Amplifikatör güç oranları RMS (Root Mean Square) olarak belirtilir. RMS bir amplifikatörün uzun süreler boyunca sürekli olarak üretebileceği güç çıkışı demektir. İyi bir amplifikatörün en az 20 Watt RMS vermesi öngörülür.
Amplifikatörle birlikte en iyi RMS derecesine sahip en az 50 watt RMS olan hoparlörleri arayın. Daha büyük araçlar ve sadece daha fazla ses isteyenler için, kanal kurulumu başına en az 75 watt RMS'ye çıkarmalısınız.
b.hoparlör rms değeri yüksekse amfi ile yakman zor olur ve güvenlidir. c.rms değerleri 70wattan aşağı olmamalıdır ki kaliteli ve yüksek ses alabilesin.
Daha büyük araçlarda ise kanal kurulumu başına en az 75 watt rms gerekir. Bununla birlikte her iki durumda da 5 ya da 10 watt herhangi bir fark yaratmaz. Ses sistemlerinden daha geniş ölçüde yararlanmak isteyenler olabilir. Böyle durumlarda daha net ve yüksek kalitede ses isteyenler 100 watt rms tercih edebilirler.
Ses Çıkış Gücü (RMS); RMS (Root Mean Squared) ses sisteminin ortalama çıkış gücünü W (Watt) cinsinden değeridir.
İlgili 41 soru bulundu
Ses Çıkış Gücü (RMS); RMS (Root Mean Squared) ses sisteminin ortalama çıkış gücünü W (Watt) cinsinden değeridir.
RMS gücünü, bir hoparlörün ses kalitesinden ödün vermeden veya herhangi bir bozulma yaşamadan günlük olarak idare edebileceği ortalama güç olarak düşünebilirsiniz.
Buna göre hoparlörlerin 20-30 watt gücünde olması gerekir. Geliştirilmiş bir hoparlör ve ses sisteminde 50 watt ise birçok insan için yeterli seviyede olacaktır. Sizler de Cadence hoparlör çeşitlerine sayfamızdan bakabilirsiniz.
Bu değerin “240 Volt RMS” etkin bir değeri gösterdiği varsayılmaktadır.Bunun anlamı, bir İngiliz evinin duvar prizlerinden gelen sinüzoidal rms voltajının, aşağıda gösterildiği gibi 240 volt veya sabit DC voltajla aynı ortalama pozitif gücü üretebildiği anlamına gelir.
Ses Çıkış Gücü (RMS); RMS (Root Mean Squared) ses sisteminin ortalama çıkış gücünü W (Watt) cinsinden değeridir.
Daha yüksek bir RMS değeri, sinyalin genel olarak daha yüksek ve daha az boşluk payı olduğu anlamına gelir. Ses üretiminde, sabit ses seviyesini sağlamak ve bozulmayı veya kesilmeyi önlemek için bir kaydın RMS değerini kontrol etmek önemlidir.
Ohm değeri ne kadar yüksekse ses o kadar az bozulmaya uğrar ve size daha net bir ses akışı sağlar. Hassasiyet ise desibel olarak ölçüldüğünden hemen her hoparlörlerin özelliklerinde desibel değerini görebilirsiniz. Desibel de ne kadar yüksekse ses kalitesi de yüksek demektir.
Sunask Sn-3000 4 Kanal 3000 Watt Oto Araba Amfisi 4 Adet Hoparlör 1 Adet Subwoofer Bağlanabilir.
Karekök ortalama; matematikte root mean square (kısaltması RMS ya da rms) ayrıca kuadratik ortalama olarak da bilinir. Değişen miktarların büyüklüğünün ölçülmesinde kullanılan istatistik bir ölçüttür.
2400 W 4*60 Rms 4 Kanal Oto Anfi.
R.M.S (Root Mean Square)
'dan çok çok daha fazla gerçekleri yansıttığı için hoparlörlerin gücünü tanımlamada sıkça kullanılan ölçülerden biridir. Çoğu zaman 15W RMS'e sahip bir hoparlörün, 250W P.M.P.O. 'ya sahip bir hoparlörden daha güçlü ve kaliteli ses verdiği gerçektir.
Akım şiddetinin 1 Amper olarak ölçüldüğü bir devrede 220 Watt, 220 Volt eder.
Audiomax 3000w Profesyonel Oto Amfi Stereo / 4 Kanal 4*55w Rms.
Daha önce de belirtildiği gibi, RMS = kare ortalamalarının kareköküdür. Formülü kavramak biraz zor olsa da RMS esas olarak bir AC dalga biçiminin eşdeğer doğru akım (DC) değerini hesaplar. Daha teknik bir ifadeyle, herhangi bir AC dalga şeklinin "efektif" veya DC ısı değerini belirler.
Ses Çıkış Gücü (RMS); RMS (Root Mean Squared) ses sisteminin ortalama çıkış gücünü W (Watt) cinsinden değeridir.
RMS değeri bir sinüs dalgasının genliğinin (A) karesinin ikiye bölünerek karekökünün alınması şeklinde hesaplanır. Basit bir sinüs dalgası için bu değer 0.707*A formülü ile hesaplanabilir.
Anfinin ses gücünü en üst seviyede kullanabilmek için hoparlör her zaman daha güçlü olmalıdır. Hoparlörün watt değeri yüksekte olsa, anfiden gelen ses şiddetini karşılayabilecek ve rahatlıkla dışarı verebilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri