Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrenci ikinci lisans eğitimine başladığında yurt başvurusu yapabilir mi? Öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmamaktadır.
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.
İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
Yani yönetmeliğe göre okulu uzayan öğrenciler bir yıl daha yurtta kalabilir. KYK'nın resmi internet sitesinde, Yurtlarda Barınma Hak ve Süresi başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor: "a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
h) Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması.
Burs Yönetmeliği'ne göre burs almaktan vazgeçen öğrencilerin bursu vazgeçtiği tarih itibarıyla kesilmekte ve almakta oldukları öğrenim türünde bir daha burs verilmemektedir. Ancak lisansüstü öğrenimine başlamaları halinde bu öğrenciler tekrar burs/kredi müracaatında bulunabilmektedir.
Yurda kaydolduktan sonra gelmesem olur mu? Aynı yarıyıl içerisinde mazeretsiz olarak 15 gün yurtlara gelmeyen öğrencilerin kayıtları silinir.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin öncelikli olarak ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. KYK yurdunda misafir olacak kalacakların ise misafir öğrenci ücretini ödemesi gerekiyor.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
Kredi ve Yurtlar Kurumunca, burs veya kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs veya kredi alabilmektedir.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Programdan 15 Temmuz - 05 Eylül tarihleri arasında 18-30 yaş arasındaki gençler yararlanabilir. Konaklama için öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları, isim, soyisim ve T.C.
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, burstan yararlanamazlar.
KYK yurtlarına kayıt yaptırmak isteyenler, KYK yurt ücretlerinu 13-16 Eylül tarihleri arasında ödeyecek. KYK yurt odaları 345 lira ile 750 lira arasında değişiyor. Yurt ücretleri Ziraat Bankası'na ödeniyor.
Madde 23 (1)- Mezun olan öğrenciler Üniversite yurtlarında kalamaz.
Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca hizmet vermektedir. Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekmektedir.
Öğretmenevinde öğretmenler, öğrenciler, kamu çalışanları ve emekli eğitim çalışanları kalabilir. Bu kişiler Milli Eğitim tarafından bir öncelik sırasına koyulur ve buna göre kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri