25 saniyede burunu açmak için, öncelikle dilinizin ucunu, ağzınızın iç kısmının en yüksek noktasına kadar değdirmeye çalışın. Orta ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasına gelecek şekilde ileri ve geriye hareketler yapın. İlk iki adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın.
Yüz ve buruna günde birkaç kez ılık, nemli bir bez tatbik etmek akıntının geçmesine yardımcı olabilir. İlaçlar. Doktor tarafından altta yatan nedene yönelik reçete edilen antihistaminik, dekonjestan ve steroid maddeler içeren çeşitli ilaç ve spreyler burun akıntısının geçmesine yardım eder. Tetikleyicilerden kaçınma.
Bol sıvı tüketimi: Eğer burun akıntısına tıkanıklık da eşlik ediyorsa bol sıvı tüketilerek mukusun atılması kolay hale gelebilir. Bitki çayı içmek: Burunun açılması için bazı bitki çayları da tercih edilebilir. Papatya, nane veya zencefil çayı burun tıkanıklığı durumunda içilebilir.
Burun akıntısında bol sıvı tüketimi, burunu rahatlatmaya yönelik tuzlu su spreyleri, sıcak bitki çayları, burun çevresine uygulanan ılık nemli bez kompresi ve sıcak duş ile buhar solunması burundaki akıntıyı durdurmaya yardım eden yöntemlerdir.
Gribal enfeksiyonlarla beraber de çok fazla görülen su gibi burun akıntısında eğer görülen sümük kanlı vs. değilse korkulacak bir durum yoktur. Genellikle bu şekilde olan burun akıntısı berraktır. Burnun aşırı boşalmasıyla kişi rahatlamaktadır. Ancak yeniden akıntı olunca yine rahatsızlık verici bir durum oluşur.
İlgili 38 soru bulundu
Belirtileri alerji gibi olsa da sebebi bağışıklık sistemi değildir. Sebepleri arasında stres, gebelik, tansiyon ilaçları, uzun süreli burun akıntısı damlası kullanımı, fazla fiziksel aktivite, cinsel ilişki ve sigara dumanı olarak sayılabilir. Bazı kokular ve ilaçlar da tetikleyici olabilir.
PAROL HOT PEDIATRİK; üst solunum yollarının akut enfeksiyonlarına bağlı ateş, burun tıkanıklığı, hapşırma ve burun akıntısı gibi belirtilerinin giderilmesi için kullanılır.
Normal şartlarda 7-10 günlük süre zarfında kendiliğinden geçen nezle; sinüzit, orta kulak iltihabı veya pnömokok gibi hastalıklara sebebiyet verirse iyileşme süresi uzayacaktır. Ayrıca sigara kullanan kişilerde belirtiler daha uzun süre seyredebilmektedir. Soğuk algınlığı (nezle) çoğunlukla grip ile karıştırılır.
Başınızı Yüksekte Tutun
Bu yüzden, mukus başa doğru akar ve nefes almayı zorlaştırır. Bu da muhtemelen sabahları sinüs bağ ağrısıyla uyanmanıza sebep olur. Başınızı birkaç yastık kullanarak yükseltmek sinüslerin daha rahat akmasını sağlayacaktır.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Bal ve limon: Bal ve limon hem bağışıklık sistemini güçlendirici hem de anti-enflamatuar özellikleriyle bilinen doğal maddelerdir. 1 bardak kadar sıcak suya 1 yemek kaşığı bal ve birkaç damla limon suyu ekleyerek içmek burun akıntısını hafifletmeye yardımcı olur.
İLİADİN®, bölgesel bir soğuk algınlığı ilacıdır. Oksimetazolin, kan damarlarını büzücü özellikleri sayesinde burun tıkanıklığının giderilmesini sağlar.
Papaya, portakal, çilek ve kavun gibi meyveler çeşitli C vitamini kaynaklarından bazılarıdır. Burun akıntısını engelleyebilen antibakteriyel maddelere sahiptir.
Tuzlu suyu buruna çekmek, bol su içmek, buhar solumak, sıcak kompres uygulamak ve bulunduğunuz ortamda nemlendirici bulundurmak burun tıkanıklığını gidermenin en hızlı yollarıdır. Burun tıkanıklığını geçirmeye yönelik uygulayabileceğiniz yöntemler şunlardır: Buruna tuzlu su çekin.
Sümük oluşumları, vücuda giren tozların ya da polenlerin atılması için bir mukus salgısıdır. Hastalık dönemleri içerisinde ölü hücreler oluşmaktadır. Bu dönem içerisinde vücutta yer alan ölü hücreler, sümük yoluyla vücuttan atılmaktadır. İnsanlarda, sümüklerin büyük kısmı yutulmaktadır.
Alerjiler burun akıntısının sık görülen sebeplerindendir. Toz, polen, hayvan tüyleri gibi alerjen maddeler alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Alerjiler; baş ağrısı, hapşırık, boğaz ağrısı gibi belirtilere yol açabilir. Solunumla alınan alerjenler ise geniz bölgesini irrite ederek mukus üretimini artırabilir.
Yatak odasının havalandırılması, nem dengesinin sağlanması, gece oluşan burun tıkanıklıklarının azalmasını sağlayabilir. Kişinin genel sağlığının bozulmasıyla birlikte gelişen gece burun tıkanıklığı vakalarında ise uzman bir hekime görünerek odak hastalığın tedavi edilmesi önerilir.
Gripte terlemek ateş düşmesine yardımcı olur. Ancak terledikten sonra ılık duş almakta ve pamuklu ince kıyafetler tercih etmekte fayda var. Terli terli oturmak ya da terin üzerinizde kuruması vücut ısımızı negatif etkiliyor, hastalığın şiddetlenmesine neden oluyor.
Burun akıntısı yaygın olarak görülür ve kendiliğinden iyileşebilir ancak bazı durumlar başka ciddi problemlerin habercisi olabilir.
Yeni Zelanda'daki Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü'nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, Parasetamol içeren ilaçların aslında her yıl milyonlarca kişiyi etkileyen grip hastalığının atlatılmasında hiç bir etki göstermediğini, hastaların ateşini düşürmediğini ve kendilerini daha iyi hissetmelerini ...
Alerjik rinit için alerji ilaçları kullanın: Eğer burun akıntısının nedeni alerjik rinit ise, alerji ilaçları kullanarak semptomları azaltabilirsiniz. Bu ilaçlar genellikle reçete edilir ve aşırı güçlü olmayan antihistaminikler, kortikosteroid burun spreyleri veya burun damlaları gibi farklı formlarda mevcuttur.
Sıcak duş veya buhar banyosu yapın
Özellikle terlemek gribin yarattığı ateşi düşürmeye yardımcı olur. Ardından alınacak ılık bir duş ise bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak gribin iyileşmesini ve kişinin rahatlamasını sağlar.
Soğuk bir duş almak bağışıklık sistemine güç vererek hastanın soğuk algınlığını atlatmasına yardımcı olur. Sıcak bir duş ise kişiyi rahatlatır, kaslarını gevşetir, ağrıları azaltmaya yardımcı olur ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Böylelikle soğuk algınlığına sahip hastalara da iyi gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri