Bunun neden olduğu kesin olarak bilinmese de, genel fikir, sağlıklı balıkların hasta balığı tehdit olarak görmesi olabilir. Hasta ya da yaralı balık yaydığı elektrik dalgaları ile yırtıcıları çekebileceği gibi, aynı zamanda hastalığı yayma riski de vardır.
Doğada birçok balık türünün birbirini yediğini biliyoruz peki japon balıkları birbirini yer mi? Cevap hem evet hem hayır. Japon balığı diğer balıklar için saldırgan ve tehlikeli bir balık türü değildir. Ancak, bazı durumlarda bir japon balığının diğerini yediği görülmektedir.
Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar. Cinsiyetlerini bilmek için uygulanacak en iyi yöntem yumurta dökmelerini izlemektir. Dişi balık erkek tarafından kovalanır, erkek ise dişinin karnına vurarak yumurtaları dökmesini sağlar.
Erkek balık dişi balığı kovalar kafasıyla karnını arkadan itekler bu üreme iç güdüleri dişiyi yumurtlamaya teşvik etme karnındaki yumurtaları suya dökme çabasıdır.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
İlgili 17 soru bulundu
İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir. Döllenmeyen yumurtalar da yapışkandır, ancak birkaç saat içinde beyazlaşır. Mümkünse beyazlaşanları ayırmak gerekir, böylece daha çok yavru kurtarılabilir.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Akvaryum şartları ise hamilelik sürecini doğrudan etkiyelebilir.
Birbirlerini kovalayıp karınlarına vuruyorlarsa çiftleşeceklerdir ama küçükseler ve birbirlerini kovalıyorlarsa akvaryum küçüktür. Evet dediğiniz gibi birbirlerine aynısını yapıyorlar ama akvaryumda bir yandan küçük, belki de küçük olmasından dolayı yapıyorlardır.
Yiyeceklerini yemeye çalışan başka balıkları görürlerse, bunu bir tehdit olarak düşünür ve onları uzaklaştırmaya çalışabilirler. Çiftleşme sırasında, saldırganlık artar. Erkek japon balıkları diğer rakiplere karşı agresif davranabilir ve hatta bu durum, dişi japon balıklarına karşı da olabilir.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Ne yapmam gerekiyor tavsiyeleriniz neler ? Öncelikle, japon balıklarının üreme dönemi yoktur. Erkek cinsel olgunluğa eriştiğinde o beyaz noktaları çıkartır ve o noktaları hep taşır. Dişiler ise yine aynı şekilde cinsel olgunluğa erişip yumurta ile dolduklarında üremeye hazır olurlar.
Japon balıklarının çiftleşme dönemi
Su sıcaklığı, Japon balıklarının üreme döngüsünü tetikler. Çiftleşme, genellikle su sıcaklığının 20-24°C arasında olduğu ilkbahar ve yaz aylarında gerçekleşir. Bu yüzden, akvaryumda su sıcaklığı ayarlanarak da üreme döngüsü başlatılabilir.
Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür. Sağlıklı balıklar. Fanusta beslemek hayvana eziyet olur hemde sizde hiçbir zevk alamazsınız .
Tüm balık türleri renkli görme testlerine alınmadığı için bu sorunun basit bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, Japon balıklarının renkli gördüğü kesin olarak bilinmektedir ve birçok balığın en azından renkli görme için gerekli sinir sistemi unsurlarına sahip olduğu bulgulanmıştır.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Japon balıkları için cam fanus gelişimlerine engel olmaktadır. Yine de cam fanusta bakılacaksa fanusun mümkün olduğunca büyük ve her balık için 10 litre su alacak kadar geniş olması gerekmektedir. Fanuslar, akvaryumlara kıyasla daha çabuk pislendiklerinden sık sık suyunun değiştirilmesi gerekir.
Akvaryumun suyu nasıl balık çok mu,nitrat fazlaysa bu sürtünmeyi yaparlar büyük ölçekte su değişimi yap ve gözlemle,eğer sürtünme bittiyse nitrat dan olduğu belli olur.Ama her şekilde suyu değiştirsen iyi olur,belki parazit var ondan sürtünüyor olabilirler...
Balıklarda türe göre değişse de bu tarz belirtileri gözlemlemek gerekiyor. Sizi gördükleri için heyecanlı oluyorlar. Yemi sadece hayatta kalmak için değil, gerçekten sevdikleri ve istedikleri için iştahla yiyorlar. Hareketli oluyorlar, beden dilleri rahat ancak dinç oluyor, bitkin veya çökmüş görünmemeleri gerekiyor.
Eğer balığınız kahve rengi veya bronz renginde ise, bu balığınızın bir yaşının altında olduğunu gösterir. Yetişkin olduklarında renkleri değişmeye başlar. Altın metalik bir rengi varsa, muhtemelen 1 ila 2 yaşından 10 yaşına kadar bir aralıkta olabilir.
Eldeki kaynaklara göre balıklar geniş bir aralıkta sesleri duyabilirler. Bu 40 Hz ile 4000 Hz arasındadır. Ancak bir çok yayında 100 Hz ile 1000 hz arası ses frekanslarına duyarlı oldukları bildirilmiştir.
Yumurtlama dönemi Nisan – Haziran aylarını kapsar. Üreme mevsiminde erkeklerin vücut ve başlarında kabarcıklar bulunur. Dişi balık 1,5 mm çapında 200.000 civarında yumurta bırakabilir.
Üremeleri için ise boyları değil, yaşları önemlidir. 8 aylık olduktan sonra yavru vermeye başlarlar.
Motor akvaryumda fazlaca sirkülasyon yaratıyorsa balıklar bundan korunabilmek için nispeten akıntının daha düşük olduğu motor yanlarında toplanıyor olabilirler. Saygılarımla. Isıtıcınızı 28 dereceye ayarlayın.Motor çalışırken ısı yayar balıklarda su soğuk olduğu için motorun etrafına toplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri