2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında görevlendirilecek Ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden alınacaktır.
Başvuru işlemleri 01 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırladı. Kılavuza göre, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 4 Eylül'de başlayacak. 4 Eylül'de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024'te sona erecek.
E Yaygın Usta Öğretici başvuru tarihleri 1 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacaktır.
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
İlgili 18 soru bulundu
Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır. (12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.
6 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Usta Öğretici Yazılı Sınav Sonuçları ekte bulunmaktadır.
Takvim Dışı Başvurular Yıl Boyunca Devam Etmektedir. 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi Ücretli Usta Öğretici Başvuruları E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Ağustos (1 Ağustos – 31 Ağustos) Ayında Alınacak.
Başvurular Her Yıl Ağustos (1-31 Ağustos) Ayında Merkezi Sistem Üzerinden E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılarak Alınır. Yıl Boyunca Ücretli Usta Öğretici Olarak Kurs Açmak İçin Başvuru Yapılabilir. Ağustos Ayı Sonrası Yapılan Başvurular Dönem Dışı Başvuru Olarak Değerlendirilir.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
DYK kursları ne zaman başlıyor, kaç saat? İşte ayrıntılar... DYK e-kurs öğrenci başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Yayımlanan takvim içerisinde kurs tarihleri ise 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024 olarak belirtildi.
2- Etkinliklerden yararlanmak için yaş sınırı yoktur. 3- Belirli yaş ve eğitim seviyesi programın özelliğine göre gerektiğinde aranır. Bu durum Halk Eğitimi Merkezlerince Kurs duyurularında belirtilir.
Ustalık ya da iş yeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olan kişiler, okullar ve kurumlar tarafından açılan iş pedagojisine, diğer adıyla usta öğreticilik kursuna katılabilirler. Çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimlerini tamamlayanlar daha sonrasında sınava girer.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
31 Ağustos 2023 Son Gün. 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılında Görev Almak İsteyen Kadrolu (MEB Örgün Eğitim- Kurum Dışı) / Kadrosuz / Ücretli Usta Öğretici Başvuru İlanıdır.
"Usta Öğreticilik Kursuna" katılmak için herhangi bir başvuru zamanını beklemeye gerek olmayıp "Ustalık Belgesi" sahibi herkes istediği zaman başvuruda bulunabilir. Sınıf açılacak sayıya ulaşıldığında mesleki eğitim merkezi tarafından kursa başvuranlar bilgilendirilerek kurs başlatılır.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
1 Sınavlı ve Sınavsız Kalfalık/Ustalık başvurularının alınması 1 Ağustos 2023 31 Ağustos 2023 - Başvuru anında adayın ön kaydı e-Mesem sistemine yapılacaktır. yüklenecektir. (e-Mesem sisteminde fotoğrafı olmayan aday sınava alınmayacağından fotoğraf yükleme işleminin eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir.)
Başvuru işlemleri 01 -31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır.
Kalfalık ve ustalık sınavları Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim, Aralık aylarında yapılır.
Sadece öğretmen ve eğitimci yakınları değil sivil vatandaşlar ile öğrenciler daha rahatça öğretmen evinde konaklayabilir. Öğrencilerin kalmak istediklerinde öğrenci kartlarını, kamu çalışanları ve emeklilerin ise kartlarını göstermeleri gerekir.
Ders ücreti karşılığında görevlendirme? başlıklı, 9. maddesindeki hükümlere göre ücretli öğretmen yani uzman ve usta öğretici görevlendirilmesi yapılabilir.
Memur-Sen'e bağlı Eğitim Birsen sendikası tarafından açılan mahkeme sonuçlandı. Yargıtay, usta öğreticinin 4857 sayılı Kanun kapsamında işçi sayılmadığı, statü hukukuna tabi olduğu, 4688 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak sendikaya üye olabileceğine hükmetti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri