3 aylık bebek ellerinden tutulduğunda kısa bir süre için vücudunu dik tutabilir. Koltuk altından desteklendiğinde adım atma hareketlerini yapabilir. Ama unutmamalısınız ki bebeğinizin yürümesine daha çok zaman var. Bebeğinizin yürümesini kendi gelişimine bırakmalısınız.
3. Ayın Sonunda: Artık bebeğiniz karnı üzerindeyken başını 45 derece dik tutabilmelidir.
Bebeklerin çoğu ortalama olarak 8 aylıkken emeklemeye başlar. Emeklemese bile sürünerek ya da yuvarlanarak istediği yerlere gidebilir. Böylece yepyeni macera ve keşiflere hazır hale gelmiştir. 8 aylık bebekler; Mobilyalara tutunarak ayağa kalkabilir.
Önceki aylara göre hem zihinsel hem de bedensel olarak çok daha aktif olan bebek, 3 aylık dönemde başını desteksiz bir şekilde dik tutabilir. Yattığı yerden kafasını 45 derece açıyla kaldırabilir. Koltuk altından desteklendiğinde yürüme çalışması olarak kabul edilen, adım atma hareketlerini yapabilir.
3 Aylık Bebek Doktor Kontrolü
Eğer bu ay içinde doktorunuzla randevunuz varsa yapabilecekleriniz şunlar: Bebeğin gelişimi, beslenmesi ve uyumu gözden geçirilir. Bebeğin ağırlığı, boyu, kafa çevresi ölçülür ve gelişim tablosuna işaretlenir. Daha önce tespit edilen bir problem varsa kontrolü yapılır.
İlgili 23 soru bulundu
BEBEKLER NEDEN PARMAK EMER? Bebekler kendilerini yatıştırmak için parmaklarını emerler çünkü doğduklarından itibaren bir şeyler emme konusunda ısrarcıdırlar. Parmak emme 3-4 aylıkken başlar ve eğer kontrol edilmezse 3 ila 6 yaşa kadar devam eder.
Bir ile üç ay aralığındaki küçükler için uygun boyutta hazırlanan 2 numara bebek bezi kalitesi ile güvenli kullanım olanağı sağlar. İç ve dış yapısı ile hassas şekilde üretilen ürünler çocuklarınızın rahat ve ferah hissetmesine yardımcı olur.
Zararsız bir davranış olan parmak emmeye hemen hemen bebeklerin tümünde rastlamak mümkündür. Doğumu takiben ilk 3-4 ayda normal olarak bir çocuğun yeme ve içmesi için tek yol emmedir. Birinci yılın sonuna kadar emme esas yol olarak kalır. Çocukların bu faaliyetten belli bir şekilde ve derecede zevk aldıkları görülür.
3 aylık bebek oturtulur mu diye merak edenler, bunun için çok erken olduğunu ve bebeğin en az 5-6 aylık olması gerektiğini bilmelidir.
Bebeğiniz, onu karnının üzerine yatırdığınızda başını ve kollarını kaldırmaya başlayabilir. Sesleri taklit edebilir. Oyuncakları kavrayıp sallayabilir. Kucağınızda destekli şekilde tuttuğunuzda ayaklarının üzerine basmayı deneyebilir.
Bebekler ne zaman sesli gülmeye başlar? Bebeğin bilinçli bir şekilde gülmeye başladıktan sonra buna küçük kıkırdamalar eşlik edecek ama asıl kahkahalarını 5. ayından itibaren duyacaksın. Bu dönemden itibaren bebeğin göbeğiyle birlikte kahkahalar atarak seni son derece şaşırtabilir!
3-5 ay içerisinde en uygun oyuncak çıngırak olup, 4.aydan sonra kavraması da artar. Yumuşak, ses çıkaran, müzikli oyuncaklar da tercih edilebilir. Bu dönemde her oyuncağı ağzına götüreceğinden sert veya sivri köşeli oyuncaklar olmamalıdır.
Bu yaş grubundaki minikler; oturma, başını dik tutabilme ve sağa sola dönme gibi hareketleri yapabilir. Öte yandan uzmanların büyük bir çoğunluğu, 8.ayın ideal yürüteç kullanımı zamanı olacağını belirtir. Bebeğinizin fiziksel gelişimini riske atmamak adına yürütece başlamak için 8 aylık dönemi beklemenizde fayda var.
3 aylık bir kız bebek ortalama 5,5 kilo, erkek bebek ise ortalama 6 kilo olmaktadır. Kiloda olduğu gibi 3 aylık bebek kaç santim olmalı sorusu da cinsiyete göre değişmektedir. Biz kız bebeğin boyu yaklaşık 59 santim ve erkek bebeğin boyu yaklaşık 60 santim olmalıdır.
Bıngıldağın erken kapanması veya küçük olması:
Yenidoğan bebekte bıngıldağın çapı 2-5 cm arasındadır. En erken 3. ayda en geç 24. ayda olmak üzere çoğunlukla 12-18. aylarda kapanır. Bıngıldağın (ön fontanel) doğumda 1 cm den küçük olması veya 3. aydan önce kapanması durumudur.
3. Aydan 4.
Bu dönemde bebeğin boyun ve baş kasları hızla güçlenir. Bebek, karnının üzerinde yatarken başını kaldırabilir ve dik tutabilir.
Bebekler 4. aydan itibaren oturmaya başlar. Bebekler zaman geçtikçe fiziksel olarak güçlenmeye başlar ve fiziksel olarak güçlenen bebekler destek almadan dik durabilecek fiziksel gelişime ulaşırlar. Bebekler oturmak istediklerini yüzüstü yatarken belli eder.
Bebek altıncı ayına geldiğinde ve duruş açısından belirli gelişimlerini tamamladığında, mama sandalyesine hazır hale gelir. Bu oturabilme döneminde ek gıda kullanan bebekler sandalyeye oturarak yemek yemeği öğrenir ve vaktinin çoğunu da yine burada geçirir.
Bebekler sıklıkla 4-6 ay arasında oturmaya başlar. Özellikle çevreyi daha iyi görmek için oturmaya çabalar. Ama ilk aylarda bebeklerin destek almadan oturması çok mümkün değildir. Sıklıkla oturma pozisyonuna getirdiğinizde sırt kaslarının gelişimi tam olmadığı için öne doğru eğilecektir.
3 aylık bir bebek, acıktıkça beslenmelidir. Anne sütü alan bebekler, genellikle gündüz 2-3 saatte bir emmeye devam eder. Geceleri beslenmeler arasında 4-5 saatlik kesintisiz uyuyabilirler. Formül mama alan bebekler ise sıklıkla gündüz 3-4 saatte bir beslenir, geceleri kesintisiz 5-6 saat süre ile uyuyabilir.
3 aylık bir bebeğin yaklaşık 3 saatte bir emzirilmesi önerilir. Anne sütünün her damlası bebeğiniz için önemlidir.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
2-5 Kg bebekler için uygun bebek bezi numarası 1'dir. Eğer bebeğiniz 6 kilo ise ve alacağınız bebek bezinin üzerinde 3-6 kilo arasındaki bebekler için uygun olduğuna dair bir işaret varsa tercih etmeniz gereken bir numara büyük bebek bezi olmalıdır. Aksi takdirde bez bebeğinizin hareket alanını kısıtlayabilir.
Bebeğinizin bel çevresinde veya kalça kenarlarında kırmızı çizgiler oluşuyorsa bu kullandığınız bezin bebeğinize küçük geldiği anlamına gelir. Bu konuda çoğu zaman sızıntılar da iyi bir habercidir. Kullandığınız bez, bebeğinizin poposunun kuru kalmasını sağlamıyorsa da üst bedene geçmenin zamanı gelmiş olabilir.
Sıkça Sorulan Sorular. 3 Numara Bebek Bezi kaç kiloya kadar uygundur? 3 Numara Bebek Bezi genellikle 7-12 kilogram arası bebekler için uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri