Simmer: Slimmer de oldukça teknik bir terimdir. Sıvı içerisinde sabit 93 derecede pişirme olarak bilinir. Hafif ateşte kaynatma olarak da tanımlanabilir.
'Simmering', yiyeceklerin suyun kaynama noktasının hemen altında (100 ° C den düşük) ve poşe sıcaklığının üzerinde (71–80°C'den yüksek) tutulan sıcak sıvılarda pişirildiği bir yemek hazırlama tekniğidir. Daha kaba ve anlaşılır bir tabir ile 'Simmering' pişirme tekniğinde suyun ısısı 82°C ile 92°C arasında olmalıdır.
mutfağımızdaki karşılığı demlenmek ya da yavaş kaynatmak olsa da pişirilen sıvı bir yemeğin düşük bir ısıda kaynama noktası altında tutularak uzun süre eşit bir şekilde pişirilmesi tekniğidir.
Fransızca bir terim olan sous vide tekniği, özellikle moleküler gastronomide kullanılan bir pişirme metodudur. Temel olarak vakumda pişirme anlamına gelir. Diğer bir deyişle; yiyeceklerin, havası tamamen alınmış naylon poşetler içerisinde pişirilmesine verilen isimdir diyebiliriz.
Sıvı Nitrojen Kullanılmadan -30 su da Soğuk Pişirme Tekniği.
İlgili 32 soru bulundu
Blanching, temel olarak kaynar çiğ olan malzemelerin suda pişirilmesine verilen isimdir. Fransızca bir kelime olan blanche, dilimizde daha çok “blanche etmek” şeklinde kullanılır. Blanching için tam ve temel bir pişirme yönteminden ziyade bir ön pişirme yöntemidir diyebiliriz.
HAFİF ATEŞTE PİŞİRME
Besin değerini koruma açısından en güvenli yöntemdir. Düşük ısıda pişirme, kapağı kapalı bir kapta, ocakta veya fırında yapılır. Bu yöntemde ideal ısılar ocakta 82 derece, fırında ise 160 derecedir.
Pişirme tekniği olarak bilinen konfit kelimesi muhafaza etmek anlamını taşır. Yemeğin kendi yağıyla ve içinde muhafaza edilmesi ise konfittir. Konfi tekniğinde bir yemek bekletilerek, kısık ateşte uzun süreli pişirilir. Konfi tekniğinde yemeğin ısısını kendi kendine pişerken iyi ayarlamak gerekir.
1- Saf suda haşlayarak pişirme usulü. 2- Suda kaynatarak pişirme.
Stewing işlemi de braising ile benzerlik gösterir. Ancak bu yöntemde daha çok su kullanılır. Sulu tencere yemekleri bu yöntemle pişer. Güveç, tamamen sıvıya daldırılmış ve yavaşça kaynatılan küçük, tek tip et parçaları kullanan bir kombinasyon pişirme yöntemidir.
Normal tencere ısıtıldığında su 100 derecede kaynamaya başlar ve kaynadıktan sonra da bu ısı sabit kalır; yemek de bu sıcaklıkta pişer.
simmer {fiil}
hafif ateşte pişirmek {fi.} kaynatmak (suyu az hava kabarcıklı) {fi.}
En sağlıklı pişirme yöntemi olarak haşlama, buğulama, güveçte pişirme ve fırınlama yöntemleri kullanılmalıdır. Bu yöntemler ile pişirme yapıldığında gıdaların besin öğesi kaybı da az olmaktadır. Sindirim daha kolay hale gelip pişirme ile meydana gelebilecek sağlık açısından riskler ortadan kalkmaktadır.
Farklı yiyecek türleri için minimum iç pişirme sıcaklıkları Yiyeceği 75°C sıcaklığa pişirin. 75°C'lik bir iç sıcaklık gıda zehirlenmesine neden olan patojenleri yok etmek için genellikle uygun olarak değerlendirilmektedir ancak sporları veya toksinleri yok etmeyebilir.
Steaming buharda pişirme yöntemidir. Bu yöntemde alttan su buharı ile ürünler pişer. Sabit miktarda buhar üretmek için su sürekli olarak kaynatılır. Buharda pişirme makinaları, buhar sepetleri kullanarak bu yöntem uygulanabilir.
17. STEAMING: Buharda pişirme.
Dantel Anglez Tekniğinde Kullanılan Kumaşlar
Örneğin pamuklu ipliklerde pamuklu kumaşlar, ipekli ipliklerde ipekli kumaşlar kullanılmalıdır. elde edilen kumaşlardır.
Dantel anglez, tığ ile örülen şeritlerin desene göre şekillendirilip, aralarının birit ve ajurlarla tutturulması sonucu oluşan işleme türüdür. Tığ ve iğnenin beraber kullanıldığı zor ancak bir o kadar keyifli el sanatıdır.
Sous Vide; Fransızca bir terim olarak vakum altında anlamına gelir. Genel olarak; gıdaların pişirilmeye hazırlanması, lezzetlendirilip vakum poşeti içinde havası alınarak vakumlanması, kaynatmaya oranla (100C) daha düşük kontrollü ısı uygulanmış su banyosu içerisinde ürünlerin pişirilmesi sürecidir.
Baking ya da cooking olarak adlandırılan makyaj yöntemi, aslında makyajın vücut ısımızla bütünleşmesi demek. Şöyle ki; kendi vücut ısımız ve cildimizdeki yağ makyajın rengini ve dokusunu değiştirir. 'Baking' işlemi işte tam bu noktada devreye giriyor çünkü o bekletme sırasında makyaj cilt ile tamamen bütünleşiyor.
Fransızca bir kelime olan "confit"ten dilimize gelen konfit (konfi), yemeğin kendi yağında uzun süre pişirilmesi tekniğine verilen isim.
Tipik birkaç yanma tepkimesi sırasında oluşan ateşin etrafındaki sıcaklık şöyledir: Kaynak Ateşi (Oksihidrojen alevi): 2000 derece ve üzeri. Bunsen Ocağı: 1300-1600 derece. Pürmüz Lambası: 1300 derece.
Koltuk altı ısısı 37-37.5 oC arası çok hafif ateş, 37.6-37.9oC arası hafif ateş, 38-38.5 oC arası orta derecede yüksek ateş, 38.5-39.5 oC arası yüksek ateş, 40oC nin üzerinde ise çok yüksek ateştir.
37.6-37.9 derece arası hafif ateş, 38-38.5 derece arası orta derecede yüksek ateş, 38.5-39.5 derece arası yüksek ateş, 40 derecenin üzerinde ise çok yüksek ateştir.
Blanç etmek (şok haşlama yöntemi), sebzeleri ve yiyecekleri kısmen pişene kadar kısaca kaynattığınız veya buharda beklettiğiniz bir işlemdir. Brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, çalı fasulyesi, bamya ve kuşkonmaz gibi birçok sebzeyi dondurucuya atmadan önce önemli bir adımdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri