İşte bilmeniz gerekenler: Hepatit A ve B aşı programı tamamlanana kadar 2 yaşından küçük çocukları havuza sokmamalıyız. Bunun en önemli nedeni büyük şehirlerde serinlemek amaçlı girebileceğimiz havuzların hem bizim, hem de çocuklarımız için birtakım hastalık risklerini taşıyor olmalarıdır.
Bebekler; cilt altı yağ dokularının kalınlaşarak vücut ısısını korumaya başladığı, kafasını dik tutabildiği, yaklaşık 7 kiloya ulaştığı 4'üncü aylarından itibaren denize ve evlerindeki özel havuza girebilir.
Uzmanlara göre normal şartlarda doğan ve herhangi bir sağlık problemi olmayan bebeklerin ortalama 4 aylık olduktan sonra denize ya da havuza girmelerinde herhangi bir sakınca yoktur. Bebekler havuza girecekse hijyenik şartları karşılayan bir bebek havuzu olması oldukça önemlidir.
Bebekler 6 aylık olduktan sonra klorlu havuza girebilirler. Ancak, bebeklerin cildi hala hassas olduğu için havuz seanslarından sonra onları hemen yıkamak ve ciltlerini nemlendirmek önemlidir.
Yaş: Bebekler genellikle 6 aylık veya daha büyükken denize veya havuza girebilir. Güneş Koruması: Bebekler güneş ışığından korunmalıdır. Bu nedenle, bebekler için özel olarak tasarımlanmış güneş şapkaları veya güneşli günlerde bebek güneş şapkası kullanılabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Bez Mayo Nedir, Ne İşe Yarar? Bez mayo henüz tuvalet alışkanlığı kazanamayan bebeklerin rahatlıkla deniz ve havuza girebilmeleri için özel olarak tasarlanmaktadır. Yüksek emicilik düzeyine sahip olması nedeniyle idrar ya da dışkı kalıntılarının bezin dışına çıkmasını engeller.
2 yaşındaki çocuklar bebek kolluk ve deniz simidi kullanabilir. Çocukların fiziksel gelişimine bağlı olarak bebek simidi ve kolluğunun birlikte kullanımı da mümkündür. Bebek yüzme kolluğu ve simitlerin yüzmeyi tam anlamıyla öğrenene kadar kullanılması gerekir.
Çocuğunuz kusuyorsa…
Çocuğunuz havuzdan mide bağırsak enfeksiyonu kaptıysa ve kusuyorsa, kusma aşamasında hafif içeceklerden oluşan bir diyet tercih edin. Çocuğunuza havuç suyu, açık çay, ev yapımı az yoğun bir ayran, pirinç suyu, şeftali suyu veya gazı alınmış şekersiz soda içirmenizde fayda var.
Bu nedenle bebek havuzu kaç derece olmalıdır sorusu bebekli aileler için merak edilen sorulardan birisi olmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan mevzuata göre havuzlar için en ideal sıcaklık 28-30 derece arasıdır.
Yine havuza çocukların idrar yapması, tükürmesi engellenmelidir. İshali olan çocuk havuza sokulmamalı, çocukların havuza tuvaletini yapması engellenmelidir. Havuzun içinde veya kenarında da yemek yenmesi önlenmelidir. Havuzda geçirilen zaman 45-60 dakika ile sınırlandırılmalıdır.
Uzmanlar bebeklerin 9 ay boyunca anne karnında yaşamalarından dolayı yüzmeye hazır doğduklarını bu nedenle de doğuştan su altında nefes tutma ve yüzme reflekslerine sahip olmaları nedeniyle hemen yüzmeye başlayabileceklerini ifade ederler.
Suda oynayan ve eğlenen kişiler seyrettirildikten sonra çocuk havuza yaklaştırılmalıdır. Çocuk önce havuzun kenarlarında oynatılmalı ve havuza alışması sağlanmalıdır. Bu sürecin kolay gerçekleşebilmesi için özel çocuk havuzları da tercih edilebilir.
Buyrukçu; havuza giren çocukları bakteri, virüs ve mantarlara karşı korumak için alınacak tedbirleri de sıraladı. Dr. Buyrukçu, şunları söyledi: “Havuza mutlaka duş alındıktan sonra girilmeli, havuzdan sonra da temiz su ve sabun ile banyo yapılmalıdır.
Havuza girmeden önce lütfen tuvalete gidiniz. Duş aldıktan sonra havuza giriniz. Havuza girmeden önce ayak temizliği için dezenfeksiyon havuzunu giriş ve çıkışlarda kullanınız. Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız.
EN TEMİZ HAVUZ BİLE DENİZDEN DAHA KİRLİ
Ancak en temiz havuz bile denizden daha kirlidir. Dolayısıyla ailelere tatildeyken havuz yerine denizi tercih etmelerini öneriyoruz. Deniz suyunun sağlık açısından birçok faydası vardır; denize giren bir kişi sonraki kış daha az sayıda enfeksiyona yakalanır" dedi.
Duş Alarak Vücudunuzdan Mikroorganizmaları Uzaklaştırın
Ancak havuz suyuyla temas ettiklerinde suyu kirleteceklerdir. Su ile basit bir duş alarak, bu maddeleri vücudunuzdan atabilir, böylece yüzmeye başladığınız havuz suyunu kirletmemiş olursunuz.Bu, havuzun çok daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olur.
Bebeğiniz havuzda veya denizde rahat hareket etmesini sağlar. Birbirinden güzel renk ve desende su geçirmez ve nefes alabilir dış kumaşı ve %70 pamuktan üretilmiştir. Bebek bez mayolarını tamamen emici olması özelliğinden dolayı tuvalet eğitimi döneminde alıştırma külot olarak da kullanabilirsiniz.
Bebeklerde yüzme engel teşkil eden herhangi bir sağlık problemi yoksa 6. aydan itibaren önerilmektedir. Bebeklerde yüzme eğitimi erken yaşlarda başlamalıdır.
10.00-16.00 saatleri arasında bebeğinizi denize sokmamaya ve güneşe çıkarmamaya özen gösterin. Bebeğinize güneş kremi alırken içerdiği kimyasal maddelere dikkat etmenizde fayda bulunur. Bebeğinizi güneşe çıkmadan önce güneş kremi sürüp her 2 saatte bir de yenileyebilirsiniz.
Ayrıca tahrişe neden olur; bazen aşırı havuz kokusu yaratır ve gözleriniz yanar. Siyanojen klorid de tahriş edici bir maddedir ve vücudun oksijen kullanma yeteneğini gerçekten etkileyebilir. Ne kadar idrarla dolu olursa olsun, bir havuzda bundan dolayı ölünmez- fakat kesinlikle bunu solumanız sizin için iyi değil.
Havuz yoluyla yaygın olarak bulaşan hastalıklar arasında rota virüsü, nörovirus, enterovirus ve hepatit A gibi viral hastalıklar bulunur.
Klor, doğmamış bebeğin bağışıklık sistemini değiştirebiliyor. Sonuç olarak çocuğun ileriki hayatında egzama ve astım riski artıyor. Daily Mail yazarlarına göre havuzları temizlemek için kullanılan kimyasal da tehlike arz ediyor.
Yüksek sesle ve net konuşma
“Anne” ve “Baba” 'nın yanı sıra, “güle gül”, “süt”, “mama”, “araba” ve “benim” gibi en sevdiği kelimeleri de sıkça kullanır. Çoğu 2 yaşındaki bebek aynı zamanda temel cümleleri oluşturmak için iki kelimeyi birbirine bağlayabilir.
2 yaş 2 yaş civarındaki bebekler için yine bebek flatörleri ve can yelekleri yaş aralıklarına uygun olarak tercih edilebilir. Ama bu ürünlerin yanı sıra bu yaş itibari ile kolluk ve simit ikilisi de bir arada kullanılabilir.
Yaş Aralığı: 3-6 yaş aralığı çocuklar için uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri