Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencisi Ecrin Koyuncu, Göcek Deniz Temiz Ortaokulu öğrencisi Yasemin ARMAĞAN, Menteşe Özel Yönelt Ortaokulu öğrencisi İdil Gündoğan, Özel Ortaca Final Ortaokulu öğrencileri Alparslan Erdem Çoban ve Rüya Buse Bayar, LGS'de 500 tam puan alarak şampiyonlar arasına adını yazdıran öğrenciler oldu.
Elazığlı çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu - YouTube.
Keçileri güderken kitabı elinden bırakmayan ver her fırsatta ders çalışan Yazar'ın büyük başarısı ailesi ve öğretmenlerini gururlandırdı. Elazığ'ın merkeze en uzak ilçesi olan Arıcak'ta hayvancılıkla uğraşan LGS Türkiye ikincisi Muhammet Halil Yazar bu yıl Arıcak Ortaokulu'ndan mezun oldu.
LGS'de devletin 100 puan vermesi gibi bir durum kesinlikle bulunmuyor. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayan adayların puanları kendi verdikleri yanıtlara göre hesaplanıyor.
İlgili 24 soru bulundu
MEB 2023 LGS ful yapanlar henüz belli değil. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS 2023 sınav sonuçlarını açıkladı. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Örneğin, yüzde 2'lik dilimde olan bir öğrenci, sınava giren tüm adayların yüzde 98'inden daha başarılı olmuş demektir. LGS'de baraj puanı ise öğrencilerin sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına başvurabilmeleri için almaları gereken minimum puandır. LGS'de baraj puanı 2023 yılında 150 olarak belirlenmiştir.
Deprem bölgesindeki 256 bin civarındaki öğrenciden 67 bini, kendi talepleriyle 71 ilde sınava girecek. LGS 2023 KAÇ KİŞİ FULL ÇEKTİ, 2023 LGS KAÇ BİRİNCİ VAR? Sınava katılan 562 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Yönetmelik maddelerine göre Okul Birincisi olmak için 4 yılın bütünü baz alınarak en yüksek mezuniyet puanına göre Öğretmenler Kurulunca seçilmek gerekmektedir.
LGS, MEB tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” şeklinde isimlendirilen bir sınav modelidir. Bununla birlikte LGS nasıl yapılır, okul seçimi, LGS 2023 ne zaman gibi konular da cevabı merak edilen konulardır.
MEB tarafından açıklanan tarihlere göre LGS 2. tercihleri 24 - 28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.
2023-2024 eğitim dönemi başladı. Bu gelişmenin ardından da 2024 LGS tarihi gündem oldu. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) her yıl sayısal ve sözel oturum olarak düzenleniyor.
LGS Sınavında (0) Sıfır Puan Çeken Türkiye Sonuncusunun Başarısızlık Hikayesi - YouTube.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Yıl sonu puan ortalaması dikkate alınmamıştır. Liselere Geçiş Sınavı, 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında son kez yapılmıştır. Yerini Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı almıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2023 yılında gerçekleştirilecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçığını "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinden erişime açtı. Kitapçıkta, tüm branşlardan örnek sorulara yer verildi.
2024 LGS kalktı mı? LGS sınavının tamamen rafa kaldırılıp yerine başka bir sistem getirilmesi şu an gündemde olmasa bile bu, ilerleyen süreçte böyle bir karar verilmeyeceği anlamına gelmiyor. Hâlihazırda bu konuyla ilgili resmi mercilerden herhangi bir açıklama yok.
MEB'in yayımladığı kılavuz bilgilerine göre devlet tarafından LGS'de ek 100 puan verilmemektedir.
LGS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR? LGS tercih işlemi bireysel olarak https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmî ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir.
Ailem ve öğretmenlerimle aldığımız ortak kararla sadece 2 tercih yaptık. Birincisi Türkiye'nin en iyi lisesi olduğunu düşündüğüm için Galatasaray Lisesi'ydi. İkincisi de Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi'ydi.
Türkiye'nin en iyi lisesi Galatasaray Lisesi olarak açıklandı. Listenin ilk sırasında yer alan okul tam puan olan 500 puan ile 2019 yılında öğrenci aldı. Listenin ikinci sırasında İstanbul Erkek Lisesi 0,06 yüzdelik dilim ile yer alırken listenin üçüncü sırada Ankara Fen Lisesi 0,09 yüzdelik dilim ile öğrenci aldı.
Değişiklikle, sınavı kazanabilmek ve tercihte yapabilmek için en az ortalama 10-12 net bırakarak 160 puan alınması gerekiyor. MEB, kamuoyunda LGS olarak bilinen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OÖKSYS) yapacağı değişiklikleri tamamlayarak 2005 yılı kılavuzunda yer verdi.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri