Gelişmiş 2 kanal amfi modeller tiz ve bass kontrolünü sağlayan yapıdadır. Araçlarda sürüş esnasında yüksek sesli müzik dinlemek 2 kanal amfi modeller ile mümkündür. Aracınızın ses sistemi düşük seviyeli olsa dahi bu 2 kanal amfi modelleri ile yüksek seviyede ses elde etme şansı elde edebilirsiniz.
Tüm sisteminize tek bir kullanışlı ve kompakt paketten güç sağlayabilen 5 kanallı düşünebilirsiniz . Hoparlörleriniz için dört kanal, ayrıca subwoofer'ınız için beşinci, daha güçlü bir kanal. 6 ve 8 kanallı amfiler, hepsi bir arada tasarımı alır ve daha fazla sistem oluşturma esnekliği sağlar.
Amfiler ses sistemlerine bağlanarak sesin yüksek ama bozulmadan dışarıya verilmesini sağlar. Bu nedenle pek çok kişi tarafından tercih edilir. 4 kanal amfi de bir ses sistemine bağlanarak çalışır. Amfi güç kaynağından gelen sesi alır ve daha yüksek bir şekilde dışarıya aktarır.
5 kanal amfiler, birden fazla hoparlörü yönetmek ve ses sistemlerine güç sağlamak için kullanılır. Bu amfiler, yüksek kaliteli ses çıkışı ve kanal ayrımı sağlar. Genellikle araç ses sistemlerinde ön, arka ve subwoofer hoparlörleri için kullanılır.
Amfi alırken hoparörünüzün sürekli güç derecesinin 1,5 ya da 2 katını sağlayan bir amfi seçmeniz en doğru ürünü almanızı sağlıyor. Bu kurala uygun olarak hareket ettiğinizde hem ses ekipmanlarınız zarar görmüyor hem de mümkün olan en iyi ses kalitesini almanızı sağlıyor.
İlgili 28 soru bulundu
Midrange hoparlör aracında müzik dinlemeyi seven kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ses kalitesini ve netliğini arttıran midrange amfisiz çalışır mı, sorusu ile sıkça karşılaşmaktayız. Midrange hoparlör, aracınızda amfi olmadan çalışabilir fakat almak istediğiniz verimi tam anlamıyla karşılayamaz.
Sunask Sn-3000 4 Kanal 3000 Watt Oto Araba Amfisi 4 Adet Hoparlör 1 Adet Subwoofer Bağlanabilir Ads-amfi.
Lambalı amfi, pre amfi, power amfi, surround amfi ve entegre amfi olarak çeşitleniyor.
Anfi Watt Değeri
Uyumlu kurulumlar yapabilmek için anfi RMS derecesinin watt değeri 75 ya da daha yüksek olması gerekir. Geniş alanlar ya da yüksek ses kaliteleri için anfi kanal çıkışı başına 100 watt RMS değerine veya daha fazlasına sahip olması önemlidir.
Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer. Amfiler için önemli olan şey çalışma voltajıdır. kullandığın adaptör ile amfinin arasındaki kablo çok uzunsa ve kablo kesitin ince ise amfinin ısınması normal. Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer.
Gain'i (kazanım, ses arttırma) yükseltmek. Bir sinyal gönderilirken amfi kullanılıyorsa buna gain yeri denir. Her bir sinyal sesi arttırır. Örnek olarak dinamik mikrofondan gelecek sesin sinyali DAW'da veya prosesörlerde kullanılmak için çok düşük kalacaktır.
Bas gitar amfileri , ahşap bir kabinin içerisindeki hoparlör vasıtasıyla bas gitarın sesini dışarı veren cihazlardır. Hem stüdyo ortamı için hem de sahnede kullanmak için satın alabilirsiniz.
Hibrit amfiler ise preamp katı dijital üretilen modellerdir. Bu gücü de lambalı devreye iletir ve bu çalışma sistemine sahiptir. Pek çok amfi çeşidinden daha farklı bir çalışma prensibine sahip olduklarını söyleyebiliriz.
Araçlarda daha yüksek ses elde edebilmenin yanı sıra bas sistemlerinin kurulabilmesi için mono amfiye ihtiyaç duyulur.
Ayrıca aktif hoparlörler kendi içerisinde bir amfi barındırdığı için herhangi bir elektrik kaynağına takıp çalştırabilirsiniz fakat pasif hoparlörler içerisinde amfi olmadığı için öncelikle yeterli gücü alması için bir amfiye bağlanması daha sonra ekstra bir elektrik kaynağına bağlantı yapılarak ses alınabilir.
4 ohm direnç değeri ve 5 watt güce sahiptir.
Ses Çıkış Gücü (RMS); RMS (Root Mean Squared) ses sisteminin ortalama çıkış gücünü W (Watt) cinsinden değeridir.
RMS teriminin açılımı Root Mean Square şeklindedir. Türkçe karşılığı ise karelerinin ortalamasının karekökü olarak ifade edilmektedir. RMS değerleri, kare fonksiyonlarda kullanılan ortalama değerlerdeki karekökü ya da anlık değer şeklinde ifade edilebilir.
Omaj kısmı hoparlörün amfiye gösterdiği dirence denir. Bir amfiye 8 ohm hoparlör taktığınızda daha az ses alabilyorken 4 ohm taktığınızda daha az direnç göstereceğinden daha yüksek ses verecektir. Watt da ses gücünü temsil eder. Watt ne kadar yüksek ise ses o kadar yüksek çıkar.
Class D: Giriş sinyalinin kare dalga formunda darbeler üzerine bindirilerek elde edilen yükseltme prensibini kullanan ampli topolojisidir. Kare dalga taşıyıcının yarattığı distorsiyon çıkış aşamasından hemen önce özel bir filtre devresi ile süzülerek temiz sinyal elde edilir.
Amfi sınıfı, güç ve sinyali birleştirmek için kullanılan sistemdir. Amp sınıfı, hangi tasarımın kullanıldığına bağlı olarak verimlilik ve ses doğruluğu ile amfiden amfiye farklılık gösterir.
Sınıf C: Daha çok radyo frekans işlenmesi ile ilintilidir. İşleme belirli sinyal parçacıklarını kapsar. Sınıf D: Şu anki teknoloji ile üretilemeyen fakat çalışma mantığı olarak B sınıfının oldukça hızlandırılmış teorik bir versiyonudur.
2400 watt rms gücümü yoksa peak gücümü. ama ortalama 15-20 amper verebilecek bir güç kaynağı işine yarayabilir.
0.707 RMS'ye eşit 1 watt dönüştürme oranıyla, tek yapmanız gereken RMS değerini 0.707'ye bölmektir.
Amfi bass amfisi deilse subwoofer bağlanamaz... Subwooferlar için ayrıyetten bir amfi almalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri