağlayacaktır.
Çarşamba günü ise hacamat yaptırmaktan sakınınız. Çünkü çarşamba günü Hz. Eyyüb'ün (a.s.) belalarla duçar kaldığı gündür. Cüzzam (lepra) ve baraz (alaca/ vitiligo) hastalıkları ancak ve ancak çarşamba günleri veya geceleri ortaya çıkarlar (zuhur ederler)”36.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri