-Sirke ve su karışımı işe yarayabilir ama lekeleri çıkarmak zaman alabilir. -Gyeon water spot remover özellikle taze lekelerde iş görüyor. -Nanolex Final Finish hem taze hem de beklemiş olan lekelerde iş görüyor. Beklemiş lekeler için biraz beklemek ve birkaç defa uygulama yapmak gerekebiliyor.
Kireç ve su lekeleri, asitli temizleyicilerin yardımıyla temizlenebilir. Lekelerin olduğu bölgeye asidik temizleyici uygulayın. Asidik temizleyici, bulaşık deterjanından daha fazla etki gösterir, ancak bu sürece dikkat etmelisiniz.
Gelin, bu sorunun yanıtını hep birlikte öğrenelim. Sirke: Beyaz sirke, kireç lekesini çıkarmak için doğal bir çözümdür. Sirkeyi bir sprey şişesine koyun ve kaportanın üzerine püskürtün. Birkaç dakika bekletin ve sonra bir bezle silin.
Elbise veya gömlekteki pis bir noktayla uğraşıyorsanız biraz Persil deterjan uygulayın ve hafifçe ovarak lekeye yedirin. Yıkamadan önce birkaç dakika yerleşmesini bekleyin. Giysi tamamen sert su lekeleriyle kaplıysa, Persil deterjanla soğuk suyu karıştırın ve giysiyi en az iki saat bu karışıma batırın.
Limon suyu: Limon suyu da kurumuş kireç lekelerini çıkarmak için etkili bir yöntemdir. Bir limonun suyunu sıkın ve lekenin üzerine dökün. Yaklaşık 10-15 dakika lekeyi bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
İlgili 38 soru bulundu
Bu noktada sade su yerine deterjanın üzerini sirkeli ya da limonlu su ile ıslatarak temizlemek daha etkili bir çözümdür. Özel olarak kireç için üretilmiş olan deterjan ya da temizlik malzemelerini kullanarak da temiz bir sünger ya da bez yardımı ile kireç lekesini temizlemek mümkündür.
Evinizde bulunan limonu yarıya bölerek musluğunuzu çok sert olmayan hareketlerle temizleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra limon suyundan faydalanmak da mümkün. Birkaç damla limon suyunu suyla karıştırarak da kireçler üzerine kullanabilirsiniz. Bu sayede musluklarınız kireçli görüntüden kurtulacaktır.
SİRKE VE KARBONAT MUCİZESİ
Duş teknesine, küvete ve duşa kabine bu karışımdan bolca sıkın. Ardından bölgeyi iyice fırçalayın ve en az 1 saat boyunca bekletin. Beklettikten sonra tekrar fırçalayın ve sıcak su ile lekelerin olduğu bölgeyi durulayın. Bir süre sonra sarı lekelerin artık tamamen çıktığını göreceksiniz.
Duş başlığı, duş kablosu, musluklar ve kapı kolları gibi metal alanlardaki su lekesini gidermek için eşit miktarda sirke ve su karışımından yararlanabilirsiniz. İnatçı lekeler için ise endüstriyel kullanıma uygun olarak üretilen paslanmaz çelik temizleyicileri veya cilaları kullanabilirsiniz.
Türkiye'deki çoğu evde, beyaz lekelerin görüldüğü küvetler ve fayanslar, cam duş kapıları, duş başlıkları, armatürler ve lavabolar üzerinde sert su kireçli bir mineral birikintisi bırakır.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Piyasada ev temizliği için satılan kireç çözücüler kesinlikle araç üzerinde kullanılmamalıdır çünkü ev temizliğinde kullanılacak yüzey aracınızın yüzeyleri kadar hassas değillerdir. Kireç çözücüler çok güçlü temizleyiciler oldukları için çözümü olmayan sonuçlar doğurma ihtimali oldukça yüksektir.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
BEYAZ SİRKE
Fayansta oluşan su lekesi için sirkeden yardım alabilirsiniz. Bir kabın içine bir ölçü ılık su ile bir ölçü sirke koyun. Fayansları hazırladığınız bu karışım ile iyice silin. Ardından fayansı bu karışıma batırdığınız bulaşık süngeri ile silin.
Su lekelerini ve parmak izlerini paslanmaz çelik yüzeylerden çıkarmak için cam temizleyici kullanabilirsiniz. Yüzeye eşit miktarda püskürtün ve mikrofiber bir bezle silin. Daha sonra, suyla durulayın ve kuru yumuşak bir havluyla kurutun.
Kireç çözücü ürünü metal yüzeye uygulayın ve lekeye nüfuz etmesine izin verin. Endüstriyel kireç temizleyicimizi 5-10 dakika beklemek yeterlidir. Sonrasında lekeyi çıkarmak için sünger veya bezle ovun. Eğer leke temizlenmemiş ise biraz daha kireç çözücü ürünü uygulayın ve tekrar ovun.
Otomobilin üzerinde su lekeleri oluşmuşsa otomobili serin bir havada ve gölge bir yerde önce bol su ile ıslattıktan sonra bu lekelerin üzerine sirkeli bez koyarak kirecin çözülmesi sağlanmalı, ancak bunu yaparken 4-5 dakikada bir su ile yıkayarak sirkenin boyaya ve plastik kısımlara zarar vermesi önlenmelidir.
Çelik tencere temizliği ve parlamasında en etkili yöntem sirke ve tuz olmaktadır. Yarım bardak sirke ve yarım bardak tuz, tencere içini tamamen dolacak şekilde su ile kapladıktan sonra içine malzemeler içine dökülür. Ardından bu karışım ateşte 1 dakika kadar kaynatılır. Ardından bol su ile yıkanması yeterli olacaktır.
Su ve bulaşık deterjanı karıştırılmış bir kabın içine küçük metal eşyaları koyup biraz bekletilir. Çizilmelere engel olmak için yumuşak bir fırça yardımı ile fırçalanır. Metaller durulanır ve yumuşak bir bez yardımı ile kurutulur. Bu yöntem metallerin yüzeyindeki kullanıma bağlı kirleri ve kararmaları temizlenir.
Klozete yaklaşık 1 bardak kabartma tozu ekleyin, ardından 1 ila 2 bardak sirke daha ekleyin. Bu bir köpürme yaratacaktır. Çözeltiyi yaklaşık 10 dakika bekletin. Çözeltiyi klozetin her yerine uygulamak için bir tuvalet fırçası kullanın ve çözeltiyi su hattının üzerindeki lekelere uyguladığınızdan emin olun.
Bir miktar sirkeyi bulaşık süngerine dökün. Küvetinizi ovalayarak dairesel hareketlerle silmeye başlayın. Bu uygulamayı sık sık yapmayın. Yüzeyler zarar görebilir. 2 haftada bir yapmanız yeterli olur.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Karbonat sirke Etkili doğal temizlik malzemelerinden biri olan karbonat ile sirke kireç temizlemede oldukça başarılı. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçli çaydanlık içine dökün. Çaydanlığın yarısını su ile doldurun ve kaynamasını bekleyin. Kireçler kısa süre içerisinde çözülecektir.
Hatta suyun kaynatılmış olması demek içerisinde bulunan kalsiyum, magnezyum ve karbonat kireç haline dönüşerek çöker. Bu işlem sırasında sudaki mineralde ortadan kalkmış olacaktır. Uzmanların araştırmalarına göre kaynatma işlemi sırasında sudaki ağır metaller ve klor ortadan kalkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri