Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.
Çocuk gelişimi iş imkanları oldukça geniştir. İki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans programını tamamlayan uzmanlar iş hayatına atıldıklarında pek çok özel kurumda ve devlet kurumunda çalışabilir.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Bu programı başarılı bir şekilde tamamlayarak, program yeterliliklerini sağlayan öğrenciler Çocuk Gelişimi Lisans Mezunu unvanını alırlar. Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olan kişilerin Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi unvanı olur. Bu kişiler ailelere danışmanlık veren yerlerde, bebek gelişim takibinde ya da aile rehberliklerinde çalışabilirler. Özel kurum ve kuruluşlarda çocuk gelişimi alanında rahatlıkla çalışma imkanın sahip olurlar.
İlgili 43 soru bulundu
Çocuk Gelişimi mezunları artık 2 yıllık diplomaları ile beraber yurt dışındaki üniversitelere başvuruda bulunarak hemen 4 yıllık lisans tamamlama programına kayıt yaptırabiliyorlar.
Ön lisans mezunları da kreş açabilir mi? Evet ön lisans mezunları da kreş açabilir.
4 yıllık Çocuk Gelişiminin KPSS atama puanı genelde 81-82 arası oluyor ve bu puanı almak zor değil. 4 yıllık Çocuk Gelişimi önü açık bir bölümdür. 2 yıllık Çocuk Gelişiminin ise önü açık değil ama DGS ile iyi üniversite kazanma şansı mevcut.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü, MEB'e bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, çocuk kliniklerinde, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam edilme imkanına sahiptir.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programında zorunlu 30 iş günü staj bulunmaktadır.
Çoçuk gelişimi öğretmeni atama puanları bu verilere göre düzenlenmiştir. Çoçuk gelişimi öğretmenliği atama puanları taban olarak 81 seviyesinden başlamıştır. 2 yıllık çoçuk gelişimi atama puanları da aynı seviyeden başlamaktadır.
Çocuk gelişimi bölümünden mezun olduktan sonra çocuk gelişimi uzmanı unvanı olan kişiler, öğretmenlik yapmak için 1 yıl süresince formasyon eğitimine tabi olmak zorundadır.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Çocuk Gelişimi Programı iki yıl, dört dönemlik ön lisans eğitimi veren bir programdır. Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar; okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün eleman ihtiyacının karşılamaktadır.
a) Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak, b) 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.
Çalışma sonucunda, erkek çocuk gelişimi öğrencilerinin çoğunlukla zorunluluktan dolayı bu bölümü seçtiği görülmüştür. Ayrıca lisans bölümünde okumaktan memnun olmalarına rağmen, bölümün kadın ağırlıklı bir bölüm olmasından dolayı sınıfta kendilerini yalnız hissettikleri sonucuna ulaşılmıştır.
1. Erken çocukluk eğitim kurumlarında, 2. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler.
12 madde belirtilen bu hususlar şunu göstermektedir. Sosyal hizmet bölümü önlisans mezunu olup iki yıl okul öncesi eğitim kuruluşlarında çalışanlar Kreşte, Gündüz Bakımevlerinde veya çocuk kulüplerinde sorumlu müdür veya grup sorumlusu olabilmektedir.
Anaokulu Müdürü Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Anaokulu müdürü olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma ve bir süre öğretmen olarak çalışma şartı aranır.
Sonraki Konu. Anaokulu Öğretmeni maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 918 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Anaokulu Öğretmeni maaşları 12680 TL'dir. En düşük Anaokulu Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Anaokulu Öğretmeni maaşı 22770 TL'dir.
Çocuk gelişimi bölümünün Türkiye'de önü açık mesleklerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Eğer çocuklara ilginiz varsa ve gerçekten gün içersinde ilgi göstermekten sıkılmayacak bir yapıdaysanız hiçbir sıkıntı olmaz ve hatta iş hayatınız eğlenceli bir hale gelir.
Öğrenim süreci içerisinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Aile İlişkileri, Eğitim Felsefesi ve Çocuk Ruh Sağlığı gibi önemli ama öğrenilmesi kolay dersler verilmektedir. Çocuklara ilgi duyan, iletişim becerisi kuvvetli olan bireyler için bölüm kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri