Adaylar, https://aoskayit.anadolu.edu.tr kayit adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra İkinci Üniversite bağlantısındaki açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayarak Çevrim İçi (Online) Başvuru işlemini gerçekleştirecektir.
Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir.
Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, ÖSYS Yeni Kayıt için gerekli evraklar; İnternet Başvuru Belgesi, Öğrenci Bilgi Formu, Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları, Öğrenim Belgesi, Askerlik Durum Belgesi'dir.
Sınavsız ikinci üniversite için herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans ve önlisans eğitimi alanlar başvurabiliyor. AUZEF kayıt tarihleri 07 Ağustos - 07 Ekim 2023, ATA AÖF ön kayıtları 5 Haziran 2023 ile 1 Ekim 2023 tarihleri arasında, AÖF kayıtları 21 Ağustos 2023 ile 16 Ekim 2023 arasında yapılacak.
İlgili 27 soru bulundu
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavsız ikinci üniversite için 2022-2023 eğitim öğretim dönemi kayıtları 22 Ağustos – 17 Ekim arasında gerçekleştirilecek. Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.
AÖF ikinci üniversite 2023-2024 kayıt başvuru tarihleri netleşti. AÖF'ün 2023-2024 eğitim yılı akademik takviminde yer alann bilgilere göre AÖF ikinci üniversite kayıt işlemleri 57 gün sürecek. Kayıtlar 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Ekim 2023 Pazartesi günü sona erecek.
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
Açık Öğretim Fakültesi'nde 2023-2024 öğretim yılında dönemlik kayıt ücretleri 1180 lira ile 2 bin 80 lira arasında değişiyor.
Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine İLK KAYIT ya da YENİ KAYIT denir. Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır.
MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.
Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir. İkinci Üniversite kayıt türü ile kayıt yaptırabilmesi için halen kayıtlı olduğu bölümden/programdan mezun olması gerekmektedir.
Açıköğretim Üniversitelerine Kayıt İşlemleri
Açıköğretim üniversitelerine kayıt yapmak oldukça kolaydır. Kayıt işlemleri, çevrimiçi veya posta yoluyla yapılabilir. Kayıt için gerekli olan belgeler arasında lise diploması, kimlik kartı, pasaport, sağlık raporu ve mezuniyet belgeleri yer almaktadır.
Yükseköğretim Kurumları'ndan daha önce; ön lisans veya lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültelerine sınavsız kayıt olabilmektedir. Lisans mezunu öğrenciler ön lisans veya lisans, ön lisans mezunu öğrenciler ise sadece ön lisans programını tercih edebilmektedir.
Alınacak fark derslerin listesi için buraya tıklayın. Açıköğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar 2023-DGS'ye başvuramazlar.
18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur. Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar.
AÇIKÖĞRETİM DUYURULARI
Kayıt yenileme işlemleri; 02 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayıp, 16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 22.00'de sona erecektir.
SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE AÖF ÜCRETİ, BÖLÜMLERİ
* Bu programlarda Dönem Öğretim Gideri ₺2.080 dir.
Ödeme nasıl yapılır? Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 eşit taksitte ödenmektedir. Örneğin Hukuk Fakültesi (2.öğretim) kazanan bir öğrenci toplamda 1.155 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor. Bu ücretin 577,50 TL'sini güz döneminde 577,50 TL'sini ise bahar döneminde ödeyecektir.
Bu yüzden ilk defa kayıt olan bir öğrenci, AÖL web sitesinde "iş takviminde" duyurulan "kayıt yenileme" tarihlerinde kaydını yenileyip, ders seçimi yapmak zorundadır. Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekir.
Önlisans okumak için ÖSYM'nin hazırladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak da adlandırılan üniversite sınavına girmek gerekiyor. Üniversite sınavında TYT (temel yeterlilik testleri) ve AYT (alan yeterlilik testleri) olmak üzere iki farklı puan türü yer alıyor.
Sınavsız ikinci üniversitede, öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin lisans ve ön lisans programlarından herhangi birini seçerek eğitim alabilirler. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır.
Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı "İkinci Üniversite" linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilecek. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri