Madde 27 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile, öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok iki yarıyıl kayıt dondurabilir. Bu şekilde kaydı dondurulan öğrenci, öğrenimine devam edemez ve kaydının dondurulduğu yarıyıl ve yılda sınavlara giremez.
Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Sağlıkla ilgili nedenler hariç, haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde eğitim-öğretim süresince en çok iki yarıyıl/bir yıl süre ile kayıt dondurulabilir.
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
✓ Öğrenci kayıt dondurma nedenini yazılı olarak öğrenim gördüğü akademik birime bildirir. ✓ Kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenci kayıt dondurma nedenine göre bağlı bulunduğu Fakülte/YO/MYO'nun yönetim kurulu kararı ile bir veya iki yarıyıl kayıt dondurulabilir. ✓ Bu süreler, azami öğrenim süresine dahil edilmez.
Kayıt dondurulan süreler, azami öğrenim süresine sayılmaz. Azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler kayıt dondurma başvurusu yapamazlar. Lisans veya lisansüstü programlara devam eden öğrencilere bir defada en çok iki dönem olmak üzere, toplamda en fazla dört dönem için kayıt dondurma izni verilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Üniversite'ye ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde kayıt dondurma başvurusu yapan öğrenci, kayıt dondurma başvurusu yaptığı her yarıyıl başına yarıyıllık öğrenim bedelinin yarısını ödemekle yükümlüdür.
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Ön Lisans ve Lisans öğrencileri kayıt dondurduklarında yıllık ücretlerini ödemeye devam ederler. Kayıt dondurdukları dönem ücretinin yarısı “kayıt dondurma bedeli olarak” tahsil edilerek diğer yarısı kayıt açtırdıkları yılın ücretinden düşülmek suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar.
Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencilerin herhangi bir işlem yapması gerekmez. Güz ve bahar olmak üzere her iki dönem içinde kayıt dondurma talebinde bulunmuş öğrencilerin, bahar döneminde öğrenimlerine devam etmek istemeleri durumunda fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
(1) Öğrencinin haklı ve geçerli nedenlerle eğitim-öğretim yılı başlangıcından itibaren en geç 30 gün içerisinde müracaat etmesi halinde ilgili yönetim kurulu kararıyla bir defada en çok iki yarıyıl olmak üzere azami dört yarıyıl kaydı dondurulur ve bu süre içinde izinli sayılır.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt dondurma başvurularının, öğrenciler tarafından 02.10.2023-13.10.2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) online olarak yapacaktır.
- Hayır, kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.
Öğrenci öğrenimi süresince en çok iki yarıyıl kayıt dondurma isteminde bulunabilir. Lisans programlarında kayıtlı öğrenciye, belgeleyeceği önemli ve haklı sebebi bulunması halinde ilgili Bölüm Kurul Kararıyla en çok iki yarıyıl daha izin verilebilir.
Her ne sebeple dondurulmak isteniyorsa bu durum belgelendirilmelidir. Örneğin dondurma nedeni maddi yetersizlik ise Fakirlik Belgesi, bakmakla yükümlü olduğu bir yakını varsa sağlık kurulu raporu olmalıdır. Dilekçe ve eklerini imzalı olmak şartıyla mail ([email protected]) atabilirsiniz.
(3) Bir öğrencinin kayıt dondurma isteği, bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Öğrenci kayıt dondurduğu yarıyılda/yılda öğrenimine devam edemez ve sınavlara, tek ders sınavı hariç, giremez. (4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz.
kayıt dondurma hakkından faydalanmak isteyen öğrencilerimizin asagidaki hususlari dikkate almaları gerekmektedir. Devam eden yarıyıl içerisinde öğrenime ara izni almış öğrenci, bu yarıyıldaki derslerini hiç almamış sayılır ve varsa ders kayıtları birim öğrenci işleri tarafından silinir.
Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir. Öğrencinin yeniden öğrenimine başladığını belgelendirmesi halinde bursun ödenmesine devam edilir.
Yottapat! Öyle bir şey yok. Evet OBP puanı yarıya düşer ama bir sene için geçerli olur o da. Örneğin, 2021 senesinde üniversiteye yerleşip 2022 senesinde tekrar sınava giren bir öğrencinin OBP puanı yarıya düşer ancak 2023 sınavında tam OBP puanı alabilir.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Zorunlu nedenlerden dolayı veya eğitimini başka bir eğitim kurumunda izlemek amacıyla bir öğrenci üniversiteden uzaklaşmak isteyebilir. Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır.
Cevap 1: Öğrenime ara verme başvurusu, gerekçenin belirtildiği bir dilekçe ve belgelerle birlikte ilgili fakülte dekanlığına veya yüksekokul / konservatuar / meslek yüksekokulu müdürlüğüne yapılır.
Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerin akademik takvimde belirtilen ders ekleme -silme haftasının son günü mesai bitimine kadar dilekçe ile müracaatta bulunmaları gerekmekte olup, bu tarihten sonraki kayıt dondurma talepleri işleme alınmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri