24 aylık kız bebeğin vücut ağırlığı ortalama 15,1 kg ve boyu ise ortalama 93,5 cm'dir. 24 aylık erkek bebeğin vücut ağırlığı ortalama 16 kg ve boyu ise ortalama 95,5 cm'dir.
Koşabilir, 3 tekerlekli bir araca binebilir, tutulduğunda tek ayak üzerinde durabilir, topa vurabilir, mobilyalara tırmanabilir, çok az yardımla merdiven inip çıkabilir, parmak uçlarında durabilir ve iki ayak üzerinde zıplayabilir. Kaba motor beceriler gibi ince motor beceriler de gelişmeye devam eder.
6 yaş çocuk kilosu değişmekle birlikte ortalama 19 kg ile 20 kg arasında olur.
İlgili 44 soru bulundu
Bu dönemde çocuklar 4 öğün beslenmeli, temel besin gurupları; a) süt ve sütlü gıdalar b) etler, yumurta ve baklagiller c) sebze ve meyveler. d)unlu ve nişastalı besinler, yeterli ve dengeli olarak tüketilmelidir. ** Her gün en az su bardağı süt veya yoğurt verilmelidir.
2 yaşına gelen çocuk 3 kelimelik cümleler kurmaya başlar, kelime dağarcığı 300 kelimeye ulaşır, sorular sorar ve yönergeleri anlayarak yerine getirir. Çocuk 3 yaşına geldiğinde anladığı kelime sayısı yaklaşık 900, kullandığı kelime sayısı ise 500'e ulaşır.
“Anne” ve “Baba” 'nın yanı sıra, “güle gül”, “süt”, “mama”, “araba” ve “benim” gibi en sevdiği kelimeleri de sıkça kullanır. Çoğu 2 yaşındaki bebek aynı zamanda temel cümleleri oluşturmak için iki kelimeyi birbirine bağlayabilir.
Bu yaş grubundaki günlük dengeli olarak et, süt, tahıl, meyve, sebze, yağ ve şeker grubu gıdaları tüketmeleri gerekir. Bu dönemde günlük 350 mg kalsiyum ihtiyacı vardır. 250 - 300 gr. süt, yoğurt ve bir kibrit kutusu beyaz peynir bu ihtiyacı karşılar. Kemik gelişimi için bu dönemde de D vitaminine ihtiyaç vardır.
Beslenmesi, günde 3 ana öğün ve 3'er saat aralıklarla 2 sağlıklı ara öğün düzeninin oturacağı şekilde olmalı.
Bebekler 9-12 aylar arasında ise günde yaklaşık 10-12 gram almaya başlar. Bir yaşına geldiğinde bebeğin doğum kilosunun ortalama 3 katına, 2 yaşına geldiğinde ise yaklaşık 4 katına çıkması beklenir. 1-3 yaş aralığında ise kilonun ayda 250 gram olacak şekilde artması normaldir. Bu durumda yılda 2-2,5 kilo alabilirler.
Adnan Ayvaz'a göre bir çocuğun 18. ayda hiç kelimesi yoksa 2 yaşında iki kelimeli bir cümle kuramıyorsa, üç yaşında normal bir cümle kuramıyor veya hiç konuşmuyorsa, anlaşılmaz konuşuyorsa mutlaka dil problemi ve konuşma gecikmesi açısından incelenmesi gerekiyor.
2 yaş çocuğu renkleri bilir mi? 2 yaş çocuk, renkleri ayırt etmenin yanı sıra eşleştirme dahi yapabilmektedir. Doğru eğitim yöntemleri ile çocuğun bu yaşta renk, sayı sayma gibi bilgileri öğrenmesi mümkündür.
Bu dönemde çocuğu konuşmaya teşvik etmek gerekir. Beraber şarkı söylemek, tekerleme okumak, müzik dinlemek, masal okumak en önemli araçlardan biridir. Bu egzersizler ne kadar sıklaşırsa çocuğun dil gelişimi o kadar hızlanacaktır. Çocuğunuzun size anlatacağı hikaye ya da söyleyeceği şarkıları küçümsemeyin.
Ortalama bir çocuk 2 yaşında konuşmaya başlar. Üstün zekalı 2 yaşındaki çocuklar genellikle karmaşık cümleler kurabilir. Nadir durumlarda çocuklar konuşmayı daha sonra öğrenirler. Bilim insanları, bu çocukların Einstein Sendromuna sahip olduğunu düşünüyor.
Bu yaşta iki ya da üç kelimelik cümleler kurabilir ve iki adımlı istekleri izleyebilir. Kelimelerin nesneler ve faaliyetlerle bağlantısı dahil, okuma bu yaşta eğlenceli ve çok önemlidir. Bu yaşta hayal gücü gelişmektedir, bu nedenle kitaplar, hikâyeler ve hayal ürünü oyunlar çocuğunuz için daha ilginç olur.
Çizdiklerini adlandırmaya başlar. 2,5 yaşta yatay çizgi, daire hatta T ve V çizebilir.
Tatlı Patates. Bebeklerin sevdiği yiyecekler söz konusu olduğunda tatlı patates, listelerin ilk sıralarında yer alır. Tatlı patatesin besin değeri oldukça yüksek ve tadı doğal olarak lezzetlidir.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor. Anneanneler, babaanneler, komşular ve hatta arkadaşlar söz birliği etmişcesine bunu öneriyor.
Anne sütüyle beslenen çocukların ilk 3-4 ayında ortalama kilo artışı yaklaşık 30 gr/gün'dür. 4. aydan sonra kilo artış hızı düşer ve 4-6 ay arasında günde 18 gram, 7-9 ayda günlük 12 gram ve 9-12 ayda günlük 9 gram norm olarak sayılır.
Yürümeye başlayan çocuk, oyun oynarken her şeye elleriyle dokunmak ve farklı olan şeyleri keşfetmek ister. Boyama, 2 yaşındaki çocuklar için idealdir. Gelişimi şakacı bir şekilde teşvik edebilir, konsantrasyonu arttırabilir ve hayal gücünü canlandırabilirsiniz.
10 aylık bebek; Yaklaşık 9 kg ile 10 kg arasında olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri