Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır. Halının iyi temizlenmesi için en sert fırçanın doğru bir karar olacağını düşünüyor olabilirsiniz; ancak sert kıllı fırçalar halının liflerinin büyük ölçüde zarar görmesine neden olmaktadır.
Büyük bir kasede bir tatlı kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı toz deterjan veya çeyrek kap yumuşatıcı, çeyrek kap sirke ve yarım bardak suyu karıştırın. Karışım kendi kendine köpürecektir. Karışımı püskürtmeli bir şişeye dökün. Özellikle lekeli bölgelere uygulayın ve mümkünse birkaç saat bekletin.
Bu nedenle sert deterjan tercihleri halınıza zarar verebilir. Bu tarz halılar için de en iyi seçim arap sabunudur. Bunun dışındaki halılar içinde en iyi ve zararsız seçim arap sabunu olmakla birlikte Vanish Kosla Halı ve Powermax halı şampuanları da en çok tercih edilen deterjanlardır.
Fakat uzun süre yıkanmayan halıların, doğru şekilde silinmesi, yeterli hijyeni sağlayacaktır. Bunun için doğru bir bez kullanmalısınız. Suyu üzerinde fazla almayan, mümkünse mikrofiber bez kullanmalısınız. Eğer varsa, vücut için kullanılan liflerden bir adet edinerek, halınızı silebilirsiniz.
Halı temizlemek için arap sabunu eskilerden beri en etkili yöntemdir. Arap sabununu ılık bir su içinde kolayca eritebilirsiniz. Sonrasında halıya uygun bir bez veya lifi sabunlu suyun içine batırın ve sıkın. Yarı ıslak şekilde halınızı silin ve her ilerlediğiniz alan için bu işlemi tekrarlayın.
İlgili 28 soru bulundu
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Beyaz sirke de leke çıkarma noktasında verimlidir. Ilık su içerisine sirke ekleyebilir sonrasında bu karışım ve bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz. Etkili bir yöntem olmasının yanında, inatçı lekeler üzerinde de başarılıdır.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Halılarınızı ve temizliği meşakkatli gözüken stor perdenizi ise Asperox Sarı Güç ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
Eğer halı günlük olarak temizlenecek ise elektrik süpürgesi ile süpürülür. Halıların biraz kirli olduğu düşünülüyor ise silme işlemi uygulanır. Silme işleminde bir kova ılık su (sıcağa yakın) içine beyaz kalıp sabun ya da halı yıkama şampuanı konulur. Lif ya da tüllü bir bezle silinerek kirlerinden arındırılır.
Halılar, giysilerle aynı türden elyaftan yapılır. Bu nedenle yeni halı elyaflarını daha yumuşak bir hale getirmek içi yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Sıcak su ve yumuşatıcıyı karıştırın, halının üzerine püskürtün, birkaç dakika bekletin ve buharlı halı temizleyici kullanarak yıkayın.
BEYAZ SİRKE VE SODA
Halılarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız sirke ve soda kullanmanız çok işe yarayacak. Bu yöntem ile hem tüm mikropları öldüreceksiniz hem de halılarınızı tertemiz olacak.
El dokuması, yün ve doğal boyalarla boyanmış halıları, kimyasal içeren deterjanlar yerine arap sabunu veya toz beyaz sabun ile yıkamanız daha doğru olacaktır. Bu malzemeler halılarınıza zarar vermeyeceği gibi renklerinin solmasını ve ilk zamanlardaki parlaklıklarını yitirmelerini de önlemiş olur.
Bulaşık makinesi parlatıcısı hiç bu kadar işe yaramamıştı!
Yağ, kahve, çay fark etmez her lekeyi temizler. Fakat lekeniz kurumadan uygularsanız etkisini daha fazla görürsünüz. Bir nemli beze parlatıcı dökerek lekeli yüzeyi ovalayın. Parlatıcının maviliği gidene kadar lekeniz de gitmiş olacak!
*Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır. *Halı üzerindeki lekenin dağılmaması için silme işlemi dıştan merkeze doğru yapılmalıdır.
Bunun için doğal bir yöntem kullanmak isterseniz karbonattan yardım alabilirsiniz. Karbonat, halılarınızı tozlardan arındırmanın yanı sıra bakterileri uzaklaştırmak ve kötü kokuları gidermek için de yararlanabileceğiniz bir çözüm.
Leke oluşan bölgeye birkaç damla limon suyu sıkın. Birkaç dakika bekleyip ıslak bir bezle güzelce silin. İşinizi kolaylaştıracak diğer bir öneri de; bir kaba ılık su, bulaşık deterjanı, beyaz sirke ve limon suyunu ekleyin. Halınızın lekelenen alanlarına sürün ve temiz bir bezle güzelce silin.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Bu nedenle halılar düzenli olarak temizlenmelidir. Aksi takdirde bu toz ve lekeler zamanla mikroorganizmalarda değişikliklerle kokular oluşturabilir. Bu, sağlık için büyük bir tehlikeyi temsil eder. Lekeleri temizlemeden önce, kiri, tüyleri, kılları ve tozları temizlemek için halıyı süpürün.
Miss Arap Sabunu cildinize ve halılarınıza zarar vermeyen bir ev temizleyicisidir. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Halınızın renk ve dokusunu koruyarak Miss Arap Sabunu ile güvenle temizlik yapabilirsiniz.
Çoğunlukla ıslak temizleme yöntemiyle sararma meydana gelir, birçok yün halı kurutulduğunda saçak gibi bir madde – tanen (bitki kökenli doğal liflerden yapılan ürünlerin güçlü bir şekilde ıslatılmasının bir sonucu olarak) açığa çıkarır, ikincisi, birçok halıda iplikler bulunur.
Su ve sabun olmadan mısır nişastası kullanarak halılarınızı pırıl pırıl yapın. Bunun için ihtiyacınız olan tek ürün mısır nişastası. Halının kirli bölgelerine yeterli miktarda mısır nişastası serpiştirin. Bu şekilde yaklaşık 4 saat kadar bekletin.
Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir.
Vanish Kosla Halı Şampuanı elde, halınız için özel tasarlanmış formülü ile halılarınızı temizler ve yumuşatır. En derindeki kirleri bile yüzeye çıkararak halınızı ovmadan, yorulmadan derinlemesine temizlemenizi sağlar. Halılarınız ilk günkü gibi yumuşacık ve rengarenk kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri