2-Kayıt dondurma/izin başvurusu ne zaman yapılır? Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında dönem başlarında derslerin başlangıcını takip eden beş iş günü içinde yapılır.
Talep eden her üniversite öğrencisi, bahar yarıyılında kayıt dondurabilecek. Kayıtlı olduğu üniversitenin bahar yarıyılının başlangıç tarihinden itibaren 3 hafta içinde dileyen öğrenci kayıt dondurma başvurusunda bulunabilecek. Öğrencinin kayıt dondurduğu dönem azami öğrenim süresinden sayılmayacak.
Grup kayıt dondurma talepleri 02.10.2023 - 13.10.2023 tarihleri arasında, 2. Grup kayıt dondurma talepleri 16.10.2023 - 31.10.2023 tarihleri arasında alınacaktır. İlgili süreler dışında yapılan başvurular hangi gruba uygun ise o grupta değerlendirilecektir.
KAYIT DONDURMA GEREKÇELERİ:
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.
Evet. Kayıt dondurmak için kayıtlı bulunduğunuz Fakülte/Yüksekokul/Enstitüye dilekçe ile başvurmalısınız. MADDE 34 – (1) Kayıt dondurmak için yapılacak başvurular yarıyılın/yılın ilk on iş günü içinde yapılır. Sağlık nedenine dayanan kayıt dondurma istekleri bu sürenin dışındadır.
İlgili 29 soru bulundu
Ön Lisans ve Lisans öğrencileri kayıt dondurduklarında yıllık ücretlerini ödemeye devam ederler. Kayıt dondurdukları dönem ücretinin yarısı “kayıt dondurma bedeli olarak” tahsil edilerek diğer yarısı kayıt açtırdıkları yılın ücretinden düşülmek suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar.
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
MADDE 35 – (1) Öğrenciler belgelemek koşuluyla; sağlık, askerlik, ailevi, yurt dışında öğrenim görme gibi nedenlerle, bağlı bulundukları birimlere kayıt dondurma için başvuru yapabilir. İlgili yönetim kurulunun uygun görmesi halinde öğrencinin kaydı dondurulabilir.
- Dondurma işlemi yapmak için ilgili fakülte ve bölümüne dair kaydınızın olması gerekmektedir. Üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmadığınız takdirde fakülte ve bölüm için kayıt dondurma hakkınız bulunmamaktadır.
Kayıt dondurma işlemleri belirli bir sistem içerisinde, eğitim süreci başladıktan sonra gerçekleştirilmektedir. Başvuru nedeninizi anlatan ve gerekli mazeretleri içeren bir dilekçe yazılır. Dilekçe içerisinde bahsedilen mazeretler için gerekli resmî belgeler ve evraklar temin edilir.
2-Kayıt dondurma/izin başvurusu ne zaman yapılır? Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında dönem başlarında derslerin başlangıcını takip eden beş iş günü içinde yapılır.
Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır. Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, izin süresinin sonunda başka bir karar gerekmeksizin eğitimine devam eder.
Kayıt dondurma işlemleri “Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)” üzerinden yapılacaktır. Kayıt dondurma işlemleri 21 Nisan 2020 tarihine kadar yapılabilecek olup; bu işlem için üniversiteye gelmenize gerek yoktur.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Kaydınız dondurulmuş olduğu için başka bir programa kaydınız silinmedikçe kayıt yaptıramazsınız ama şöyle olur. Eğer diyelim üniversite sınavıyla bir okul kazandınız ve o okula geçmek istiyorsunuz. Oradaki okulu garantiledikten sonra buradaki kaydınızı sildip oraya geçiş yapabilirsiniz.
Öğrenci kayıt dondurma/izin isteğini ve nedenini yazılı olarak öğrenim gördüğü akademik birime bildirir. Kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenci kayıt dondurma nedenine göre bağlı bulunduğu akademik birimin yönetim kurulu kararı ile en az bir yarıyıl, en çok dört yarıyıl kayıt dondurulabilir.
Cevap: Evet vardır. Kayıt donduran öğrencilerin kayıt dondurduğu yarıyıllar azami öğrenim süresinden sayılmaz.
(4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz. (5) Kaydın dondurulduğu süre boyunca öğrenciye, katılamadığı sınavlar için tekrarlama hakkı verilmez, mazeret sınavları açılmaz. yapılır.
Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencilerin herhangi bir işlem yapması gerekmez. Güz ve bahar olmak üzere her iki dönem içinde kayıt dondurma talebinde bulunmuş öğrencilerin, bahar döneminde öğrenimlerine devam etmek istemeleri durumunda fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde YÖKSİS'te ve E-Devlet'te Pasif Öğrenci olarak görülür. Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde Fakültemizinden Öğrenci Belgesi alamaz.
Bölümü/Programı ……………….. numaralı öğrencisiyim. 20…. – 20….. Öğretim Yılı Güz/Bahar yarıyılı/yarıyılları ………………………………………………………………. nedeniyle kaydımı dondurmak istiyorum. İkametgah Adresi : ……………………………………… ……………………………………… ……...……….
Kesinlikle kabul ederler. Zaten bu dondurma sürecinde mazeretin olmasına gerek yok. Üniversiteye dilekçe yazıyorsun gerekli işlemler var donduruyorsun. Eğer bunaldıysan ve yeniden temiz bir zihinle başlamak istiyorum diyorsan ve 1 sene kaybım olmaz diyorsan dondur.
Üniversite kayıt dondurma en fazla kaç yıl? Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir.
(2) Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç azami öğrenim süreleri; 2 yıllık ön lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl, 4 yıllık lisans programları için 14 yarıyıl/7 yıl, 5 yıllık lisans programları için ise 16 yarıyıl/8 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri