Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Adi ortaklıklarda tebligat kime yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Adi ortaklıklarda tebligat kime yapılır?

Yani adi ortaklık adına gelir vergisi mükellefiyeti tesis edilmez. Ortaklar kendilerine düşen geliri, ticari (veya serbest meslek) kazancı olarak beyan ederler. Bu beyanlarla ilgili tebligatlar, her bir ortağın kendisine yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekirbaykara.av.tr

Tebligat Kanununa göre tebligat kimlere yapılabilir?

Tebligat Kime Yapılır? Kısaca bahsetmek gerekirse, tebligat kural olarak muhatabına yapılır. Muhatap gerçek kişilerde, davanın veya takibin tarafı olan bireylerdir. Tüzel kişilerde muhatap ise tüzel kişinin yetkili temsilcisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevinozsekerkarabudak.av.tr

Tüzel kişilere 21 e göre tebligat yapılır mı?

MADDE 21– (1) Tüzel kişiler adına tebligatı almaya yetkili kişiler, herhangi bir sebeple mutat iş saatlerinde işyerinde bulunmamaları veya o sırada evrakı bizzat alamayacak bir halde olmaları durumunda tebliğ, tüzel kişinin o yerdeki sürekli çalışan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Kardeşe tebligat yapılır mı?

Buna yapay (sıhri) hısımlık da dâhildir…” Danıştay bu konu ile ilgili bir kararında ise kendisine tebligat çıkartılan kişi ile aynı adreste oturmayan kız kardeşe yapılan tebligatı geçersiz saymıştır. Burada önemli olan husus aile efradının, kendisine tebligat yapılacak olan şahıs ile aynı evde oturmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sendogangungor.av.tr

Mükelleflere verginin tebliği ne şekilde yapılır?

Vergi Usul Kanunu gereğince, tahakkuk fişleri hariç, vergilendirme ile ilgili tüm evraklar, adresleri bilinen mükelleflere taahhütlü olarak tebliğ olunur. Adresleri bilinmeyenlere ise ilan yolu ile tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Adi Ortaklık Şirketi Nedir ve Adi Ortaklık Nasıl Kurulur?

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Adi ortaklıkta e-tebligat nasıl olacak?

Adi ortaklıkların e-tebligat aktivasyon işlemleri için; ortaklardan birisinin Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Şirketler ve Diğer Tüzel Kişiler için) (EK-1) ile bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurması gerekmektedir. Başvuruyu ortaklardan birisinin yapması yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bmvdb.gib.gov.tr

Vergi Tebliği kimlere yapılır?

Buna paralel olarak tebligatın, VUK'nun 93 üncü maddesinde gerçek ve tüzel kişilere yapılabileceği belirtilmiştir. 213 Sayılı Kanun'da ilgilinin, gerçek kişi / tüzel kişi olmasına göre tebligatın yapılacağı yer özellik arzetmektedir. Tebligat, tebligat yapılacak olan şahsın bilinen en son adresine yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetinkaya.av.tr

Tebligat aileye verilir mi?

Madde 22 – Kendisine tebliğ yapılacak şahıs adresinde bulunmazsa tebliğ, ailesi efradından veya hizmetçi ve uşak gibi müstahdemlerinden birine yapılır. Ancak muhatap namına kendisine tebligat yapılacak olan aile ferdi veya müstahdemin, muhatapla birlikte oturması şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Tebligat kime teslim edilebilir?

6. Adresimde hazır bulunmadığım takdirde tebligatım kimlere teslim edilebilir? Tebligat yapılacak kişi adresinde bulunmaz ise tebliğ o adreste muhatapla aynı konutta oturan kişiye veya muhatabın aynı adreste oturan hizmetçisine de yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ptt.gov.tr

Tebligat baskasina verilir mi?

Ana kural tebligatın asıl kişiye bizzat yapılmasıdır. Ancak bazı durumlarda asıl kişi adına da tebligatın başkaları tarafından alınabileceği söz konusu olabilir. Örneğin asıl kişinin konutunda bulunan diğer kişilere de tebligat yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adahukukburosu.com

Gerçek kişilere 35 e göre tebligat yapılır mı?

Tebligat Kanunu'nda 6099 sayılı Yasa ile yapılan değişiklik sonrası, gerçek kişiler yönünden 35. maddeye göre tebligat yapılabilmesi için, borçlunun adres kayıt sisteminde bir adresinin bulunmaması ve ayrıca daha önce kendisine veya adresine Kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olması zorunludur.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sarikilic.com

Şirkete 21 2 ye göre tebligat yapılır mı?

Bu kanun değişikliğine göre, muhatabın adres kayıt sistemindeki adresine, Kanunun 21/2. maddesi uyarınca doğrudan tebligat yapılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gocuk.com.tr

Şirketlere normal tebligat yapılır mı?

Tüzel kişilere tebligat kural olarak Tebligat Kanunu m. 12 ve 13 uyarınca yapılmalıdır. Buna rağmen tüzel kişilikteki adresin kapalı olması sebebiyle bir şirkete tebligat yapılamıyorsa ve tebligat iade ediliyorsa, bu kez Tebligat Kanunu m. 21/1, 28, 35/4 hükümlerine göre tebligatın yapılması imkânı ortaya çıkmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Tebligatı kimler gönderir?

Birçok konu hakkında tebligat gönderilir. Tebligat çıkartmaya yetkili kişi ve kurumlar, baroya bağlı avukatlar, noterler, valilikler belediyeler, adliyeler,SGK ve Vergi daireleri gibi kurum, kuruluş ve kişilerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asileyayla.av.tr

Tüzel kişilere yapılacak tebligat muhtara yapılabilir mi?

Köye ait tebligatlar muhtara yapılır. Tüzel kişinin yetkili organı olağan iş saatinde orada değilse tebliğ yapılacak memur veya müstahdemin hiyerarşik olarak yetkili temsilciden sonra gelen birisi olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Tebligat Kanunu 21 2 ye göre tebligat nasıl yapılır?

(2) Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması hâlinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihsanaktas.av.tr

Tebligat Kanununa göre tebligat nasıl yapılır?

Tebliğ nasıl yapılır? Tebligat Kanunu'nun 10. maddesine göre tebliğ kişinin bulunduğu son adrese yapılır. Eğer bu adres tebligat için uygun değilse sistemde kayıtlı son adrese tebligat gönderilir. Tebliğin yapılış şekli ise 7201 Sayılı Kanunun 1. ve 2. maddesinde açıkça ifade edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

Tebligat Kanunu 21 madde ne demek?

Bir yenilik olarak getirilen Teb.K.md.21 / 2 hükmü, tebligat adresinin muhatabın AKS adresi olması halinde, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış (taşınmış) olsa dahi tebligatın o adreste yapılacağını düzenlemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Apartman görevlisine yapılan tebligat geçerli mi?

Şahıslara yapılan tebligat geçerli değildir. Aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçilerine tebligat GERÇEK KİŞİLER adına yapılacak tebligatlarda söz konusu olabileceğinden [Teb. K. m.16] tüzelkişiler ve ticari işletmeler için uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cag.edu.tr

Tebligat hangi hallerde usulsüz sayılır?

Örneğin, Kanun'a göre muhatap veya muhatap adına tebligatı kabule yetkili kimseler dışında başka birine yapılmış tebligat, usulsüz olacaktır. Usulsüz tebligat, daha önce de belirttiğimiz üzere mutlak geçersiz tebligat değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Tebligatta muhatap kimdir?

Muhatap: Tebligat hukuku bakımından tebligat konusu işlemin kendisine yönelik olduğu kişi “muhatap” olarak adlandırılır. Muhatap gerçek veya tüzel kişi olabilir. • Tebligat kural olarak muhatabın kendisine yapılır. Muhatap yerine ancak Kanunda belirtilen hallerde ve belirtilen kişilere tebligat yapılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.istanbul.edu.tr

Muhtara gelen tebligat alınmazsa ne olur?

Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılmaması halinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abmevzuat.com

Kaç çeşit tebligat vardır?

Yapılış Şekline Göre Tebligat
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) Vasıtasıyla Tebligat.
  • Memur Vasıtasıyla Tebligat.
  • Doğrudan Tebligat.
  • İlanen Tebligat.
  • Elektronik Tebligat.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cag.edu.tr

Adıma yapılan tebligat var mı?

PTT tebligat sorgulama işlemi, hem PTT'nin resmi sitesi üzerinden hem de e-Devlet portalı üzerinden yapılabilir. İnternet üzerinden ilgili barkodu girerek tebligat sorgulama yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Limited şirketlerde tebligat kime yapılır?

“(1) Tüzel kişiler adına tebligatı almaya yetkili kişiler, herhangi bir sebeple mutat iş saatlerinde işyerinde bulunmamaları veya o sırada evrakı bizzat alamayacak bir halde olmaları durumunda tebliğ, tüzel kişinin o yerdeki sürekli çalışan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kararmatik.com
Önceki makale
Berkay Survivor kaç yaşında?
Sonraki makale
Hafız bursu ne kadar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT