Bu nedenle “2023 ehliyet ücretleri ne kadar?” sorusunu cevaplarken sınav ücreti de göz önünde bulundurulmalıdır. İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
Yazılı sınav ücreti: 120 TL.
Milli Eğitim Bakanlığı Ödeme Servisi ile yatırma:
odeme.meb.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaranızla Başvuru türü "MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ E_SINAVI" seçerek banka veya kredi kartınızla yatırabilirsiniz.
Böylece ehliyet yenileme için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 oldu. Buna göre; Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret 15 TL. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret 769 TL.
Güncellenen fiyatların ardından yeni yılda ehliyet harcını nasıl yatırabilirim diye soranlara karşılık ilk cevap devlet bankalarıdır. Devletle anlaşmalı özel bankalara da ehliyet harç parası yatırılabilir. Sürücü belgesi harcı ödeme işlemi için bu bankaların mobil şubelerini kullanabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL. B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı İçin Harç Ücreti: 4.154,70 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 4.923,70 TL.
2.3. B Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar? B sınıfı ehliyet harç ücreti ise 2023'de 2.489,90 TL. Bu ehliyet sınıfına sahip sürücüler otomobil ve kamyonet kullanabildikleri gibi M, F ve B1 sınıf araçları sürme iznine de sahip oluyor.
Ehliyet sınav tarihi harç ücreti yatırıldıktan sonra her gün yapılabilir. Başvuru tarihinden sonra 15-20 gün içerisinde sınava girilir. Yoğunluğa göre bu süre 30 gün sürebilir. Direksiyon sınav tarihi ise, e-sıanvı geçtikten sonra MEM tarafından belirlenir.
E-SINAV GÖREV ÜCRETİ NE ZAMAN YATAR? Sınav görevi ücretleri; görevli olduğunuz ayı takip eden ayın 20'sinden sonra yatmaktadır.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
Sürücü kursları zorluk çıkardığında bazı adaylar sürücü kursu ile sürtüşmek pahasına ücreti bankaya kendi yatırıp dekontu sürücü kursuna veriyor. Bazı adaylar da hiç uğraşmak istemiyor doğrudan 130 TL olan direksiyon sınav ücretini 170-180 TL olarak sürücü kursuna ödüyor.
7. Direksiyon eğitimi sonunda kendini yeterli görmeyen kursiyerlerin talep etmeleri ve ilan edilen kurs ücreti üzerinden ödeme yapmaları halinde, gerekli beceriler kazandırılana kadar akan trafik içinde direksiyon eğitimi verilir. PROGRAMIN SÜRESİ B sınıfı sürücü belgesi için; 14 ders saatidir.
Şurada Paylaş! Açıklanan yeni zam oranına göre 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları 2023 Ücret Tablosu'nda A ve B1 sınıfı ehliyet kurs ücreti 7 bin 48 TL oldu.
Ehliyet çıkma süresi en başından itibaren 45 gün olarak ifade edilebilir. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür. Teorik dersler tamamlandıktan sonra bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmanız gerekir. Kurs tamamlandıktan ve sınavlarda başarı sağlandıktan sonra evrak teslim süreci başlar.
Nüfus Müdürlükleri üzerinden yürütülen ehliyet işlemleri 2023 yılı mevzuatına göre yeniden düzenlenmiş olup ehliyet almak isteyen kişilerin gerekli belgelerle Nüfus Müdürlüklerinden almış oldukları randevular üzerinden ehliyet başvuruları gerçekleştirilmektedir.
2023 Güncellemeleri
Yeni düzenleme ile birlikte, ehliyetin teslim süresi en fazla 5 iş gününe indirildi. Yani, sınavı geçtikten sonra en geç 5 iş günü içinde ehliyetinizi teslim almanız gerekmektedir.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Ehliyet Yazılı ve direksiyon sınavlarını geçtim bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Sürücü Kursunuzdan sertifikanızı alıp Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyet belgenizi çıkarabilirsiniz.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
EHLİYET HARCINA ZAM GELDİ Mİ? 2023 yılı başında ehliyet, sürücü kursu ve harç ücretlerine zam gelmişti. Ehliyet harç ücretleri, vergi ve harçlara yapılan yüzde 50'lik zamdan muaf tutuldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri