" Yer verilen açıklamalara göre, mükelleflerin vergi levhalarını internet vergi dairesinden 31.05.2023 Çarşamba gününe kadar yazdırmaları gerekmektedir. Vergi levhalarının işyerinde bulundurulmadığının tespiti halinde, her bir tespit için 1.100 TL (2023 yılı için) özel usulsüzlük cezası kesilmektedir.
Şahıs Şirketi Vergi Levhası Kaç Günde Çıkar? Gelir ya da kurumlar vergisine tabi mükelleflerin vergi levhası 1 ay içerisinde çıkar. Şahıs şirketleri ise kuruldukları gün içerisinde vergi levhası alabilirler.
Gelir vergi levhası ya da kurumlar vergi levhası için gerekli olan süre 30 iş günüdür. Ancak, şahıs şirketleri için gerekli olan vergi levhası 1 iş günü içerisinde alınabilir.
Mükellefler, internet vergi dairesinden kendileri ya da mali müşavirleri aracılığıyla vergi levhalarını alabilirler. Gelir vergisi mükellefleri 1 Nisan tarihinden itibaren, kurumlar vergisi mükellefleri ise 1 Mayıs'tan itibaren vergi levhalarını, Mayıs ayının son gününe kadar alabilirler.
Vergi levhaları sistem tarafından internet vergi dairesi hesaplarına aktarıldıktan sonra mükellefler, her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi levhasını almak zorundadırlar. Vergi levhası almak ve bulundurmak zorunda olan mükelleflerin vergi levhalarını, 31 Mayıs 2023 günü sonuna kadar yazdırmaları gerekmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Vergi Levhaları, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Yıllık beyannamelerinin verilmesinden itibaren 31 / Mayıs'a kadar GİB İnternet Vergi Dairesi sisteminden oluşturulacaktır.
Vergi levhası almak için https://intvrg.gib.gov.tr adresinde kullanıcı girişi bölümünden size ait bilgilerin bulunduğu sayfaya giriniz. Burada “sorgulamalar” sekmesini tıklayın. Açılan pencerede yer alan seçeneklerden “Vergi Levhası Oluşturma” seçeneğini tıklayınız.
Yeni kurulan bir şirketin sicil tasdiknamesinde görülen tarihi örneğin; 3 ocak 2018 tarihi olsun. Eğer vergi dairesi yapmış olduğu yoklama işleminde fiili tarihin 25 ocak 2018 tarihi olduğunu tespit ederse bu durumda işe başlama tarihi 25 ocak 2018 tarihi olacaktır.
Evet. Kazançlarını basit usulde tespit eden mükellefler de vergi levhası bulundurmak zorundadırlar.
•YENİ İŞE BAŞLAYANLARDA VERGİ LEVHASININ ALINMASI
Gelir/kurumlar vergisi mükellefi olup yıl içinde işe yeni başlayan mükellefler vergi levhalarını mükellefiyet tesisinden itibaren 1 ay içinde internet vergi dairesinden yazdırmak suretiyle veya bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla alacaklardır.
Vergi Levhası Yazdırma Süresi 31 Mayıs 2022 Günü Sona Eriyor.
Gerçek usulde ise stopaj, KDV gibi diğer vergileri de ödemekle yükümlüdür. Basit usulde vergilendirme 2022 yılı için bu tutar büyükşehir belediyelerinde 15.999 TL'ye, büyükşehir olmayan yerlerde ise 9.999 TL olarak belirlendi.
27 Mayıs 2011 tarih ve 27946 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:408) uyarınca işyerlerine Vergi Levhası ve “Fiyatlarımıza Katma Değer Vergisi Dahildir” ibaresi taşıyan levhaların asılması zorunluluğu kaldırıldı.
işe başlama tarihinden itibaren 10 gün içinde bildirilmesi gerekmektedir. ► İşe başlama/işi bırakma bildirimi ile değişiklik bildirimlerine ilişkin dilekçeler, www.gib.gov.tr internet sayfasındaki “Dilekçematik” bölümünden edinilebilmektedir.
Kanunlarla üzerlerine vergi borcu yüklenen kişiler mükellef sayılır. Bir kimsenin vergi mükellefi olabilmesi için vergiye tabi olayın ilgilinin şahsında meydana gelmesi gerekmektedir. Örneğin, bir şirketin satışları sonucu gelir elde etmesi, vergiye tabi bir olayın doğması anlamına gelecektir.
Vergi Levhası Bulundurma Mecburiyetini Yerine Getirmeyenler Hakkında Vergi Usul Kanununun 353 üncü maddesi hükmü uyarınca özel usulsüzlük cezası kesilecektir. Konu hakkında detaylı bilgile 408 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer verilmiştir.
Vergi levhası nasıl alınır? a) Vergi levhası İnternet Vergi Dairesinden alabilirsiniz. b) Yeminli Mali Müşavir vasıtasıyla alabilirsiniz. c) Varsa bağlı bulunduğunuz Esnaf/ Sanatkarlar Odasından alabilirsiniz.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
e Devlet üzerinden vergi levhası oluşturabilir miyim? Gelir İdaresi Başkanlığı bilgi işlem sistemi e-devlet ile entegre şekilde çalışır. Bu sayede GİB üzerinden e devlet vergi levhası alınabilir.
Mükelleflerin vergi levhasını bulundurmak mecburiyetinde oldukları yerlerde yapılan denetimlerde bulundurma mecburiyetine uyulmadığının tespit edilmesi halinde, Vergi Usul Kanununun 353 üncü maddesi uyarınca her bir tespit için uygulanacak özel usulsüzlük cezası 2022 yılı için 500 TL olarak belirlenmiştir.
E-devlet internet adresine tıkladıktan sonra açılan ekranda bulunan bilgi formunu doldurmanız gerekmektedir. Adınız, soyadınız, baba adınız, doğum yeri ve doğum yılı bilgilerinizi sisteme girdikten sonra açılan ekrandan vergi kimlik numarası alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri