Fulllife 20W-50, benzinli veya dizel motorlu binek ve hafif ticari araçların yağlama gereksinimlerini eksiksiz karşılayan motor yağıdır. Özellikle şehir içi trafiğinde yoğun olarak kullanılan araçların motorlarında etkin performans gösterir.
Tam tersi durumda da daha uygun fiyatlı olsun diye 10W40 yerine 20W50 de koyarsanız yine yağınız yağlama görevini tam yapamaz. Çünkü yüzeyler arasına girebilmesi için ince bir yağ gereklidir. Yani kalın yağ yüzeylerin arasına giremeyecektir ve aracınızın motorunun yağsız kalmasına neden olacaktır.
20 50 motor yağı benzinli araçlarda da ilk çalışma anından itibaren motorun her parçasını korumaktadır ve ısı değişim etkisini azaltarak yağ filmi kalınlığını korumaktadır. Motor içi sürtünmeyi ve aşınmayı azaltan ürün, yüksek motor gücü sağlamaktadır.
Tanım Güçlü koruma, etkili yağlama ve sorunsuz performans özellikleri ile dört zamanlı motosiklet motorları için formüle edilmiş tam sentetik motor yağıdır. Kullanım Yeri Tüm API SG, JASO MA performansı gerektiren hava veya su soğutmalı, dört zamanlı motosiklet ve scooter motorlarda kullanılır.
ARACINIZ İÇİN EN UYGUN 20W-50 YAĞI BULUN
Castrol GTX 20W-50 ürünleri, motorun ilk çalışma anlarında 20 viskozitesinde ve normal çalışma sıcaklarında ise 50 viskoziteli bir yağ akışkanlığı göstererek, motorun en güçlü şekilde aşınmalara karşı korunmasını sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
Castrol GTX 20W-50, tüm benzinli, turbo şarjlı motorlarda ve API CF sınıfı yağ kullanımı gerektiren dizel binek otomobiller ve ticari araçlarda kullanılabilir.
20-50 motor yağı, farklı yol koşullarında doğal emişli ve turbo şarjlı, yüksek devirli dizel ve benzinli motorlarda kullanılabiliyor.
İnce bir yağa ihtiyaç duyan motora kalın olanı koymak, parçaların yağlanamamasına, yağın aksama ulaşamamasına, sürtünmeye ve doğal olarak aşınmaya neden olur. 20W 50 motor yağı ise dizel ve benzinli motorlar için idealdir. Hem arazi hem de binek araçlarda gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
5W-30 yağı, hafif hizmet tipi çok dereceli bir motor yağıdır ve hafif benzinli dizel ve benzinli motorlarda kullanılabilir. Ancak yağ seçimi, aracınızın maruz kaldığı sürüş koşullarına da bağlıdır. 5w 30 yağ, daha sıcak bölgelerdeki sürücüler için idealdir.
SAE derecesi 10, 20, 30, 40, 50 olan yağları yaz aylarında kullanabilirsiniz. Kış aylarında kullanılan yağlar ise SAE 5W, SAE 10W, SAE15W olarak bilinir. Buradaki W harfi de İngilizce'de Winter anlamına gelen kış kelimesi ile alakalıdır. SAE 10W-40, SAE 15W-50, SAE 15W–50 yağları ise dört mevsim kullanılabilir.
Konu: 20/50 yağ ile 10/60 yağ karşılaştırması .
Şöyle belirteyim. 10w-60 motor ısındıktan sonra, motoru daha zinde tutuyor. 20w-50 yağ eski teknoloji olan bir yağdır. Akışkanlık ve CST değerleri 10w-60 da daha iyi durumda. Ben, 147 1.6TS olan aracımda 10w-40 kullandığımda yağ yakıyordu aracım.
Formül; temiz kullanım, zamanında bakım, 1000 km.de Castrol yağ değişimi.
Seçeceğimiz yağın markası, tercihimize bağlı olsa da tür olarak mutlaka etiketinde "4 zamanlı motor yağı" veya "4T motor yağı" yazan ürünü kullanmamız gerekir. 4T motorlar için genellikle; 20-50 motor yağı
Fulllife 20W-50, benzinli veya dizel motorlu binek ve hafif ticari araçların yağlama gereksinimlerini eksiksiz karşılayan motor yağıdır. Özellikle şehir içi trafiğinde yoğun olarak kullanılan araçların motorlarında etkin performans gösterir.
Kalın yağ yeterli kayganlığa ulaşamayacağı için aşınma daha fazla olacak ve motor daha fazla zarar görecek daha fazla yağ yakacaktır.
Yağ karışınca birşey olmaz evhamlılar için olur, daha önemlisi 1 litrelik yağ alan motorda 2 litre var bunun 1 litresini boşaltmanız gerekir. Fazla yağın olumsuz etkileri var. Aynı kategorideki yağların karıştırılmasında bir sakınca yok.
LPG'li araçlar için önerilen motor yağı, viskozite derecesi 0W-20 veya 5W-30'dur. Bu yağlar, aracınızın performansını en üst düzeye çıkarırken, LPG'nin yanma sıcaklığından kaynaklanan daha yüksek sıcaklıklara karşı daha iyi koruma sağlarlar.
Motora tavsiye edilenden daha kalın yağ koyarsanız, sonrasında ince yağa geçtiğinizde yağ yakabilir. Bu nedenle kalın yağ ile devam etmenizi öneririm.
Doğru motor yağını seçerken araç üreticisinin önerdiği madeni yağ standardına veya tavsiye edilen yetkili madeni yağı bulmak için aracınızın kullanma kılavuzuna bakmalısınız. Aracınızın kullanma kılavuzunda yer alan bu bilgi, seçeceğiniz motor yağı şişesinin arka yüzündeki teknik özelliklerle eşleşmelidir.
yanlış düşünüyorsunuz 10w-40 yağ yarı sentetik bir yağdır yüksek sıcaklıklarda koruması daha yüksektir. 20w-50 yağ mineral bazlı bir yağdır ve max 5000 km de bir veya 6 ayda bir değişim gerekir. Ayrıca 10w-40 yağ kullanmak aracınız için daha iyidir 20w-50 yağ koruma yönü zayıf olduğundan motor daha fazla ısınır.
Fazla yağ, aracınızdaki yağ basıncını arttırarak pompa ve filtreye zarar verebilir. Artan yağ basıncı nedeni ile keçelerde sızdırma oluşabilir. Bu yağ sızıntıları, aracınızın motorunun sağlıklı çalışmasını engelleyerek hararete sebep olabilir.
Kış aylarında özellikle sentetik yağ kullanılmalıdır. Bunun için üzerinde W harfi olan yağlar tercih edilmelidir. W harfi kış mevsiminde kullanılacak olan yağı ifade etmektedir. Bu yağlar kış aylarında aracınızın kolay çalışmasına da yardımcı olacaktır.
Yani eski model araçların metal yüzeyleri yağlamak için 20W50 gibi bir yağ gerekliyken, teknoloji ilerledikçe 15W40, daha sonraları 10W40, bugün ise yeni teknolojiyle neredeyse boşluk bırakmaksızın üretilen motor aksamlarına sahip araçlarda 5W40, 5W30; hatta 0W30, 0W20 gibi ince yağlar kullanılması gerekmektedir.
Birinci Cevap: YOKTUR! Aslında motor yatak sesini kesen yağ diye bir bilgi olsa da, bu bilginin yanlış olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bilinen bu bilgi motor yatak sesini kesmek için değil, kalın yağ kullanılarak, sadece motor yatak vuruntusunun çok ince olduğu motorlarda vuruntu sesi için denenmektedir.
Soğutma Konusunda İşlev Görür
Motor, çalıştığı sürece ısınır ve yağ da bu ısıyı absorbe eder. Karter, yağı soğuk bir alanda tutarak ısınmasını önler. Aynı esnada yağın hızla dolaşarak ısıyı etkin biçimde dağıtmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri