22 Haftalık Gebelikte Bebek Karnın Neresindedir? Anne karnındaki bebek büyüdükçe rahim de büyümekte ve anne karnında leğen kemikleri arasından yukarı doğru çıkmaktadır. 22 haftalık gebelikte bebek anne karnının orta bölgesine doğru pozisyondadır.
22 Haftalık Bebek Hareketleri
22. hafta bebek hareketleri, anneler için oldukça heyecan verici olabilir. 22 haftalık bebeğin hareketleri hissedilir mi diye soran anne adaylarına evet yanıtını verebiliriz. Çoğu kişi, hamileliğinin 20. haftasından itibaren bebeğin hareketlerini yavaş yavaş hissetmeye başlar.
Hamileliğin 22. haftasında anne adayının karnı, artık dışarıdan fark edilecek büyüklüktedir. Bebeğin haftalar ilerledikçe kilo ve boyunun artması, 5. ayın sonunda anne karnının iyice belirginleşmesine neden olur. Bebeğin içinde büyümesini sürdürdüğü rahim 22 haftalık gebelikte, göbek deliğinin hizasına iyice yükselir.
17 haftalık bebek anne karnında daha büyük bir yer kaplamaya başlamıştır. Büyüyen bebek anne rahmini de genişletmektedir ve rahim annenin vücudunda yukarı, leğen kemiğinden dışarı doğru konumlanmaya başlamaktadır.
22 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri
22 haftalık bebek kollarını, bacaklarını hareket ettirdikçe karnınızda kelebek çırpınışlarına benzer bir his duyabilirsiniz. Hareketleri daha erken hisseden anne adayları, bu haftadan itibaren biraz daha güçlü hissedebilir.
İlgili 31 soru bulundu
Anne adayları, bebek hareketlerini genellikle 16 ile 20. hamilelik haftaları arasında hissederler.
Bebeklerin rahim içinde yaşamaları, annenin hareketlerine ya da çevresel uyaranlara karşı tepkisiz kalmalarına neden olmaz. Aksine, onlar da birçok uyarana karşı tepki verebilirler. Kısacası bebeğiniz, uyaranlara refleks tepkilerini, attığı tekmeler şeklinde ifade eder.
Vücut tipine göre hamilelikte karın sertleşmesi farkı olabilir. Zayıf ve ince vücut yapısı olan anne adaylarında gebeliğin erken döneminde sertleşme görülür. Kilolu anne adaylarında ise üçüncü trimester sonrası bu sorunlar ortaya çıkmaya başlar.
24. hafta, gebeliğin altıncı ayına denk gelmektedir. Gebelikler aylarına göre; birinci, ikinci ve üçüncü trimester olarak üç gruba ayrılır. Bu gruplamaya göre 24 haftalık gebelik ikinci trimesterin sonuna denk gelmektedir.
Siz karnınıza dokundukça kendini güvende hissediyor
Kucaklanma ve sarılma duyusu ile bebek vücudunu kıvrık pozisyona getirir, ellerini orta hatta birleştirir. Parmaklarını emer ve bu şekilde kendini güvende hisseder. Rahim içindeki sabit ve nötr olan sıcaklık da güven duygusunu arttırır.
Buna göre 22 hafta gebelik 5 aylık gebelik anlamına gelir. 40.haftanın sonu ise 9 ay 10 gün olarak kabul edilir.
5. ayın içerisinde olan annemizin o ay içerisinde haftada yarım kilodan toplamda 2 kilo alması beklenir. Annemiz 20 haftalık gebeliğin sonunda gebeliğin başından beri ortalama olarak toplamda 4,5 kilo civarında kilo almış olmalıdır. Hamilelik boyunca toplam kilo alımı ortalama 11 – 14 kilo aralığında olmalıdır.
18-22. haftalarda ayrıntılı ultrason, uterin arter Doppler kan akımı ölçümleri, 35 yaş üzeri gebelere amniosentez, kalpte anomali şüphesi olan gebelerde 20-24. haftalarda fetal ekokardiyografi, 24-28. Glukoz testleri, tam kan sayımı, tam idrar tahlili yapılıyor.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
22 Haftalık Bebek Görüntüsü
Bebeğinizin göz kapakları henüz sımsıkı kapalı olsa da iris oluşmuştur. Bununla birlikte pigmentasyon tamamlanmadığı için göz rengi belli değildir. Bu hafta aynı zamanda çene bölgesinde dişler de oluşmaya başlar. 22. haftada bir önceki haftaya göre mimikler de daha belirgindir.
21 haftalık gebelikte bebek nerede durur? Anne karnında bebeğin güvenli bir şekilde büyümesini sürdürdüğü rahim, hamileliğin 21. haftasında orta karın seviyesine kadar gelir. Rahim, 20. haftadan önce göbek deliğinin altındadır.
Anne karnında bebeğin güvenli bir şekilde büyümesini sürdürdüğü rahim, hamileliğin 20. haftasında tam göbek deliğinin hizasına gelmiş olur. Yani 20. haftalık bebek anne karnında tam göbeğin ortasındadır.
Bebek hareketleri ilk hamilelikte 19-21. haftalar arasında ve sonraki gebeliklerde daha erken hissedilmeye başlanır .
GEBELİKTE 6. AY (~22-26. HAFTALAR).
Rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelikler, amniyon mayiinin fazla olması, rahmin yapısal anormallikleri, rahim iç tabakası (desidua) içine kanamalar, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik mekanizmaların erkenden tetiklenmesi erken doğumun başlıca nedenleri arasında sayılabilir.
Yine ilk aylarda rahim duvarı belirgin şekilde kalın ve serttir ama gebelik ilerledikçe rahim sıkılık ve direncini kaybederek yumuşak, ince bir kas kesesine dönüşür. Son aylarda bu incelme sayesinde rahatlıkla bebeğinizi dışarıdan hissedebileceksiniz.
Anne karnındaki bebeğin vücudundaki kemikler şekil almaya başlar ve gebemizin karnında doğal olarak sertleşme gerçekleşir. Mide ve karın bölgesinde bebeğin iskeleti geliştikçe karnı sertleşmeye başlar. Anne adayı gerginlik hisseder.
İlk gebelikte, 18-22. haftaya kadar ilk hareket hissedilebilirken, ikinci ve sonraki gebeliklerde, 16. hafta kadar erken hissedilebilir. Bebek hareketleri, ilk hissedildiğinde, kelebek kanat çırpıyor gibi, bağırsak gazı rahatsız ediyormuş gibi ya da patlayan mısır gibi hafif hareketler olarak algılanacaktır.
Bunun sebebi, kalp atım hızının artması, kan hacminin artması ve tüm vücuttaki damarlarda, kan akımına karşı direncin azalmasıdır. Kalp atım hızı istirahatta ortalama dakikada 10 atım artar. Büyüyen rahmin etkisiyle, ortalama 4 cm yukarı itilen diyafram, kalbi sola ve yukarı doğru ittirerek, kalbin aksını değiştirir.
Bebeğin normal sınırlarda hareket etmesi yeterlidir,daha fazla hareket etmesi yada 2 saatte 10 defadan daha çok hareket etmesi bebek hakkında iyi yada kötü bir anlam ifade etmez. Anne yemek yediğinde, tatlı yiyecek ve içecekler tükettiğinde bebek hareketlerinde artma olması sık rastlanılan bir durumdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri