Üçüncü üç aylık dönem, gebeliğin 28. haftasından başlar ve doğumda biter.
Daha fazlası: 1. trimester – 1 ila 12. haftalar. 2. trimester - 13 ila 26. haftalar. 3. trimester - 27. hafta ila doğum.
Üçüncü trimesterde fetüs gelişimi
Yaklaşık 32. haftada bebeğinizin kemikleri tamamen şekillenir. Bebek artık gözlerini açıp kapatabilir ve ışığı algılayabilir. Bebeğin vücudu demir ve kalsiyum gibi mineralleri depolamaya başlayacaktır. Gebelikte üçüncü trimesterde 36. haftaya kadar bebek baş aşağı pozisyonda olmalıdır.
Bebeğinizin, dolayısıyla sizin de kilo alım hızınızın arttığı bu dönemde hem bebeğiniz hem de karnınız olanca hızıyla büyümeye devam eder. Bu noktada 3. trimester ne zaman başlar diye merak ediyorsanız 28. hafta diyerek cevap verebiliriz. 28. haftadan itibaren başlayan 3. trimester 40. haftaya kadar uzanır.
26. hafta, üçüncü trimester yani gebeliğin son 3 ayına girmeye günlerin kaldığı zaman zarfını ifade eder. Bu haftada uterus (rahim) göbek deliğinin 5 santimetre üst kısmına kadar büyümüş olabilir. Bu uzunluk yaklaşık olarak baş parmağınızın boyunun 2 katı kadardır.
İlgili 18 soru bulundu
24. hafta, gebeliğin altıncı ayına denk gelmektedir. Gebelikler aylarına göre; birinci, ikinci ve üçüncü trimester olarak üç gruba ayrılır. Bu gruplamaya göre 24 haftalık gebelik ikinci trimesterin sonuna denk gelmektedir.
28-29 haftalık gebelik, 7 aylık. 32-33 haftalık gebelik, 8 aylık. 36 haftalık gebelik, 9 aylık. 40. haftanın sonu ise 9 ay 10 günlük olarak kabul edilir.
Gebeliğin son üç ayı hem fiziksel, hem de duygusal anlamda biraz zor geçen dönemdir. Fiziksel olarak hızla büyüyen rahim karın içi organlara fazlaca yer bırakmamaktadır. Buna bağlı olarak görülebilecek bazı şikayetler normaldir: Rahim yükselirken mide ve diafragma kasının yukarı itilmesine neden olur.
Üç aylık dönemlerde ortalama kilo artışı nasıl olmalıdır? - 1'inci Trimester: Toplam 900 gram – 1.8 kilogram. - 2'nci Trimester: 4-6 ay arasında 500 gram/hafta olmak üzere toplam 5-6 kilogram. - 3'üncü Trimester: Yaklaşık 500 gram/hafta üzerinden toplam 3-5 kilogram.
Hamileliğin son üç ayında günlük beslenme için, besin değeri fazla olan az yağlı yiyecekleri tercih etmelisiniz. Ayrıca özellikle son dönemdeki ödem artışına engel olmak için, tuzlu ve şekerli gıdalardan kaçınmanız gerekir. 3. trimesterde günlük kalorinize 300 ila 450 kalori arasında fazladan besin eklemeniz gerekir.
Anne babalar hamilelik haftalarının kaç aylık hamilelik olduğunu merak etmektedir. 27 hafta hamilelik gebeliğin son 3 ayının başladığı haftadır. 27 hafta gebelik yaklaşık olarak 6 ay 9 günlüktür.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Kafatası, kolay doğum için, hala esnektir. Boyu 45-50 santim, kilosu 2700-3500 grama ulaşmış olur. Hamileliğin son aylarında da beslenmeye dikkat etmek, vitamin almaya devam etmek, bolca su içmek, kısa yürüyüşler yapmak ve yeterince dinlenmek anne ve bebek sağlığı için oldukça önemlidir.
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.
Gebeliğin 28. haftasında anne karnındaki bebekler genellikle doğum pozisyonu için baş aşağı dönmüş vaziyette tespit edilir. Bebeklerin başı rahim boynu olarak bilinen servikse yaklaşmıştır.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Bebekler 30 haftadan sonra kaç kilo alır? Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından da zengindir.
“30 hafta gebelik kaç aylık olur?” , “30 hafta gebelik kaç ay?”, “ 30 hafta gebelik kaç ay eder?” gibi sorular anne adayları tarafından sıklıkla doktorlara sorulan sorular arasındadır. 30. hafta gebelik 210 günlük demektir. Anne adayı 7 aylık hamiledir.
Hafta Kaç Ay Eder? 32. haftalık bir gebelik süreci 8 aylık bir zaman zarfına tekabül eder. Anne adayının içinde bulunduğu dönem üçüncü trimester (son üç aylık dönem) olarak kabul edilir ve doğuma yaklaşık olarak 8 hafta kalmıştır.
Gebeliğin 31. Haftasıyla birlikte anne bebeğini kucağına almaya yaklaşık olarak 11 hafta uzaklıktadır. Karnının içinde iyice büyüyen ve doğumdaki boy, kilo ve görüntüsüne neredeyse ulaşmış bebeğin gelişimi hala devam etmektedir.
Erken Doğum Hangi Aylarda Riskli? 20 haftadan sonra gerçekleşen ve 37. Haftaya kadar oluşabilecek tüm doğumlar erken doğum olarak bilinir. Hamilelik 20.haftaya ne kadar yakın olur bebekte ciddi sağlık sorunları oluşma riski o kadar yüksektir.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir.
Yaklaşık olarak 40 hafta süren gebelik 9 ay 10 gündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri