Yavru kedi 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bundan sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında, yavru kediler günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazırdır.
Artık yavru kedinizin tüm dişleri gelişmiş ve hatta yavaş yavaş dökülmeye başlamıştır. Artık anne sütünden tamamen kopan 3 aylık kedilerin ana besin maddesi mamadır. O halde yavru kediye ne kadar mama vermeli? 3 aylık kediye günlük olarak toplam 25-35 gram mama vermek yeterli olacaktır.
Bu gelişim hem fiziksel hem de davranışsal nitelik taşır. 2 aylık olana kadar anne sütü ile beslenmeleri gerekir, annelerinden bir şekilde ayrılmaları halinde ise bu süreçte yavru kedilerin gelişimini desteklemek için anne sütü ile benzer besin değerlerine sahip olan süt tozları tercih edilmelidir.
Sağlık ve sıhhatleri için yavru kedilerin gevşeyip kendilerini güvende hissedebilecekleri sessiz bir yerde bolca uyumaya ihtiyaçları vardır. Yavru kediniz günün yaklaşık 20 saati uyuyabilir ve yetişkin bir kedi olduğunda halen daha 18 saat kadar uyumaya ihtiyaç duyabilir.
İlgili 44 soru bulundu
2 aylık yavru kediler ve daha büyük yavrular için ise bir kaba toz ve ıslak mamayı koyup karıştırabilir, mamayı kendisinin yemesini sağlayabilirsiniz. İlerleyen zamanda patili dostunuz, kuru yavru kedi mamasını tüketebilir.
1 çay bardağı 125 gramdır.
1 kg / 70 gram = 14.3 gün (yaklaşık 14 gün) gidebilir. Bu sebeple kediniz 1 kg mamayı ortalama 15 günde tüketir.
Kedinizin ağırlığına göre değişir. Ağırlık 1.5-2.5kg arasında kediniz için 20-30gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık 2.5-4.5Kg arasında kediniz için 30-50gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık 4.5-6.5Kg arasında kediniz için 50-70gr/gün mama verilmelidir.
Yavru kediler (ilk 6 ay) 6 aylık süreyi tamamladıklarında 10 insan yaşında olurlar. Ergen kediler (6 ay ile 2 yaş arası) bu aşamadaki kedilerin davranış ve cinsellikle ilgili konularda olgunlaşmaya başlar. Yetişkin kediler (3 yaş ile 6 yaş) 3 yaşına ulaşan kediler olgun kabul edilir. Bu süreç 6 yaşına kadar devam eder.
Öncelikle çoğu kedi sahibi yavru kedilerin 2 aylık olduğunda annesinden ayrılması gerektiğini söyler. Ancak veterinerlerin uygun gördüğü süre ise en az 3 aydır. Henüz annesiyle olan bağlantısını koparamamış yavrular annelerinden ayrıldıklarında sevgi ve güven eksikliği duyarlar.
Kediler 3-4 aylıkken bebek dişlerini dökmeye başlarlar. Neredeyse 6 aylıkken diş değiştirme süreçlerini tamamlarlar. Eğer kedinizin bebek dişleri varsa, 6 aydan küçük demektir. Kalıcı dişleri çıkmış ve renkleri beyazsa kediniz 1 yaşında demektir.
Aksi taktirde yavru kedi için hipotermi ve stres durumunda çok daha ağır sonuçlar ile karşılaşılabilmektedir. Yavru kedilerin en azından 6 aylık olması, yıkanmaya başlamaları için tavsiye edilen alt sınırdır.
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
Beslenme Sıklığı: Kedilere günde bir kere mama vermek yeterli miktarda kaloriyi aldığı miktarda yeterlidir. Ancak bunun yerine verdiğiniz porsiyonu ikiye bölüp günde iki öğün şeklinde vermeniz kısırlaştırılmış kedilerde kilo alımını önlemek adına doğru bir tercih olacaktır.
Annesinden ayrılmış ve yeni doğmuş bir kediye sunulacak en iyi besin bebek muhallebisi, kedi sütü tozları ve yavru kedi mamasıdır. Yavru kedilere verilen besinlerin küçük lokmalarla verilmesi gerekir. Hindi, geyik eti, sığır eti ya da tavuk gibi besinlerin yağsız etlerini pişirerek 1 aylık kediye verebilirsiniz.
1 ölçek yaklaşık olarak 5,3 gr toz mama alır.
Yavru kedi ve kedi porsiyonları
6 aylık olana kadar yavru kedinize günde 3-4 ödül mama vermeye devam etmelisiniz. Sonrasında, günde 2-4 öğün verebilirsiniz. Yavru kediler 10-12 aylık olduklarında günde iki kez Whiskas® Yetişkin Kedi maması yemeye başlayabilirler.
Yavru kedi gece nerede uyumalı? Yavru kedinin, gece onu duyabileceğiniz, yumuşak, sıcak ve inip çıkabileceği kadar alçak bir yerde uyuması gerekir. Çünkü yavru kediler beslenme ve su içme gibi ihtiyaçlarını karşılama eğiliminde olduğundan, yataklarına kendi başlarına erişebilmeleri fazlasıyla önemlidir.
Yavru bir kedi doğduğunda yaklaşık olarak 100 gram ağırlığındadır. Doğumdan itibaren ilk 7 - 10 gün gözleri ve kulakları açılacağı için bu sürede kedinin annesinden ayrılmaması ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi gerekir. 2. haftaya geldiğinde kedinin ağırlığı yaklaşık olarak 2 katına çıkar yani 200 gram civarında olur.
Kedilerin ilk Haftalarda Su İçmesine Gerek Yok
Ama kedilerin gözü açılıp yürümeye başladıktan sonra mutlaka temiz bir kapla su verip suyla tanışmasını sağlamalısınız. Yavru kediniz anne sütü ya da formül sütü azaltıp ayına uygun mamaya geçtiğinde ise kesinlikle su vermeye başlamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri