2 yaş döneminde seçilebilecek oyuncaklar Evde ve sokakta arabalar ile oynama, salıncak, kova, kürek, kum, su ile oynama, renkli kitap ve resimler ilgisini çeker. Müzik, çocuk şiir ve hikayelerinden hoşlanır ve oynar.
İki yaşındaki çocukların el ve koordinasyon becerilerini geliştiren oyuncak türleri vardır. Zekâ kartları, meyve ve sebze resimlerinin yer aldığı küpler, müzik çalan oyuncaklar ya da mini enstrümanlar iki yaş dönemindeki bebekler için tercih edilebilir.
Boya kalemleri, oyun hamurları, kil ile yaratıcılıklarını arttırabilirler. 2 yaş civarında şekiller üretebileceği legolar, 4-5 parçalı yap-bozlar, küpler ile oynayabilirler. Hareket ettirebilecekleri araba, kamyon, el arabası gibi itme çekme oyuncakları, hareket eden veya konuşan bebekler, hayvanlar ilgilerini çeker.
İlgili 23 soru bulundu
Diğer çocuklarla oyunlar oynamaya başlar, mesela kovalamaca gibi. Adı söylenen şeyi anlar ve işaret edebilir. Aile üyelerinin isimlerini bilir. Vücut kısımlarının isimlerini bilir (göz, burun, ağız vb.).
Çocuklarda 2 yaş sendromunda genellikle; aşırı bir inatlaşma, sebepsiz ağlama krizleri, tutturmalar, sinirlenince kendine ya da başkasına zarar verme, ısırma, vurma gibi bir takım davranışlar görülür. Hatta bunların büyük bir kısmı, daha önce ya hiç yoktur ya da çok azdır. Ancak bu dönemde birden artmaya başlar.
2 Yaş Motor Gelişimi
Koşabilir, 3 tekerliği olan bir bisiklete binebilir, tutunduğunda tek ayağının üzerinde durabilir, ayağıyla topa vurabilir, mobilyaların üzerlerine çıkabilir, merdivenlerden az yardımla inip çıkabilir, parmak uçlarında durabilir ve 2 ayağının üzerinde zıplayabilir.
2 Yaşındaki Bebeklerde Motor Gelişim
Koşabilir, 3 tekerlekli bir araca binebilir, tutulduğunda tek ayak üzerinde durabilir, topa vurabilir, mobilyalara tırmanabilir, çok az yardımla merdiven inip çıkabilir, parmak uçlarında durabilir ve iki ayak üzerinde zıplayabilir.
“Özellikle 1,5-3 yaş arası çocuklar dil gelişimi ile birlikte sembolik oyunlar (evcilik, doktorculuk vb.) kurmaya başlarlar.
Lego Duplo tek boynuzlu at, gelişim çağındaki çocukların hayal dünyasına katkı sağlar. Özellikle 4-5 yaş aralığında yer alan çocuklar tarafından tek boynuzlu at gibi figürler oldukça sevilir.
Barbie Oyuncak Bebekler Çocukların Kullanımına Uygun mudur? Barbie oyuncak bebekler 7'den 70'e tüm yaş gruplarına eğlenceli ve heyecanlı vakitler sunmak üzere özenle geliştirilmiştir.
Küpler, ahşap bloklar, emekleme oyuncağı, oyun halısı, top gibi oyuncaklar motor gelişimini destekleyen 7 ay bebek oyuncakları arasında yer alır.
2 yaş çocuğun yürüme, konuşma, kendi kendine yemek yeme ve kısmen giyinme gibi becerileri kazanmasıyla birlikte tam anlamıyla bağımsız olmaya başladığı dönem olarak kabul edilebilir. Prof. Dr. Haluk Yavuzer bu yılki hızlı gelişimin çocuğu birçok alanda bağımsız hale getirdiğini vurgulamaktadır.
24 aylık kız bebeğin vücut ağırlığı ortalama 15,1 kg ve boyu ise ortalama 93,5 cm'dir. 24 aylık erkek bebeğin vücut ağırlığı ortalama 16 kg ve boyu ise ortalama 95,5 cm'dir.
2 yaş döneminde çocuk sıklıkla öfke nöbeti yaşayabilir, inatçılık ve hırçınlığı tetiklenebilir. Çocuk, yürümeye, keşfetmeye başlar. Hareket halindeki çocuk kurallar ve yasaklarla karşı kaşıya kalır. Çocuk yasaklara ya aşırı uyum sağlar yada bağımsızlığını ortaya koymak için direnebilir.
Siz konuştuğunuz sürece, 2 yaşındaki çocuğunuz genellikle sizi anlıyor olur. Ancak sözcük dağarcığı hala sınırlı olduğu için, sözlerini tamamlamak adına basit kelimeleri, mimiklerini ve vücut dilini bir arada kullanır.
Yürümeye başlayan çocuk, oyun oynarken her şeye elleriyle dokunmak ve farklı olan şeyleri keşfetmek ister. Boyama, 2 yaşındaki çocuklar için idealdir. Gelişimi şakacı bir şekilde teşvik edebilir, konsantrasyonu arttırabilir ve hayal gücünü canlandırabilirsiniz.
2-3 yaşındaki çocuğunuzla çok fazla zaman geçirmek durumundasınız. Boyama yapma, resim çizme, şarkı söyleme, hikaye anlatma gibi etkinlikler çocuğunuzu mutlu eder. Çocuğunuzla ne kadar bu etkinliklere dahil olursanız, o da o kadar daha doğru davranışlar gösterecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri