C tipi (Klasik Turist Vizesi) Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır. Örneğin, sizin herhangi bir Schengen ülkesinden 1 yıllık C tipi Schengeniniz var.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Ülkeler 90 gün sınırını aşanlara yeniden giriş yasağı getirebiliyorlar ve genellikle de getirirler. Bu yasağın süresi birkaç ay kadar kısa veya birkaç yıl kadar uzun olabiliyor.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Talep ettiğiniz geçerlilik süresine göre Schengen vize ücreti değişir. Süre uzadıkça daha pahalılaşır. 7 gün, 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıllık olarak vize talep edebilirsiniz.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Vize muafiyeti çerçevesinde Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye'de 30 gün kalma hakkı bulunmaktadır. Seyahatleri 30 günü geçmemek kaydıyla 180 gün içinde en fazla 90 gün kalmalarına izin verilir.
180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek kısa süreli seyahatler için gerekli vize türüdür.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
“Double Entry” yazdığında ise vize geçerlilik süresince Schengen Bölgesi'ne 2 defa girip çıkabilir, 6 ayda en fazla 90 gün kalabilirsiniz. “Multiple Entry” yazıyorsa Schengen Bölgesi'ne, vizenin geçerlilik süresi boyunca sınırsız kez giriş çıkış yapabilirsiniz.
Schengen vize rejimi yönetmeliği gereği, vizenin alındığı ülkeye ilk giriş yapma mecburiyeti bulunmaktadır. Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür.
Vize sahibi, geçerlilik süresinin uzatılmasının ciddi kişisel nedenlerle haklı olduğunu kanıtlarsa, vizenin geçerlilik süresi uzatılabilir.
Kişinin Tek Tip Schengen Vizesi aldıktan sonra seyahat edebileceği ülkeler şunlardır: AVUSTURYA, BELÇİKA, ÇEK CUMHURİYETİ, HIRVATİSTAN, DANİMARKA, ESTONYA, FİNLANDİYA, FRANSA, ALMANYA, YUNANİSTAN, MACARİSTAN, İZLANDA, İTALYA, LETONYA, LİTVANYA, LÜKSEMBURG, MALTA, HOLLANDA, NORVEÇ, POLONYA, PORTEKİZ, SLOVAKYA, SLOVENYA, ...
Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Azerbaycan vatandaşı olursa çifte vatandaşlık alabilir mi? Azerbaycan Cumhuriyeti'nin vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanıması durumunda, Azerbaycan vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul etmeleri halinde hem Türk hem de Azerbaycan vatandaşı olabilirler.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Türkiye'deki mevzuatlara göre, Rus vatandaşlarının ülkede yasal olarak yalnızca 60 gün boyunca vizesiz veya oturma izni olmadan kalabileceği hatırlatılırken, bu süreden sonra turistin sınırı geçip tekrar Türkiye'ye dönme hakkı olduğu, bu durumda ise turistlere vize veya oturma iznine gerek kalmadan 30 gün daha ...
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Vize başvurları için vadesiz banka hesaplarının kullanılması gerekir. Banka hesabında bulunan altın ve döviz hesapları ek gelir belgeleri olarak sunulabilir.
Vergi Borcu Olanlara Konsolosluk Vize Verir mi? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Önemli: Schengen vizenizi Belçika'dan aldıysanız, mutlaka o vize ile adım atacağınız ilk Schengen ülkesinin Belçika olması gerekir. Sonra Schengen Bölgesi'nde istediğiniz gibi serbestçe dolaşabilirsiniz. Yani ilk hangi ülkeden Schengel Bölgesi'ne girecekseniz o ülkenin konsolosluğuna başvurun.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri