8. Bonus: Böceklenmiş buzdolabı nasıl temizlenir? Bazen böyle talihsiz durumlar da yaşanabiliyor. Eğer başına böyle bir durum gelirse eline “amonyak” içeren bir yüzey temizleyici alarak dolabı fısfısla ve temiz bir bezle buzdolabını sil.
Bir sprey şişesinde, üç ölçü suyu bir ölçü beyaz sirke ile karıştırın ve boş buzdolabının içine püskürtün. Sirke, buzdolabının içini parıl parıl yaparken kötü bakterileri de uzaklaştıracaktır. Buzdolabı contalarına ve girinti olan noktalara dikkat edin, çünkü bunlar genellikle göz ardı edilir.
Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz. Evinizde karbonat yoksa sirke de kullanabilirsiniz.
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Buzdolabının dışını silmek için de hazırladığınız karbonatlı sirkeli sudan yararlanabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Sirkeli Su Karışımı
Buzdolabında temizlemek istediğiniz alanı sirkeli suyla temizleyebilirsiniz. 1 ölçek suya 1 ölçek sirke ekleyerek karışım yapabilirsiniz. Bu kötü kokuların ve bakterilerin kısa sürede yok olmasını sağlayacaktır.
Sirke raf ömrü uzun olan bir sıvı olduğundan soğuk ve karanlık ortamda saklanırsa kolay kolay bozulmaz.
Bunun nedeni gıda ürünlerinin açıkta bırakılmasıdır. Açık halde duran gıdaların üzerine sinekler tarafından kurtçuk yumurtası bırakılır. Bu yumurtalar zaman içerisinde kurt halini alır.
Köpek şampuanın varsa kurtçukları öldürmek için bir permetrin solüsyonu yapabilirsin. Çamaşır suyun varsa bunu ucuz ve etkili bir kurtçuk öldürücü olarak kullanabilirsin. Karbüratör temizleyicin varsa bununla güçlü bir kimyasal temizleyici yapabilirsin.
Buzdolabı Temizliğinde Çamaşır Suyu Kullanılmalı mı? Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Bezi karbonatlı suya batırın ve buzdolabının içini, rafları ve dış yüzeyini güzelce silin. Ardından diğer bezi saf suya batırarak aynı işlemi tekrar uygulayın. Saf su sirke ve karbonatın buzdolabından çıkmasını sağlayacaktır. Temizleme aşamasında kimyasal ürün kullanmamaya çalışın.
Buzdolapları asla yıkanmaz.
Temizlik ve dezenfeksiyon hizmeti ozonlama metodu ile uygulanır. Randevu gününde, müşteriden istenen, buzdolabının ekiplerimize tüm elektrikle bağlantıları kesilerek ön temizlik yapılmış şekilde boş ve buzluk kısmındaki buz eritilmiş olarak teslim edilmesidir.
Sirke dolap içine yerleşen lekeleri çözecektir. Ayrıca dondurucu kısmındaki buzların daha kolay erimesini sağlayacaktır. Rafları temizledikten sonra aynı karışımı dondurucu kısmı için de kullanabilirsiniz. Buzdolabı kapağını da bu karışım ile silmenizi tavsiye ederiz.
Ozonlama 5000 Mg kapasiteye sahip makineler ile yapılır. Ozonlama ve nötralize işlemi ortalama 10 dakika sürer. Bu işlem sonrasında dolabın kapakları açılarak 5 dakika havalandırılması sağlanır. Hizmet sonunda buzdolabındaki üreyen bakteriler öldürülüp, buzdolabı kötü kokusu yok edilir.
Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin. Tahta spatula ise sirke yönteminde olduğu gibi nazik hareketlerle buzları temizleyin.
Mikroskobik yumurtalar bulunduran yiyecek, içecek veya parmaklar yoluyla ağza taşınabilir. Yutulan yumurtalardan çıkan larvalar, ince bağırsakta birkaç hafta içinde yetişkin kurtlara dönüşür ve daha sonra kalın bağırsağa giderek yerleşir. Kıl kurdu yumurtaları, kirli ellerde, yüzeylerde ve nesnelerde bulunabilir.
Kurtlar hava alan veya almayan her ortamda oluşabilir. Gıdalarda yer alan bakteriler, zamanla yumurta bırakabilir. Oluşan yumurtalar zamanla gıdaların tüketilmemesi nedeniyle, kurtlara dönüşebiliyor. Kurtların oluşmasını engellemek için, uygun olan koşullarda saklanması gerekiyor.
Kurtçuklar soğuktan hiç hoşlanmaz ve yalnızca sıcak alanlarda yaşamayı severler. Bu yüzden soğutucularda saklanan gıdalarda kurtlara rastlanma olanı düşükken açık alanda bırakılan yiyecekler kısa bir süre içerisinde kurtlanmaya başlar.
Bunların hepsini ilk gün tabi ki yemiyor ancak boğup bırakma aslında yabani hayvanların yaptıkları besinin azaldığı dönem için takviye yapmak için bir tür taktik. Yani kurtlar, özellikle kışın yemek az geldiğinde veya besin kıtlığı başladığında beslenmesini bu şekilde sağlamak istiyor.
Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir. Böceklenen un, geniş bir tepsiye alınarak havalandırılır ve böcekleri ayıklanarak kullanılabilir. Böceklenen un elenerek de temizlenebilir.
Zamanı geçen ve yemeklerin iyi şekilde saklanmaması sonucunda, kurtlanma görülebiliyor. Yiyeceklerin en iyi şekilde saklanması gerekiyor. Ağzı açık ve dışarıda olan yemekler, kısa süre içinde havayla temasa geçerek bakteri üretecektir. Kurtlanma durumuna önlem almak için yemeklerin iyi saklanması gerekir.
Eğer ki sirke oldukça parlak renge sahipse, berraksa ya da içince tortu mevcut değilse o sirke, organik sirke değildir. Doğal organik sirke olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise yoğun asetik kokusudur. Sirke şişesi çalkalandığında bulanıklaşıyorsa ya da köpükler oluşuyorsa, doğal sirke olduğu anlaşılır.
Sirke anasını serin ve karanlık bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
2. Mutlaka cam kavanoz ya da cam kap kullanın, plastik kaplar uygun değildir. Eskiden toprak kaplarda karışımın her yerden hava alması sağlanarak yapılırmış, ama günümüz ev koşullarında cam kavanoz en iyi seçenek olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri