Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler.
Ayrıca 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girebilir.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
Bankalar, işe alım sürecinde, adaylarda önlisans veya lisans programlarından mezun olma şartı aramaktadır. Mevcut adaylar arasından seçim ise yazılı sınav ve ardından gerçekleştirilen sözlü mülakat ile yapılmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Bankacı olmak isteyen kişilerin üniversiteden mezun olduktan sonra çalışmak istediği bankayı seçmesi gerekmektedir. Her bankanın özel olarak hazırladığı sınavları bulunmaktadır. Sonrasında ise bankanın mülakatlarına katılması gerekmektedir. Başarılı olduğunuz takdir de bankada çalışmaya hak kazanmış olursunuz.
Banka Memuru maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 170 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Banka Memuru maaşları 15000 TL'dir. En düşük Banka Memuru maaşı 12000 TL iken, en yüksek Banka Memuru maaşı 24000 TL'dir.
Bankacılık ve Finans bölümü mezunları KPSS P1 puan türüne göre Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından, P40 puan türünde ise Genel Yetenek, Genel Kültür, Hukuk ve ÇEKO (Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü) alanlarından sorumludur.
Banka memuru nasıl olunur sorusu ile yola çıkan adayların, eğitim alması gereken bölümler arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümleri, Mühendislik ve İşletme bölümleri de bulunmaktadır. Talep edilen lisans bölümleri bankaların başvuru şartlarında listelenmektedir.
Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim portalı 24 saat açıktır.
Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler.
Bunun yanı sıra bankacılık kariyerine gişe asistanı olarak başlamak isteyen kişiler; BES lisans, SPK, finansal yönetim, mali tablo analizi ve Ms Office üzerine çeşitli eğitimler alabilir. Ayrıca etkili iletişim, diksiyon ve zaman yönetimi gibi pek çok konuda eğitim almak da iş bulma şansını yükseltebilir.
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmak. 30 yaşını doldurmamış olmak. Askerlik görevini tamamlamış, muaf ya da tecil ettirmiş olmak.
Bankacılık sektöründe çalışanlar ve adaylar için önemli sertifika programları şunlardır: finansal yönetim eğitimi, muhasebe eğitimi, iç denetim eğitimi, Excel eğitimi, mali tablo analizi eğitimi ve mobbing eğitimi.
Banka yazılı sınavlarında genel olarak en az 70 puan alınması gerekir. KPSS şartı ile personel alımı yapan kamu bankaları da ilgili puan türünden en az 70 puan alınmış olmasını ister. Bazı bankacılık pozisyonlarında istenen bu puanlar en az 80'e kadar yükselebilir.
Yazılı sınav tarihi 02.12.2023 Cumartesi günüdür.
Banka memuru olmak isteyen adaylar banka memur iş ilanlarını takip ederek bankaların uygulayacağı sınav ve mülakat gibi aşamalardan oluşan bir sürece dahil olabilir ve süreci başarıyla tamamlayarak göreve başlayabilirler. Banka memuru sınavları başarıyla sonuçlanan adaylar sözlü mülakata çağırılır.
Üniversitelerde yer alan bankacılık, finans, muhasebe veya ekonomi gibi bölümlerden mezun olan herkes bu alanda iş bulabilir. Ayrıca üniversitelerin lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları da bu alanda oldukça ilgi görür.
Gişe Memuru Ne Demek? Gişe Memuru bilet satmak, müşterilere bilgi sağlamak ve çalışma alanlarını organize etmek için gerekli olan idari görevleri yerine getirmekle sorumludur.
MADDE 6 – ATAMA VE NAKİL : Çalışanlar, kendi istekleri doğrultusunda belirtmiş oldukları bölge veya şehirlerdeki işyerlerinden, unvanlarına, görevlerine uygun açık kadrolara banka ihtiyaçları doğrultusunda yükseltilmek veya nakil suretiyle atanırlar.
ZİRAAT BANKASI PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN? Yazılı sınav, ilan edilen sınav merkezlerinde 03 Aralık 2023 Pazar günü saat 14:00'da başlayacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak. Yazılı sınav İstanbul Üniversitesi tarafından 3 merkezde (Ankara,İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa) gerçekleştirilecek.
Adayların sınava başvurabilmesi için; 1. T.C. vatandaşı olmak, 2. 01.01.1993 ve sonrası doğumlu olmak, 3. Müfettiş Yardımcısı, BT Müfettiş Yardımcısı, Kontrolör Yardımcısı, BT Kontrolör Yardımcısı ünvanı için ikamet şartı aranmamaktadır.
Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 848 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 901 liraya yükseldi.
eleman.net verilerine göre, Gişe Yetkilisi 2023 yılında ortalama 15.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gişe Yetkilisi , Ocak 2023 yılında ortalama 11.880 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.260 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Gişe yetkilisi, bir kurumda veya etkinlikte giriş ücretlerinin toplanması ve bilet satışının yönetilmesi görevlerini yerine getiren kişidir. Gişe yetkilisi, müşterilerin taleplerini dinlemek ve onlara yardımcı olmak için eğitimli ve deneyimli olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri