3 aylık kız bebeğinizin baş çevresi ortalama 39.5 cm, 3 aylık erkek bebeğinizin ise 40.5 cm olabilir. 3 Aylık Bebek Günde Kaç Bez Değiştirir? Bebeğiniz günde 6 ila 10 kez çişli bez değişimine ihtiyaç duyabilir.
3 aylık bebekler günde ortalama 1-3 kez kaka yaparlar, ancak bazı bebeklerde daha fazla olabildiği gibi bazı bebekler gün aşırı veya 2-3 günde bir yapabilirler. Anne sütü alan bebeklerin kakası daha yumuşak ve sulu iken, mama ile beslenen bebeklerin kakası biraz katı olabilir, ancak çok sert ve şekilli değildir.
3 aylık bir kız bebek ortalama 5,5 kilo, erkek bebek ise ortalama 6 kilo olmaktadır. Kiloda olduğu gibi 3 aylık bebek kaç santim olmalı sorusu da cinsiyete göre değişmektedir. Biz kız bebeğin boyu yaklaşık 59 santim ve erkek bebeğin boyu yaklaşık 60 santim olmalıdır.
Bebeğin ağırlığı, uzunluğu, boyuna göre kilosu ve baş çevresinin değerlendirildiği bu tablo sayesinde bebeğin fiziksel gelişimi değerlendirilir. 3 aylık kız bebeklerin boyunun 54 ila 65 cm. arasında olması, ağırlıklarının ise 4000 ila 7200 gr. aralığında olması gerekir.
Normal doğum ağırlığına sahip olan üç aylık bebeklerde ortalama vücut ağırlığı (%50) kızlar için 5,8 kg, erkekler için 6,4 kg.dır.
İlgili 35 soru bulundu
Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekir. Bebekler ancak 4. ayda kucakta destekli oturmaya başlayabilir. 4. aya kadar bebeği zorlayıcı herhangi bir hareket yapılması önerilmez.
Zararsız bir davranış olan parmak emmeye hemen hemen bebeklerin tümünde rastlamak mümkündür. Doğumu takiben ilk 3-4 ayda normal olarak bir çocuğun yeme ve içmesi için tek yol emmedir. Birinci yılın sonuna kadar emme esas yol olarak kalır. Çocukların bu faaliyetten belli bir şekilde ve derecede zevk aldıkları görülür.
Bununla beraber artık 3-4 ay arası dönemde gece uykusuna başlangıç saatini düzenli olarak 18.00-20.00 arası bir saat dilimi olarak belirleyip, bunu takip edebilirsiniz. Bu da o saatte yattıktan sonra sabah 6.00-7.00'ye kadar, 1 veya en fazla 2 gece beslemesi olacak şekilde neredeyse kesintisiz uyku demektir.
3 Aylık Bebek Gelişimi
3 aylık bebek; Artık annesini babasın iyice tanır.
Dr. Sevil Karaman,” Bebekler ilk doğdukları aylarda dünyayı net göremezler. Bebeğiniz doğduktan en az 3 ay sonra sizinle göz teması kurabilir.
Bebekler ne zaman sesli gülmeye başlar? Bebeğin bilinçli bir şekilde gülmeye başladıktan sonra buna küçük kıkırdamalar eşlik edecek ama asıl kahkahalarını 5. ayından itibaren duyacaksın. Bu dönemden itibaren bebeğin göbeğiyle birlikte kahkahalar atarak seni son derece şaşırtabilir!
3 aylık bir bebeğin yaklaşık 3 saatte bir emzirilmesi önerilir. Anne sütünün her damlası bebeğiniz için önemlidir.
Bebekler ne zaman döner diye merak ederseniz size öncelikle 2 ay civarı yan yatırıldıklarında bebeklerin sırt üstü dönebileceğini söyleyebiliriz. 4 ay civarı ise sırt üstü yatan bebekler yan dönebilirler. Bu evrelerde oturmaya hazırlanan bebeğin karın ve boyun kaslarının güçlenmesi çok önemlidir.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
3 aylık bebeğiniz toplam 5 saat gündüz uykusu uyuyabilir. Gece ise yaklaşık 10-11 saat uyuyabilir. Bebeğinizin her gün aynı saatte uyanmasına, akşam ise 20.00'yi geçmeden uyumasına özen gösterebilirsiniz. Çünkü uyku saati geçen bebeğiniz enerjik gibi görünse de zamanla huzursuzluk yaşamaya başlayabilir.
Yeni doğan bebeklerde ilk haftalarda gazla ilgili bir sıkıntı olmaz, çünkü henüz sindirim sistemleri iyi gelişmemiştir, çoğunlukla emzirme sırasında sulu ve yeşil renkte gürültülü kaka yaparlar, bu geçiş kakasıdır.
Bir ile üç ay aralığındaki küçükler için uygun boyutta hazırlanan 2 numara bebek bezi kalitesi ile güvenli kullanım olanağı sağlar.
Dokunmak, bebekle anne-babası arasındaki en önemli iletişim türü. Bebek bu sayede sevildiğini hissediyor ve dünyaya güvenle tutunuyor. Uzmanlar sık sık henüz anne karnındayken bile bebekle temas kurmak gerektiğinin önemini vurguluyorlar.
2-3 ay: Kendisine yakından bakan birisiyle göz göze gelebilir. Yatay eksende hareket eden ışık ve canlı renkli, parlak, büyük cisimleri izlemeye başlar. Bir süre sonra da dikey eksende hareket eden ışık ve canlı renkli, parlak, büyük cisimleri izlemeye başlar. Dairesel şekilde dönen cisimleri izleme en son gelişir.
Bu aylarda kendi kendine uyuma becerisi kazanmış olan bebekler rahatça uykuya dalabilir, gece uyansalar bile sizin desteğinize ihtiyaç duymadan tekrar uykuya dalabilir ve böylece gece boyunca kesintisiz 6-8 saat uyuyabilirler.
Büyüme hormonu, gecenin ilk yarısında, 01:00-03:00 saatleri arasında yoğun olarak salgılanır.
Yenidoğan döneminde bebekler günde toplam yaklaşık 12-16 saat uyurlar. 2-3 aylık dönemde 3-4 saat aralıksız uyur ve beslenmek için uyanır. Aktif uyku %43'e düşer. 3 aylık olduklarında bebeklerin %71'i tüm gece boyunca uyurlar.
Bebeklerin beyinleri ile vücutları arasındaki sinirsel bağlantının henüz oluşmaması sebebiyle, genel olarak minik yavrular ellerini yumruk yapar. Temel olarak doğal bir süreç altında neden budur.
Bebekler genellikle kendilerini huzursuz, stresli, utanmış veya sıkılmış hissettiklerinde kendilerini rahatlatmak için refleks olarak ellerini veya başparmaklarını emerler.
Tamamen normal gelişim sürecine dahil hareketler.Doğuştan emme refleksine sahip oldukları için açlık tokluk farketmeksizin ellerini ve parmaklarını ağızlarına götürürler. Yenidoğan keşif döneminde olan bu hareketler alışkanlığa dönüşmez. Bebeğinizin parmaklarını ağzına götürmesine engel olmak doğru olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri