Örneğin 40 ila 100 litreleri arasında bir kapasiteye sahip buzdolabı modelleri, genellikle maksimum 2 kişilik yaşam alanları için uygun. 4 kişilik bir aile içinse minimum 500 litre kapasiteden başlayan buzdolapları incelenebilir.
Evde bulunan kişi sayısına ve kullanım ihtiyacınıza göre buzdolabı hacmini seçebilirsiniz. Örneğin, bir yetişkin için ortalama 40-100 litre yeterli olacakken 2 yetişkin 2 çocuk için 250-350 litre gerekebilir. Buzdolabınızın hacmi arttıkça kapasitesi de artar.
İki kişi olarak çok fazla misafiriniz olmuyorsa ve günlük tüketimden yanaysanız 200 litre civarı bir buzdolabı sizin için yeterli olacaktır. Evde üç ya da dört kişi yaşıyorsanız tercih edeceğiniz buzdolabı hacminin en az 520 litre olması gerekiyor.
Bu nedenle buzdolabının hacmini dikdörtgenler prizmasının hacminden bulabiliriz. Dikdörtgenler prizması en (a), boy (b) ve yükseklik (c) olmak üzere 3 boyutludur. Hacmi de bu üç boyutun çarpımı sonucu bulunmaktadır. a=50 cm , b=70 cm ve c=1.8 m olarak bize verilmiş.
Kapasite bakımından sunduğu litre seçeneklerine kadar değişimler görülebilir. Bu değişimler, üretici markaların modellerine göre şekilleniyor olsa da 210 ila 330 litre aralıklarında seçenekler bulunabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Ancak, genellikle standart boyutlarda üretilirler. Standart bir buzdolabının genişliği genellikle 60 cm ile 70 cm arasında değişir. Yükseklik, 150 cm ile 180 cm arasında olabilir.
A enerji sınıfı, en tasarruflu sınıftır. Evin ayrılmaz bir parçası olan buzdolaplarının ses seviyesi de en az enerji sınıfı kadar önemlidir. Yüksek sesle çalışan buzdolabı özellikle gün içerisinde odaklanmaya ihtiyaç duyduğunuz anda, geceleri ise uyku sırasında sizi rahatsız edebilir.
Mini Buzdolabı Kaç Litredir? Mini buzdolapları iç hacimleri 30 ile 130 litre arasında değişkenlik gösterir. Yalnız yaşayanlar ya da küçük bir aile için 30 ile 60 litre aralığında bir mini buzdolabı yeterli olur.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
dönüşüm oranını kullan. Şeklin hacmini (santimetre küp cinsinden) 1.000'e bölmek, hacmi litre (L) cinsinden verir.
Enerji sınıfları arasında A sınıfı buzdolabı enerji tüketimi en düşük olandır. Dolayısıyla en yüksek enerji verimliliğine sahip olan sınıftır.
Enerji sınıfı
Çevreyi korumak, düşük enerji harcamak için beyaz eşyalarda ve özellikle buzdolabında enerji tasarruflu ürünler tercih edilmelidir. Bu nedenle de buzdolabını, enerji tasarrufunun beyaz eşyalarda simgeleşen "A+, A++, A+++” ifadeleri dikkate alarak satın almakta yarar var.
Buzdolabının yerleştirileceği alana göre seçim yapılması gerekir. Ürün alternatiflerini değerlendirirken mutfak tasarımına uygun eşyalar seçilmelidir. Büyük boy buzdolapları minimum 400 litredir ve seçenekler arasında XXL buzdolabı 720 LT gibi geniş modellerde mevcuttur.
90lt buzdolabı yaklaşık 60W çeker. Daha büyükleri de sanırım 80W-90W arası olabilir. Invertörler kullanımda bu rakamın 15-16 katı gibi bir gücü sağlayacak invertör seçmeniz lazım.
En az elektrik harcayan sınıf A sınıfı buzdolabı iken en çok elektrik harcayan ürün ise G sınıfı buzdolabıdır. A sınıfı buzdolabı ne kadar elektrik harcar sorusunu da yeri gelmişken cevaplayalım. Sıfır veya ikinci el A sınıfı buzdolabı alırsanız dolabınız 1 saatte 63 Watt elektrik harcayacaktır.
F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir. İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Büro tipi buzdolabı 90 LT hacminde olanlar küçük ofisler ve evler için ideal bir seçimdir. Küçük modellerin iç kısımları soğutucu ve dondurucu olarak iki farklı bölüme ayrılabilir. Büro tipi buzdolabı 120 LT iç hacme sahip olanlar ise size geniş kullanım avantajı sunar.
Wifi Teknolojisi ile dünyanın neresinde olursanız olun, buzdolaplarına erişimiz oldukça kolay. Telefonunuz ile buzdolabınızın sıcaklık değerleri değiştirilebilir, ürün modları düzenleyebilir, (varsa) bölmeleri açıp kapatabilirsiniz.
F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir. İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır.
Etiket formatında yer alan enerji verim sınıflandırması, A, B, C, D, E, F ve G harfleri kullanılarak belirtilmektedir: A en verimli sınıfı, G ise en verimsiz sınıfı nitelendirmektedir. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak gerektiği takdirde sınıflandırmada üç ilave sınıf kullanılabilir.
Yukarıda belirttiğimiz tüketim bedelleri dikkate alındığında normal bir buzdolabının aylık elektrik tüketim bedeli 45-90 TL arasında olacaktır. Tabi bu fiyat 2023 yılı için belirlenen ortalama fiyatlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri