Tebbet suresi düşmanlıktan bahsettiği için düşmana karşı da okunabilen bir suredir. Bazı alimler, savunduğu davasında haklı olan bir kişinin düşmanı için bu sureyi okunmasının çok faydalı olduğunu dile getirir. Düşmanlık için 1000 defa Tebbet suresi okunduğunda düşmanın helak olduğu bilinir.
-Nazar değen ve nazardan korunmak isteyen kimseler okuyabilir. -Düşmana karşı 1000 defa okunması halinde düşmanın helak olacağı bildirilmektedir. -Haksız duruma düşen kişilerin Tebbet suresini okuması haklarını almalarına yardımcı olur. -Kötü niyetli insanların emellerine ulaşmasına mani olmaktadır.
Kahrolsun, kurusun anlamlarına gelen surenin birçok fazileti belirtiliyor. 7 kez okunması halinde her türlü hastalıktan kurtulmaya yardımcıdır. Nazar değen kişiler için okunabilir. Zalim düşmana karış 1000 kez okunduğunda düşmanın helak olacağı belirtiliyor.
Ali'nin bir rivayetine dayandırılan iddiaya göre surenin yaptıkları antlaşmaları bozan paganlara bir uyarı niteliği taşımasından dolayı başına besmele yazılmamıştır. Besmelede Allah'ın şefkat ve affedici sıfatını vurgulayan iki isim olmasından dolayı paganlara affın ve şefkatin söz konusu olmamasıdır.
Namazlarımızda Tebbet süresini öğle namazının sünnetlerinde, ikindi namazının sünnetinin 3. rekatında, Vitir namazının 3. rekatında okuyabiliriz. Tebbet suresi uykusunda korkarak uyanan kişiler yatmadan üç kere okuduklarında o gece rahat bir uyku çekerek korkularından uzak bir gece geçirirler.
İlgili 23 soru bulundu
Tebbet Suresi Abdestsiz Okunur Mu? Abdest olmadan zikir çekildiği gibi dua da okunur. Ayrıca, bir sure veya dua ezberinizde varsa onu abdestsiz okuyabilirsiniz. Tebbet suresi okunuşu da diğer sure ve dualar gibi ezberden abdest olmadan yapılabilir.
Tebbet Suresi (Arapça: سورة المسد), Kur'an'ın 111. suresidir. Sure, 5 ayetten oluşur. Sure, ismini, ilk ayetinde geçen ve "kurusun" anlamına gelen "tebbet" kelimesinden alır.
Neml Suresi (Arapça: سورة النّمل) Kur'an'ın 27. suresidir. Sure 93 ayetten oluşur. İki kez besmele geçen tek sure Neml suresidir.
Tebbet sûresi'ndeki bedduaya gelince:
Bu sûrenin mana şümulünde Ebu Leheb'in zatında kıyamete kadar onun zihniyetinde ve İslâm'a zıt olan insanların durumu açıklanmıştır. Ebu Leheb bunlardan birisidir.
Konusu. Sûrede Hz. Peygamber'in amcası olup ona karşı düşmanca davranışlar sergileyen Ebû Leheb ve karısı eleştirilmekte, onlar gibi servet ve gücüne güvenenlerin acı sonu bildirilmektedir.
Bu sûrenin namazda okunmayacağı ile ilgili hiçbir hüküm yoktur. Özel bir hassasiyete de gerek yoktur. Şefkatimizi Cenâb-ı Hakk'ın şefkatinden ileriye sürmek, her şeyden önce Cenâb-ı Hakk'a karşı hürmetsizlik ve edepsizlik olur. Bu sûre Asr-ı Saadetten beri diğer sûreler gibi namazlarda sırası geldikçe okuna gelmiştir.
Ebû Leheb Hz. Peygamber'i her yerde takip ederek sözlerini yalanlamaya, onun bir sihirbaz ve yalancı olduğunu, kavmini birbirine düşürdüğünü, sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini söylemeye devam etti. Kendisinin ve karısının Resûl-i Ekrem'i rahatsız eden bu hareketleri üzerine Tebbet sûresi nâzil oldu (bk.
Meal (Kur'an Yolu)
Ebû Leheb'in elleri kurusun! Kurudu zaten. Ona ne malı fayda verdi ne de kazandığı başka şeyler.
* Her gün 7 kere okumaya devam eden kimse kalp sıkıntısından kurtulur, bol rızka kavuşur. * Bir kimse beş vakit namazın ardından okumaya devam ederse, Allah'u Teala o kimsenin her işini kolaylaştırır. Kederli bir durumda ise, ferahlığa çıkarır. Beklemediği yerden kendisine rızık ikram olunur.
İhlas suresini hem sabah hem de akşam sürekli olarak okumak kişiyi sıkıntılardan kurtaracak ve belalara karşı koruma altına alacaktır. Her akşam evine girerken İhlas suresi okuyan kişinin evine yoksulluk girmez, bolluk bereket oluşur. Arefe günü İhlas suresinin okunması da yine hayırlı faziletlerden biridir.
Kafirun suresini okumanın en önemli fazileti kişiyi şirkten korumasıdır. Kafirun suresini çok okuyan kişi şirk ve inkardan uzaklaşmaktadır. Kafirun suresini anlamını bilerek ve inanarak okumak imanı arttırmaktadır. Kafirun suresini okumak rızkı ve bereketi arttırmaktadır.
Örneğin Kur'an-ı Kerim'de geçen bir sure ile lanetlendiği iddia edilen Ebu Leheb'e, Hz. Ömer'e, Peygamber'in amcası Ebu Talib'e, Peygamber'in amcalarından Hz. Abbas'a dair paylaşımları bunlardan sadece bazıları.
Kendisinin ve karısının Muhammed'i aşırı rahatsız eden ve ona zorluk çıkaran bu tutumları nedeniyle, bu sıralarda Kur'an'ın 111. suresi olan Tebbet Suresi'nin inişiyle Ebu Leheb ve karısının cehennemlik olduklarını belirten ayetlerin geldiğine inanılır.
Babanın bedduası kabul olur mu? -Evet, babanın bedduası kabul olur. Onun için babanızın bedduasını hak etmemeye gayret ediniz.
Tevbe sûresinin Enfâl'den sonra kaydedilmesini emretmiş, fakat besmele yazılmasından söz etmemiştir. Resûlullah sûrenin nüzûlünden bir yıl sonra vefat etmiş ve Halife Osman döneminde Kur'an âyetleri mushaf haline getirilirken de Tevbe sûresinin başında besmele yazılmamıştır (krş.
Tevbe Suresi adını Allah'ın kullarının tövbesini kabul edeceğini bildirdiği 104. âyetten almıştır. İlk âyette geçen “berâet” kelimesinden dolayı sûreye Berâe sûresi adı da verilmiştir. Başında besmele olmayan tek sûredir.
Sünnet olduğu yerler: Namazda her rekâtta Fatiha'dan önce, gusletmeye ve abdest almaya, yiyip içmeye, mektup yazmaya ve her faydalı işe başlarken Besmele çekmek sünnettir. Namaz dışında, Fatiha'dan başka bir sure okumaya başlarken de Besmele çekmek sünnettir.
Değerli kardeşimiz, Tevbe suresinin ilk ayeti okunurken besmele çekilmez; ancak diğer ayetleri okurken besmele çekilir.
"El Fatiha" denilir ve Fatiha suresi okunur.
Ebû Mansûr el-Mâtürîdî bu hususta şu yorumu yapar: Tebbet sûresinde Resûl-i Ekrem'in hak peygamber oluşunun üç yönlü bir ispatı vardır. Birincisi, ilk inen sûrelerden biri olan bu sûrede Ebû Leheb'in ve karısının cehenneme gireceğinin bildirilmesi ve yaklaşık on yıl sonra ölen Ebû Leheb'in de küfür üzere ölmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri