Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek. Siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.
Bu eğitim için 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşından gün almamış şartıyla alımlar olabilir. Komiser Olma Şartları Nelerdir? Komiser olmak isteyen kişiler belirtilen şartlara uymalıdır. Bu şartları eksiksiz sağlayan kişileri komiser olabilirler.
Komiser olabilmek içen Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile eğitime başlanmaktadır. PAEM katılım şartlarındaki yaş düzenlemesine göre 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak şartıyla alımlar yapılmaktadır.
Komiser olabilmek için Polis Akademisi'ne bağlı Polis Amirleri Eğitim Merkezini (PAEM) bitirip Komiser Yardımcısı olduktan 4 yıl sonra terfi etmek gerekir. Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır.
Komiser olabilmek için mutlaka ön lisans ya da lisans mezunu olmak gerekir. Polisler için özel olarak açılan polis okulları komiser olmak için gerekli yollardan bir tanesidir. Komiser yardımcısı yetiştiren PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) de yine tercih edilebilecek olan yerlerdendir.
İlgili 25 soru bulundu
Komiser olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Komiser maaşı 2023 verilerine göre ortalama 31.000 TL civarındadır.
PAEM Komiser Yardımcısı Alımlarına Başvuru Yapabilmek İçin: 28 Yaşından Gün Almamış Olmak Gerekir. Son Değişikliğe Göre: 01 Ocak 1996 ve sonrası doğumlu herkes başvuru yapabiliyor. Erkek Adaylar 167 cm Kadın Adaylar 162 cm' den Kısa Olmamalıdır.
Polis eğitimini tamamlayan kişiler, belirli sınavları geçtikten sonra başkomiser olur. Polis Meslek ve Eğitim Merkezi ile Polis Meslek Yüksekokulunu bitiren polis memurları, 2 yıl içinde komiser yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanır. Ayrıca, Başkomiser olmak için Polis Akademisi'nin bitirilmesi zorunludur.
Madde 45 – Komiser yardımcılığı kursu eğitim programları, Eğitim Dairesi Başkanlığınca hazırlanır ve Genel Müdürün onayı ile yürürlüğe konulur. Kurslar en az 9 ay sürelidir. Madde 46 – Kursta; ara, kurs bitirme, bütünleme, engel, engel bütünleme sınavları yapılır.
Adayların başarı sıralamasına esas PAEM giriş puanı; KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanın %25'i ve mülakat/sözlü sınavı puanının %50'ının toplamıdır.
Polis Meslek Yüksekokulları
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
Komiser Yardımcıları, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaktadır ve maaşları, diğer kamu kurumlarında çalışan memurların maaşlarına benzer şekilde belirlenmektedir. Komiser Yardımcısı olarak göreve başlayan bir kişi, 2023 yılı itibariyle ortalama olarak 20.000-35.500 TL arasında bir maaş alabilir.
POMEM'e yapılacak olan başvurularda ise üst yaş sınırı 30 olarak belirlenmiştir. Herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 30 yaşından gün almamak kaydıyla POMEM'e başvuru yapma hakkına sahiptir.
BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI
Adaylar, 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son başvuru tarihi olan 22 Eylül 2023 Cuma Günü saat 17.00'a kadar Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabilecekler. 2023 Yılı 6.
Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuru Duyurusu”nda yer alan başvuru şartlarından “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 ...
Sonuç olarak, komiser yardımcısı rütbesine terfi etmek için, Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olmak, en az 5 yıl polis memuru olarak görev yapmak ve yapılan sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilen Polis Memurları arasından kıdemli ve sicili düzgün olanlara 10 Nisan 2011'den itibaren verilmeye başlanmıştır. Kıdemli Başpolislik rütbesine Başpolislik Yönetmeliği 23. Maddenin ikinci fıkrasındaki süreler düşürülünce 6 yıl fiilen çalıştıktan sonra terfi alırlar.
Polislikten Komiserliğe Geçişte Sınavlar
PAEM'e giriş sınavı, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı şeklinde yapılır. Emniyet mensubu adaylar için ayrıca fiziki yeterlilik ve mülakat sınavından önce çoktan seçmeli yazılı test sınavı yapılır. Sınavların zaman ve yerleri, Başkanlıkça belirlenir ve ilan edilir.
Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1994 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)” olarak ...
Pomem de “Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak” ibaresi bulunmakta ve bu yıl 23.Dönem Pomem Alımlarına 31 aralık 1989 ve sonrası doğanlar yani 1990 ve sonrası başvurabilmiştir.
Komiser olabilmek için lisans veya önlisans mezun olmak gerekir. Açılmış olan polis okulları da tercih edilen yerler arasındadır. Polis Amirleri Eğitim Merkezi komiser yardımcısı yetiştirir. Buraya giden kişiler gerekli şartları sağlandığı zaman komiser olabilirler.
Yunus polis maaşı 2022: 13.125,00 TL – 13.950,00 TL.
Sivil Polis maaşları ortalama olarak 19.500 TL – 40.000 TL arasında farklılık göstermektedir. Çalışma yılı, kıdemi yüksek sivil polisler daha yüksek maaş alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri