220 Ohm 1/4W Direnç 220R Direnç; elektronik devrelerde akım sınırlama, gerilim bölme, hassas devre elemanlarını aşırı akıma karşı koruma işlevi gören en önemli devre elemanıdır.
Kırmızı - Kırmızı - Kahverengi - Altın.
0.25W değerine kadar enerjiye dayanıklı 220R ohm dirençtir.
220R 1/4W Direnç (10 Adet) 220 Ohm.
Direnç Ne İşe Yarar? Direnç, elektronik devrede sistemin akımını sınırlar ve onu belirli bir değerde tutar. Bunun yanı sıra hassas olan devre elamanlarının üzerinden yüksek akımlarını geçmesini engellemektedir. Beslenme gerilimi ve beslenme akımını da bölmek için kullanılır.
İlgili 24 soru bulundu
Direnç, bir elektrik devresinde akım akışına karşı oluşan etkinin ölçümüdür. Direnç ohm olarak ölçülür ve Yunan alfabesindeki omega harfi (Ω) ile gösterilir. Ohm, adını gerilim, akım ve direnç arasındaki ilişkiyi inceleyen bir Alman fizikçi olan Georg Simon Ohm'dan (1784-1854) almıştır.
Ohm (simgesiː Ω), adını Alman fizikçi Georg Ohm'dan alan, bir iletkenden geçen elektrik akımına karşı iletkenin gösterdiği direncin birimidir. 1917 civarında bir laboratuvardaki tek ohm standart direnci. Ohm, elektriksel direncin ölçüldüğü bir birimdir.
220 Ohm 1/4W Direnç 220R
Direnç; elektronik devrelerde akım sınırlama, gerilim bölme, hassas devre elemanlarını aşırı akıma karşı koruma işlevi gören en önemli devre elemanıdır.
220K Potansiyometre (MPK220)
Potmetre ya da Potans olarak da bilinen potansiyometreler, 3 terminalli ayarlı dirençtir. Direnç değeri 0 ile 220K arasında üzerindeki mili çevrilerek ayarlanmaktadır. Üzerindeki mil tek tur olarak sağa ya da sola çevrilebilir.
Alman fizikçi Georg Simon Ohm tarafından bulunan Ohm yasası elektrik, elektronik ve bilgisayar devre analizinde sıklıkla kullanılmaktadır. Direnç: : Elektrik akımına karşı iletkende gösterilen zorluk derecesi iletken direnci olarak isimlendirilir . SI birim sisteminde birimi ohm (Ω) dur, R ile sembolize edilir.
Watt Nasıl Hesaplanır? Telefonların şarj aleti kaç watt olmalı dediğimizde watt hesaplanırken amper değeriyle volt değerini çarparız. Yani “1 Watt=1 Amper X 1 Volt”dur. Örneğin 5 volt 2 amper değerine sahip bir şarj cihazı 10 watt güce sahiptir.
Genel olarak 1000 Watt gücündeki bir ısıtıcı 1 kw elektrik tüketir.
3v, 20mA lik bir LED' i 12v luk bir kaynağa bağlamamız gereken direncimiz 470 Ohm, 1/2w lık olmalıdır.
Bu renklerin karşılık geldiği rakamlar yan yana konur ve çarpan rengi ile çarpılarak direncin değeri bulunur. Sayı değeri olarak kahverengi 1, Siyah 0 olduğuna göre sayı değeri 10, çarpan rengi olan 3. Renk kırmızı olduğuna göre çarpan değeri 100′dür. Bu durumda direncin değeri 10 x 100 = 1000 Ohm yani 1 Kohm'dur.
Direnç AVO metrenin iki ucuna değdirilir. AVO metrede okunan değer direncin üzerindeki değer ile aynı ise direnç sağlamdır. Aksi halde direnç arızalıdır.
Bir devrede gerilim sabit tutulursa , direnç azaltıldıkça akım da aynı oranda artar. Direncin artırılması da akımın aynı oranda düşmesine neden olacaktır.
Ohm düştükçe çabuk ısınma gerçekleşir pili zorlayarak tabiki. Ohm yükseldikçe sarım artar ısınma süresi uzar ama pamukla temas yüzeyide artacağından dry hit olasılığı düşer. Düşük ohm yüksek ohm arasında son dönemde 1 ohm sınır çizgisidir 1 ohm altına subohm denir ve düşük ohm kabul edilir....
Ohm yani direnç arttıkça geçen akım azalır, ohm azaldıkça geçen akım artar.
Kahverengi - Siyah - Turuncu - Altın
En sonda bulunan altın yıldız renk, direncimizin %5 töleransı olduğunu belirtmektedir.
Direnç ölçer (veya Ohmmetre); direnç, kondansatör gibi elektrik elemanlarının elektrik akımına karşı gösterdiği direnci ölçen ölçü aletine denir.
Yüksek ohm (1-2 ohm civarı) sigara içimi içindir. Duman az çıkar ama aroma yoğundur. Düşük ohm ( 1 ohm altı, 0,5-0.3 ohm gibi) ciğer çekimi gibidir, aroma daha seyreltik olsa da duman daha yoğundur, ciğer çekimi (direk çiğere çekme) için kullanılır.
Dirençler, elektrik ve elektroniğin olmazsa olmazıdır. Gerilim ve akım kontrolünde başat rol oynayan dirençler, kontrollü çıkış sinyali gerektiren devrelerde kullanılır. Işık, sıcaklık, ısı gibi birçok sensörlerde de yine karşımıza dirençler çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri