2- Hangi şartlarda devamsızlık silinir? Lise öğrencilerinin devamsızlık sildirebilmesi için gereken ilk şart, öğrencinin velisi tarafından okul yönetimine dilekçe ile başvurmasıdır. Ayrıca toplam özürlü özürsüz toplam devamsızlığın 30 günü geçmemesi de önemlidir.
DÖNEM DEVAMSIZLIK SİLİNİR Mİ? Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Öğrenciler, yeni yönetmeliğe göre özürsüz devamsızlık sınırını aşması durumunda sınıf tekrarına kalabiliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz." demişti. Yani liselerde devamsızlık silme işlemi yapılamayacak. Lisede devamsızlık sildirme kaldırıldı.
İlgili 30 soru bulundu
Bilindiği üzere liselerde devamsızlık hakkı 30 gün olarak tüm seneyi kapsayacak şekilde belirlenmiştir. Yani devamsızlığın birinci ya da ikinci dönemde yapılmış olması fark etmeksizin tüm sene dikkate alınarak silme işlemi yapılabilecektir.
Lisede devamsızlık sildirme şartlar karşılandığında mümkün oluyor. Öğrenci velisi dilekçe ile okul müdürlüğüne başvurduğunda inisiyatif kullanılabiliyor.
9.sinif özürlü devamsizlik 20 gün ve özürsüz 9.5 gün olursa sinifta kalir miyim? Bilgi verir misiniz? Hayır kalınmıyor.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
Genellikle, devamsızlıkların silinmesi için öğrencinin okul yönetimine bir dilekçe sunması gerekmektedir. Dilekçede öğrencinin devamsızlık sebepleri belirtilmeli ve okul yönetimiyle görüşerek çözüm önerileri sunulmalıdır.
Hectopat. Devamsızlık silinmez aslında özürsüz olan şey özürlüye geçer yani toplam 30 gün hakkınız var. Velinizin gelip müdür ile konuşması gerek sonra bir kağıt verecekler onu dolduracaksınız.
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Hocam özürlü denilen şey izinli, raporlu ve faaliyettir. Özürsüz ize dersten veya okuldan kaçmak ya da okula hiç gelmemektir. Bizde silindiğinde direk silinmekte ve özürlüye işlememekte.
2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
O dersi ayda 16 saat, 1 dönemde ise 64 saat görürsünüz. 64 saatin %70'ini hesapladığımız zaman 45 saate yakın bir süre ortaya çıkar. Yani siz o derse 1 dönem boyunca en az 45 saat katılmak zorundasınız. Geri kalan 19 saat ise sizin kullanabileceğiniz devamsızlık hakkını gösterir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre, öğrencilerin devamsızlık durumuyla ilgili belirlenen kurallar çerçevesinde, birinci dönemde biriktirilen devamsızlık süresi ikinci döneme geçirilmekte ve bu süre sıfırlanmamaktadır.
Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
2022-2023 eğitim öğretim yılında 8. ve 12. sınıflar için özürsüz devamsızlık affı 10 güne, toplam devamsızlık affı ise 30 güne çıkarılmıştı. Bu düzenleme, 17 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile yapılmıştı.
Kaç gün devamsızlık olursa sınıfta kalınır diye soranlara lisede toplamda 45 gün devamsızlık hakkınız olduğunu söyledik.
Yönetmeliğin 36. maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında: Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre devamsızlık silmek yasal değil. MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor.
d) (Değişik:RG-14/10/2023-32339) Öğrencinin geçerli mazereti ve velinin başvurusu üzerine okul yönetimi tarafından bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrenciye 15 güne kadar izin verilebilir.
Madde 27 —İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. olmayan bir yere gidenlerin durumu, okul yönetimince e-okuldaki devam bölümüne zamanında işlenir. Öğrencilerin devamsızlıkları, e-okul sistemi üzerinden okul yönetimlerince sürekli takip edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri