Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler. MHRS EK RANDEVU NEDİR, NE DEMEK? Ek randevu, randevu almak istediğiniz kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, sizlerin uygun randevu olduğu taktirde haberdar olma bilgisini işaretleme ile gerçekleşmektedir.
MHRS ücretli mi? MHRS randevu alma işlemleri tamamen ücretsizdir.
Doktorlarımızın, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için hastanelerimizin yedek randevu açmasına izin verilmiştir. Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir.
Vatandaşlar, Alo 182'nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir.
Yedek kontenjan ise tam da bu durum için ortaya çıkan bir çözümdür. Randevusu olduğu halde hastaneye gitmeyen ve iptal etmeyen hastaların yerine bir başkasının geçmesini sağlar. Böylece, bazı kişilerin yarattığı mağduriyet büyük ölçüde önlenmeye çalışılır.
Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağlıdır. MHRS ÜZERİNDEN RANDEVU NASIL OLUŞTURULUR? Devlet hastanesinde tedavi görmek istiyorsanız, MHRS sistemi ve Alo 182 üzerinden işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Peki, depremzedelere ek kontenjan nasıl olacak? Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek kontenjan ayrılmasını kararlaştırdı.
randevusuna gelmeyen hastaların yerine muayene olabilmek için ayrılan kontenjan sistemidir. sistem şöyle işliyor, örneğin saat 09.00-10:00 arasına randevu alıyorsunuz herkes geldiği için mal gibi 1 saat bekliyorsunuz, şansınız yaver giderse ve biri gelmezse muayene olma şansına sahip oluyorsunuz.
Bu kapsamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığında kişilerin karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor.
Gidilmeyecek randevunun en az 2 gün önceden iptal edilmesi gerekiyor. MHRS üzerinden alınan randevulara gidemeyecek kişilerin, bunu en az 2 gün önceden iptal etmesi hem muayene olmak isteyen diğer kişilere yer açılması hem de sağlık sisteminin zora sokulmaması açısından önem taşıyor.
"Covid tedbirleri sebebiyle randevu ile yapılan hasta muayene işlemleri sağlık bakanlığının geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlenmiştir. Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarakta muayene olabileceklerdir."
Sağlık Bakanlığı tarafından il valiliklerine gönderilen genelge ile koronavirüs sürecinde hayata geçirilen sadece randevulu hastalara bakılması uygulaması son buldu. Böylelikle artık hem randevulu hem de randevusuz hastalar devlet hastanelerinde muayene olabilecek.
Yedek kontenjan, seçilen saat dilimleri arasında uygun bir zamanda gerçekleştirilecek randevu anlamına gelmektedir. Hastanelerden randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen insanların oluşturduğu yoğunluk ve mağduriyetin ortadan kaldırılması bu sistem geliştirildi.
MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.
Ek tercih dönemi, üniversite bölüm tercihleri ve kayıt döneminden sonra boş kalan kontenjanlar için adaylara ek bir tercih hakkının tanındığı dönemdir. Üniversite sınavında başarılı olan, ancak tercih listesinde yer alan bölümlere yerleşemeyen adayların boştaki kontenjanları tercih etmesi için ek tercih hakkı verilir.
Ek Tercihlerden Kimler Yararlanabilecek? Ek yerleştirme tercihlerinden birinci tercihlerde tercih yapmayan veya birinci tercihlerde tercih yapmasına rağmen herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler yararlanabilecek.
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 34 yaş üstü kadınlara devlet üniversitelerinde ek kontenjan, depremzede öğrencilere ise deprem bölgesindeki devlet üniversitelerinde genel kontenjanın dışında ilave yüzde 25 ek kontenjan tanımladığını hatırlatarak detayları hakkında bilgi veren Sarar, şu ifadeleri kullandı.
Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.
e-Devlet şifresi olan vatandaşlarımız, MHRS üyeliği bulunmasa bile mhrs.gov.tr adresinden e-Devlet girişiyle de MHRS'nin sunduğu hizmetlerden yararlanabilmektedir.
ALO 182 çağrı merkezini arayarak bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilme imkanınız da bulunmaktadır.
Randevu almadan ya da randevu saatinizden önce veya sonra başvuru mu yapmak istiyorsunuz? Esnek randevu hizmetimizi seçin ve vize başvuru merkezinin açık olduğu süre boyunca istediğiniz zaman başvuru yapın.
Devam Eden Muayene; ADSM ler de hekimlerimizin tedavisini devam edecekleri hastalar için tanımlanan çalışma programlarıdır. ADSM ler de MHRS işlerliğini artırmak amacı ile uygulamaya geçilmiştir. Bu alan vatandaşlara açık değildir. Bu alana randevular hekimler tarafından verilir.
Yerleştirme döneminden sonra tercih yapan kişilerin okula yerleşmesin rağmen okulun öğrenci almak için belirlediği kapasiteye ulaşılmadığı durumlarda boş kontenjan oluşmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri