EPDK tarafından belirlenen elektrik abonelik ücreti, her yıl için güncellenmektedir. 2023 yılı için KW başına 128,9 TL olarak belirlenen abonelik ücreti, ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edecektir.
her KW başına 128,9 TL'dir. Ortalama bir mesken için elektrik abonelik ücreti 644,5 TL 'dir. 2023 yılında kiracı olan vatandaşın elektrik aboneliği için ödeyeceği ücret KW 29,8 TL'dir. İş yeri için kiracıların ödeyeceği ücret 84,8 TL'dir.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2023 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. Hemen karşılaştırın, tasarrufa başlayın! Sıfır daire elektrik aboneliği başvurusunun incelenmesi ve değerlendirilmesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilir.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Yeni yıla girmemizle birlikte su abonelik ücretinin ne kadar olduğu milyonlarca kişinin merak konusu oldu. 2023 yılı için su aboneliği için başvuru yapma fiyatı 438,30 TL olarak açıklandı. 2023 Ocak ayı ile birlikte ev veya iş yeri gibi alanların su aboneliği için 438,30 TL ödemek zorundadır.
İlgili 42 soru bulundu
Elektrik abonelik ücreti EPDK tarafından belirlenir. Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güvence bedelini yıllık olarak güncellemektedir. Bu bedel tüm görevli elektrik şirketleri tarafından uygulanmaktadır. EPDK'nın 2023 yılı için belirlemiş olduğu 1kW başına elektrik güvence bedeli mesken için 128.9 TL, ticarethane için ise 283.8 TL'dir.
Abonelik iptali için gerekli evraklar
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
Doğalgaz abonelik ücreti her yıl ilgili dağıtıcı kurum tarafından güncellenmektedir. Peki 2023 yılında doğalgaz abonelik ücretleri ne kadar? 2023 yılı için kiracı doğalgaz abonelik ücreti 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir.
2023 itibarıyla. abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL olacak.
Bu maddeye göre; İmar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, İmar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde, elektriğiniz açılır.
Elektrik abonelik ücreti, faturaların ödendiği gibi ödenir. Fatura tutarı, abonenin kullanımına ve tarifeye göre değişebilir. Fatura ödeme işlemi genellikle banka şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM'ler, kredi kartları ve benzeri yöntemlerle yapılabilir.
Kiracı Elektrik Aboneliği Ücreti 2023
2023 kiracı elektrik aboneliği ücreti, konut için KW 29.8 TL'dir. İş yerleri, ticarethaneler için hesaplanan miktar 84.8 TL'dir. Bu ücret hesaplamalarına göre, en düşük konutlar için güvence bedeli 149 TL, iş yerleri için ise 424 TL'dir.
Yani ikamet edilen meskende veya işletilen iş yerinde, önceki kiracının veya mal sahibinin üzerine kayıtlı elektrik aboneliğini kullanmak usulsüz elektrik kullanımı olarak kabul edilirken kiracının elektrik aboneliğini kendi üzerine alması zorunludur.
Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir.
Kullanılan elektriğin, tüketenden başkasının ismi ile aboneliğinin bulunması halinde elektrik aboneliğinin tüketen kişinin üzerine alınması gerekir. Ayrıca bir tüketiciye ait elektrik aboneliğinin, bir başkasına devredilmesi işlemi ile aynıdır.
Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır. 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
Ev sahibi olanlar bulundukları şehirde elektrik dağıtımını yapan kuruma kimlik belgesi, tapu belgesi ve eski fatura örneği ile giderek işlemleri tamamlayabilir. Aynı şekilde kiracılar da söz konusu kuruma giderek, kira kontratı, zorunlu deprem sigortası (DASK) ve kimlik belgesini göstererek aboneliği üzerine alabilir.
Kiracı ya da ev sahibi olarak taşındığınız yerde halihazırda bir su sayacı varsa su aboneliği üzerine alma işlemi için ilgili kuruma başvurabilirsiniz. Su aboneliğini üzerine almak için gereken evraklar şunlardan oluşuyor: T.C kimlik belgesi. Tapu veya kira sözleşmesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri