Sadece yüz bölgesinde 1-1,5 ayda bir uyguluyoruz. Mümkün olduğu kadar 1,5 ay aralıklarla uygulanır. 15 günde bir yapılan lazerin bir faydası olmaz. Hem zaman kaybı olur hem de gereksiz uygulama riski olur.
Yüz bölgesi için seans aralıkları 4 hafta olmalıdır. Vücut bölgelerinde ise 6 ile 8 hafta arasında seans aralıkları belirlenebiliyor. Genel olarak lazer epilasyon seans aralıkları iki ay olarak belirleniyor.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Lazer epilasyon kaç seans uygulanır? Lazer epilasyonun ortalama 6 seans uygulanması başarılı bir sonuç sağlar. Yüz bölgesi ve hormonal nedenli tüylenmelerde seans sayısı ortalama 10 olur. Seans aralıkları vücut bölgelerinde ortalama 2 ay, yüzde ise 1 aydır.
DOĞRU: En iyi sonuç için35 gün ara ile tavsiye ettiğimiz (kıl döngüsü süresi) seanslara düzenli gelmeniz durumunda 4-7 seansta sonuçlar alınabilir. Yeni kıl kökleri ortaya çıktıktan sonra (Lazer Epilasyon tedavisini izleyen yıllar boyunca her zaman olabilir) yeni ek bir Lazer Epilasyon seansı yapılabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinde kullanılan ekstra bir uygulamadır. Kontrol seanslarının gerçekleşme aralıkları kişinin seans düzenine bağlıdır. ortalama olarak normal seanslardan 15-20 gün sonra gerçekleşmektedir.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları aralarında uzayan kıllara jilet yapmanızın bir sakıncası yoktur. Lazer epilasyon işleminden önce de kısaltma işlemi zaten jilet ile yapılmak zorunda olduğundan lazer epilasyonun etkinliğini azaltmaz.Sadece ağda, cımbız gibi kılı köküyle birlikte koparan işlemler yapılmamalıdır.
Bilgi için teşekkürler. Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Genellikle tedavinin tamamlanması için cilt/kıl yapısı ve kişisel özelliklere bağlı olarak tedavi vücut bölgeleri için bayanlarda 4 – 6, erkeklerde 6 – 10 seansta tamamlanabilmektedir. Yüz bölgesinde 8 – 10 seans gereklidir. Lazer epilasyon seans araları vücut bölgelerinde 6 – 8 hafta, yüz bölgesinde 4 – 6 haftadır.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Lazer epilasyon 1997 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından onaylanmış güvenli bir uygulamadır. Lazer epilasyon Buz Lazer gibi FDA onayına sahip güvenli cihazlarla uygulandığında yan etki riski olmayan bir uygulamadır. Lazer epilasyonun vücuda zarar verdiğine dair hiç bir vaka bulunmamaktadır.
Lazer epilasyondan önce, kılları kökten alma işlemleri örneğin ağda, cımbız uygulanmaz. Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır.
Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Seanslar, kökler aktif faza girdikçe, 4-6 hafta aralıklarla ya da tüyler çıktıkça yapılır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Uygulamayı alan insanlar, bunun doğru olup olmadığını merak etmektedir. Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir.
Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz.
Buz lazer epilasyonun ilk seans sonrası 3 ila 5 gün ardından ilk kıllar çıkar ve dökülür. Çıkacak kıllarda kesinlikle ağda ve cımbız gibi yöntemler kullanılmamalı. Jiletle 2. seansa gelmeden 24 saat önce kılları almanızda fayda var.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Örneğin kol ya da koltuk altındaki kıllar kısa sürede yok olur. Yüz bölgesindeki kıllar ise uzun sürede kaybolur. Bu nedenle yüz bölgesi için 15 günde bir lazer epilasyon seansı düzenlenebilir.
Bu sebepten bölgesine göre lazer epilasyon 6-8 veya daha fazla seans sürmektedir. Bu sebepler ile genellikle alt bacak, koltuk altı ve genital bölgeler 4-8 seans sürerken, sırt, kol ve yüz bölgelerine uygulanacak seans sayısı 6-8 seans ve hatta bazen daha fazla seans gerektirebilir.
Lazer epilasyon, kıl köklerinin ışın yardımı ile yakılması ile etkisini göstermektedir. Bu noktada tek seans bunun için yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla birkaç seans sonunda teninizde gözle görülür şekilde değişiklikler meydana gelmeye başlar ve epilasyonun etkisi ile tüylerini bir daha çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri