2024 yılı Ekim ayı itibariyle, Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalara göre askerlik süresi uzatılmayacaktır. 2023 yılında yapılan değişiklikle birlikte, tüm askerlik süreleri 6 ay olarak belirlenmiştir. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak uygulanmaktadır.
ASKERLİK 12 AY MI OLDU 2024? Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Ay kesri 1 gün dahi olsa 1 ay kabul edilerek 1.785 TL ücrete tabi olacak. Örneğin, yoklama kaçağı durumuna düştükten 24 ay sonra bedelli askerlik başvurusu yapan bir kişi 122.351 TL'ye ilave olarak ayrıca 42.835 TL daha ödeyecek. Toplam ödeyeceği tutar 165.186 TL olacak.
Milli Savunma Bakanlığı hali hazırda askerlik hizmet süresinin uzatılmasına yönelik olarak MSB tarafından yapılan bir çalışma bulunmadığı bildirildi. ASKERLİK 12 AY MI OLACAK 2024? Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi.
Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Askerlik hizmet sürelerini, ihtiyaca göre bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya Cumhurbaşkanınca karar verilebilecek. Bu şekilde belirlenen hizmet süresi 6 aydan az olamayacak.
İlgili 33 soru bulundu
Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi altı aydır. Erbaş ve erlerden istekli olanlar, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesi ile terhise hak kazandıkları tarihten itibaren altı ay süre ile sınırlı olmak üzere askerlik hizmetlerine devam eder ve bu sürenin sonunda terhis edilirler.
Lise veya dengi okullara devam edenlerin erteleme hakkı en çok 21 yaşına kadardır. b. Yüksek öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı en çok 30 yaşına kadardır. c. Lisans üstü öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı ise en çok 32 yaşına kadardır.
Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır. Askerlik süresinin uzatılmasına ilişkin herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
19 yaşında askerlik yapılmaz. Türk Silahlı Kuvvetleri 20 yaşından küçük kimseyi askere almaz. Reşitlik yaşı her ne kadar 18 olsa da 20 yaşına gelmeyen kişilerin askere gitmesi mümkün değildir.
Bedelli askerlik koşullarını taşıyan ve kredi değerlendirmesi uygun bulunan müşterilerimiz farklı vade seçenekleri ile 15.000 TL'ye kadar ve 36 aya varan vadeler ile kredi kullanabileceklerdir. Krediden yararlanmak isteyen müşterilerimiz talep etmeleri halinde 3 aylık ödemesiz dönem imkânından da yararlanabilecektir.
Bedelli yapmayan bütün askerler için askerlik süresi 6 ay olup, gün olarak 180 gündür. Bu sürenin ilk 1 (bir) ayı acemi birliği, diğer 5 (beş) ayı ise uzmanlık dönemidir. Şu anki sisteme göre normal erler 28 günlük acemi süresinin ardından yemin etmekteler.
Türkiye. Türkiye'de zorunlu askerlik mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki her erkek 20 yaşına geldiğinde ilk askerlik yoklamasını yaptırır. Günümüzde askerlik süresi 6 aydır. 26 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe giren yeni askerlik kanunu ile bedelli askerlik kalıcı hâle getirilmiştir.
2024 yılı Ekim ayı itibariyle, Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalara göre askerlik süresi uzatılmayacaktır. 2023 yılında yapılan değişiklikle birlikte, tüm askerlik süreleri 6 ay olarak belirlenmiştir. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak uygulanmaktadır.
Bu süre içerisinde başvuru gerçekleştiren adayların askerlik yerleri ve tarihleri başvuru yaptıkları yılı takip eden Ocak ayının ikinci haftasında açıklanır. (Örneğin Ocak 2023 ve Aralık 2023 yıllarında bedelli başvurusu yapmış olan iki adayın da askerlik yapacakları yerler ve tarihleri Ocak 2024'te açıklanacaktır.)
* 24 Ocak 1963: Askerlik süresi 24 aya düşürüldü. * 27 Temmuz 1970: Askerlik süresi 20 aya indirildi. * 09 Temmuz 1984: Askerlik süresi 18 aya indirildi. * 11 Temmuz 1992: Askerlik süresi 15 aya indirildi.
Bedelli askerlik, 26 Haziran 2019'da yeni askerlik kanunu ile kalıcı hale geldi. Bu kapsamda bedelli askerlik 28 gün yapılmaktadır.
*18.2.2021 tarihli ve 7281 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40'ıncı maddesi değiştirilmiş ve uzman erbaşların yasal yaş sınırı 57'den 60'a çıkarılmıştır.
Bu kapsamda; (a) Öğrencilerin askerlikleri, bir defada okulun azami öğrenim süresi kadar, bu süre sonunda mezun olamayanların ise öğrenime devam ettikleri sürece her eğitim öğretim yılının en az bir döneminde kayıt yenilemiş olmak şartıyla birinci fıkradaki yaş sınırı sonuna kadar ertelenir.
Muayenesini 2022 yılında yaptıran yükümlüler 2023 yılında asker olacaklar. Bir başka deyişle 2003 doğumlular en erken 2023 Şubat celbinde asker olabilecek diyebiliriz. Bu tarihten önce asker olmaları mümkün değildir.
01 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir. 3. Ayrıca 2004 ve daha yaşlı doğumlulardan; erteleme hakkı bulunmasına rağmen erteleme hakkını kullanmadan veya erteleme süresi içerisinde silahaltına alınmak isteyenlerin yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.
b. Özel statü kapsamında olup statülerini koruyarak askerlik çağı dışına çıkanlar (49 yaşını dolduranlar) askerlikten muaftırlar. Muafiyet belgesi ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğüne müracaat edilerek alınacaktır.
Askerlik vazifesinin yerine getirilmesi o an için mümkün değilse kişiler tecil işlemi yaptırarak askerlik vazifesini daha ileri bir tarihe erteleyebilirler. Kişiler 2 defa tecil işlemi yapamazlar.
İki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek astsubay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve astsubay astçavuş naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri